MacBook Air M3' te SQL 2022 Developer kurulum hatası

Trespectt

80+
Reaksiyon skoru
185
İyi forumlar, MacBook Air M3 cihazımda vm ile Windows 11 Pro kurdum. Sonra SQL için Microsoft'un sitesinde bulunan developer Edition SQL 2022 linkinden kurulum dosyasını indirip çalıştırdım. 3 seçenek çıkıyor karşımıza; Basic, Custom, download Media. Bu seçeneklerin hepsini ayrı ayrı kalıntıları silerek en baştan kurulum yaparak denendim fakat hep en sonda data base Engine failed hatası aldım. Chat gbt ile bu sorunu çözmeye çalışırken resmen kanser oldum. Başka bir yolu yok mu? Eğitim için kullanacağım. 2017, 2019, 2022 versiyon fark etmez.

Yani özet olarak Database Engine failed hatası alıyorum. SQL kurmak için yol arıyorum.

İyi forumlar, MacBook Air M3 cihazımda vm ile Windows 11 Pro kurdum. Sonra SQL için Microsoft'un sitesinde bulunan developer Edition SQL 2022 linkinden kurulum dosyasını indirip çalıştırdım. 3 seçenek çıkıyor karşımıza; Basic, Custom, download Media. Bu seçeneklerin hepsini ayrı ayrı kalıntıları silerek en baştan kurulum yaparak denendim fakat hep en sonda data base Engine failed hatası aldım. Chat gbt ile bu sorunu çözmeye çalışırken resmen kanser oldum. Başka bir yolu yok mu? Eğitim için kullanacağım. 2017, 2019, 2022 versiyon fark etmez.

Yani özet olarak Database Engine failed hatası alıyorum. SQL kurmak için yol arıyorum.
kral docker yükle sqli dockera yükle container olarak kullan. dbeaver ile ui olarak kullanırsın. Direkt windowsa ihtiyaç duyamayabilirsin.

Visual Studio 2022 kur ve Visual Studio 2022 eklentilerinden seç ve kur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Veya MySql kur.
Mac kullanıyorsan neden illâ Microsoft uygulamaları çalıştırmak istiyorsun.

kral docker yükle sqli dockera yükle container olarak kullan. dbeaver ile ui olarak kullanırsın. Direkt windowsa ihtiyaç duyamayabilirsin.
deneyceğim dostum teşekkürler.

Visual Studio 2022 kur ve Visual Studio 2022 eklentilerinden seç ve kur.

Veya MySql kur.
Mac kullanıyorsan neden illâ Microsoft uygulamaları çalıştırmak istiyorsun.
visual studio kurulu eklentiler kısmı ve çalıştırma yerini bilmiyorum ama,
MySql kurmayı deneyeceğim.
Mac te microsoft ile uygulamalarıyla denememin amacı eğitmenin ve geri kalan kursiyerlerin bunu kullanması, ondan dolayı baya denendim. Artık diğer yöntemler olsun açılsın yeter ki.

Visual Studio kurulum aracından seçeceksin. (Visual Studio İnstaller)

Ekler

• Ekran Resmi 2025-09-23 10.48.51 (2).webp
    Ekran Resmi 2025-09-23 10.48.51 (2).webp
    118.2 KB · Hit: 13
Son düzenleme:
Sendeki Visual Studio Code'muş. Neyse, işini görüyorsa sorun yok.

Geri