Neler Yeni

MacBook Pro ve PC için KVM Switch Öneri (1 Monitör, Çoklu HDMI ve USB Paylaşımı)

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ayhan Çınar
Bütçe
2000
Merhaba, ben Ayhan.

MacBook Pro ve Windows tabanlı bir masaüstü bilgisayarı tek bir monitörde ihtiyacıma göre geçiş yaparak kullanmak istiyorum ve bunun için bir KVM Switch arıyorum. Öncelikle bunu monitör üzerindeki girişten yapabilirsin diyenler olabilir, monitörümün yazılı ile klavyeden hotkey atayarak bunu yapabilirim ama tek klavye mouse kullanımı yapamıyorum. İhtiyacım olan sistemi detaylıca açıklıyorum:

Cihazlarım:
MacBook Pro (HDMI ve Type-C çıkışları mevcut)
Windows Masaüstü PC (DisplayPort ve HDMI çıkışları mevcut)
Monitör: Gigabyte G24F 2 (1 DisplayPort, 2 HDMI çıkışı, üzerinde USB ve kulaklık jakı var)
Klavye, mouse, harici HDD ve yazıcı gibi aksesuarları da paylaşmak istiyorum.

Yapmak İstediğim:
Monitördeki giriş butonlarıyla uğraşmadan bir switch üzerinden Mac ve PC arasında geçiş yapmak.
Klavye, mouse ve diğer çevre birimlerini (yazıcı, HDD) otomatik olarak ekranı kullandığım cihazla eşleştirmek.
MacBook'u clamshell modunda (kapalı) kullanabilirim, ekranını açık tutmam gerekmiyor. (HDMI ve Type-C çıkışları mevcut)
PC'yi ister HDMI ister DisplayPort üzerinden bağlayabilirim, giriş seçenekleri müsait.

Şu anda UGREEN KVM Switch gibi bir model düşünüyorum ancak stokta olmadığı için alternatiflere yönelmem gerekiyor. Bu özelliklere uygun, kullanımı pratik ve performanslı bir KVM Switch öneriniz var mı?
Ugreen Türkiye ile görüştüm, HDMI ve USB aynı cihazda yok, getirmiyorlar, ve muadil de önermiyorlar. Nette de çok araştırdım sır gibi bu alan ama youtube da 2 işletim sistemi tek ekran ve klavye mouse yazıcı kullananlar vr bu cihazlar ile.

Baktığım ve ihtiyacım olan ürün tam olarak bu: https://www.amazon.com.tr/UGREEN-Paylaşımı-Masaüstü-Kontrolü-Bağlantı/dp/B0BD4KX6WC

Herhangi bir marka ya da model önerisine açığım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekler

• kwm.jpg
    kwm.jpg
    104.5 KB · Hit: 9
Top Bottom