Neler Yeni

MacBook M2 Max Monitör Çözünürlük Sorunu Yaşıyorum

muratdinc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Murat Dinç
Instagram
muratdincmd
Steam
muratdincmd
Twitter
muratdincmd
Facebook
muratdincmd
Merhaba.

MacBook M2 Max için Smart Odyssey OLED G9 aldım, ancak olması gereken çözünürlüğe sahip değil gibi görünüyor. Monitörün HDMI kablosu ile Windows PC'den 5120x1440'da 240Hz alıyorum, aynı kablo ile Mac'ten en fazla 2840x2160 ve 60 Hz alıyorum.

Monitör: https://www.samsung.com/tr/monitors...49-inch-240hz-curved-dual-qhd-ls49cg954suxuf/

Oysa Max için şöyle diyor;

Yerleşik ekranda 1 milyar renkte tam özgün çözünürlüğü ve aşağıdakileri eşzamanlı olarak destekler:
  • Dört adede kadar harici ekran: Thunderbolt üzerinden 60 Hz’te 6K çözünürlükte üç adede kadar harici ekran ve HDMI üzerinden 144 Hz’te 4K çözünürlükte bir adet harici ekran
  • Üç adede kadar harici ekran: Thunderbolt üzerinden 60 Hz’te 6K çözünürlükte iki adede kadar harici ekran ve 60 Hz’te 8K çözünürlüğe kadar bir adet harici ekran veya HDMI üzerinden 240 Hz’te 4K çözünürlükte bir adet harici ekran
Thunderbolt 4 dijital video çıkışı
  • USB-C üzerinden özgün DisplayPort çıkışı desteği
HDMI dijital video çıkışı
  • 60 Hz’te 8K çözünürlüğe veya 240 Hz’te 4K çözünürlüğe kadar bir adet ekran desteği

Screenshot 2024-12-13 at 12.19.05.png

mete670

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Mert Güler

muratdinc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Murat Dinç
Instagram
muratdincmd
Steam
muratdincmd
Twitter
muratdincmd
Facebook
muratdincmd
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Sen anlıyorsun bu işten dostum, önerin için çok sağolasın. Ama sana şimdi daha güzel bir sorum var. Bende 2 bilgisayar daha var, Onları HDMI ve DisplayPort'dan bağladım bile sorunsuz çalışıyorlar o yüzden diğer portlar için kablo almak daha mantıklı geliyor. Acaba Mac'i sorunsuz bir şekilde Type-C'den yani USB'den monitör'e aşağıdaki ürün ile bağlayabilir miyim? Olmazla Micro HDMI Post yöneleceğim ama Type-C to Type-C yapabilirsem çok iyi olur.

mete670

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Mert Güler
Hocam monitör üzerindeki usb portları hub olarak kullanılabilir (harici ssd , klavye , mouse gibi ekipmanlar ) , görüntü aktarımı için kullanamazsınız , size burada iki tavsiyem olacak ilk ve ucuz olanı sizin de ilettiğiniz Micro Hdmi 2.1 arabirimini kullanmak , 2. seçenek ise biraz daha tuzlu olan thunderbolt 4 station satın alıp daha kompleks sistemler için tek veya birkaç kabloyla temiz bir kurulum yapmak
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sinyal görüntüsü ileten 3 arabirim var unutmayın
1-Display Port
2-Hdmi
3-Micro Hdmi

Geri kalan tüm portlar görüntü aktarımı için kullanılamaz

muratdinc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Murat Dinç
Instagram
muratdincmd
Steam
muratdincmd
Twitter
muratdincmd
Facebook
muratdincmd
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Thunderbolt 4 destekli bir Type-c to HDMI kablosu aldım ancak bu işe yaramadı. Ciddi sıkıntılar var kopma, tireme, 60HZ altında kaldı ve 5120x1440'a uylaşamadı. Oysa ki Apple ve Samsung destek ile iletişime geçip kablo için onay almıştım, Vatan bilgisayar da destekler dedi zira güncel teknolojide var olan gen güçlü kablo oymuş, ancak çalışmadı. Apple destek telefon ve ekran paylaşımı + iPad kameram ile yardımcı olmak istedi, onlarda işin içinden çıkamadılar. 45dk uğraştılar, bir çok şeyi kontrol ettik. Cuma günü tekrar çözüm yollarıyla birlikte arıyacaklar bakalım, gelişmeleri bu konuya yazacağım zira kaynak yok birilerine faydalı olur. Thunderbolt 4 Station ile nasıl yapacağımı inan bilmiyorum ve istemiyorum. Hem gereksiz geliyor hem ekstra cihazlardan kurtulmak istiyorum.

Bende işe yaramayan ürün: https://www.vatanbilgisayar.com/paugge-usb-c-to-hdmi-kablo-hdmi-2-1-4k-2-2m.html#urun-ozellikleri

Şimdi en başa döndük ve senin de dediğin DisplayPort kablosunu satın aldım, sanırım o çözecek. Ek olarak bu monitörde zaten G-SYNC Compatible özelliği varmış ben bilmiyordum sadece DisplayPort destekliyor sanıyordum test ettim hem HDMI hem de Micro HDMI'da destekledi. HDR'de ve 10bit renk'de de sorun yok yani artık Wİndows için HDMI'a gönül rahatlığıyla geçebildim.

Top Bottom