Neler Yeni

Yardım Macun değişiminden sonra 1 saniyelik fan açma - Sapphire Pulse RX 570 8GB Itx

novain

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Sam
3 yıldır termal macunu değiştirilmemiş şekilde ikinci el olarak aldım. Macun kurumuştu, Arctic mx4 ile değiştirdim. Takıp stres testine soktuğumda ve oyun testi yaptığımda değişim öncesinin neredeyse yarısı fan hızı ile bile 10°C fark gördüm. Yük altında iken sıcaklıklar düştü.
Sorun yüksüz sıcaklıkta. Bu kart 50°C'ye kadar fan açmıyordu. Oyun oynamadığım müddetçe bir kere bile fan açtığını görmedim. Macun değişiminden sonra YouTube kullanırken bile her 10 dakikada bir 5-10 saniye fan açıyor. Fan açılış hızını 55°C'den başlatmayı denedim. Bu sefer de 55'e kadar gelip yine fan açıyor.
Yüklü sıcaklık hatrı sayılır şekilde düşmüşken boş sıcaklığın böyle olmasına anlam veremedim.
- Ayrıca macun değişimini yaptıktan sonra yük altında değilken 1 saniyeliğine çok yoğun fan açıp sonra yine kapatıyordu ekran kartı.

hakan32

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,672
İsim
Hakanbey
VRAM sicakliklarini kontrol et

novain

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Sam
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Vram sıcaklığını Msi Afterburner, GPU Z ya da Radeon Adrenalinde göremiyorum. Sanırım kartta vram sıcaklık sensörü yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
fb düşmanı
ekran kartına bios atabilirsin. bazen fan kapatma modu kapanabiliyor.

novain

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Sam
Deneyeceğim hocam

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,632
İsim
Yunus Şahin
Bende yaşadım. Boşta ve video izlerken VRAM saat hızı çalışıyor.

Video izlerken bir şey yapamazsın. GPU desteği olduğu için tarayıcılarda, her sitede video izlerken kullanır. Ama boşta oluyorsa monitörden ve AMD Radeon uygulamasından FreeSync açmalısın.

novain

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Sam
hocam mesele bunu macun değişiminden sonra yapmaya başlaması. Termal pedleri kontrol etmemi söylediler, onu deneyeceğim.
Monitör 60 hz ve sync desteği yok maalesef.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca saniyelik yoğun fan açması hakkında fikrin var mı?

Son düzenleme:
Top Bottom