Neler Yeni

Macbook Air M2 256GB mı M1 512GB mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mustafa Demirdaş
Bu yıl üniversite öğrencisi olacağım ikisi arasında çok kararsız kaldım, daha önce hiç macbook kullanmadım yani pek bir bilgim yok. Şimdi olanaklar şunlar: Air M2 - 256GB - 8GB RAM yani M2 modelini en sade hali. Diğer olanak ise Air M1 - 256GB veya 512GB yükseltmesi - 8GB RAM veya 16GB RAM yükseltmesi. Bu ikisi arasında çok kararsız kaldım. M1 derseniz de sizce hangisini yükseltmeliyim RAM mi yoksa SSD mi?

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Bu yıl üniversite öğrencisi olacağım ikisi arasında çok kararsız kaldım, daha önce hiç macbook kullanmadım yani pek bir bilgim yok. Şimdi olanaklar şunlar: Air M2 - 256GB - 8GB RAM yani M2 modelini en sade hali. Diğer olanak ise Air M1 - 256GB veya 512GB yükseltmesi - 8GB RAM veya 16GB RAM yükseltmesi. Bu ikisi arasında çok kararsız kaldım. M1 derseniz de sizce hangisini yükseltmeliyim RAM mi yoksa SSD mi?
M1 alacaksan kesinlikle RAM yükselt. Depolama o kadar önemli değil harici SSD takar arttırırsın, ama RAM sonradan hiçbir şekilde değiştirilemiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mustafa Demirdaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
8GB RAM senin yapacağın işlere yetiyorsa M2 al. Ekranı çok iyi o cihazın.

Ama 8GB RAM yapacağın işlere yetersiz kalacaksa direkt 16GB RAM li M1 al.

Yani kullanımına bağlı bir durum.
Elektrik - Elektronik mühendisliği öğrencisiyim yani autocad benzeri programları kullanacağım sizce 8GB RAM yeterli olur mu?

holychama

80+
M1'in performansını bariz şekilde açığa çıkartması için 16GB'a ihtiyacınız var bence.

Eklemeyi unutmuşum, M2 Air'ı pek önermiyorlardı açıkcası.

Son düzenleme:
Top Bottom