Neler Yeni

Magic teknoloji guvenilirmi

güvenilir bilerek bozuk ürün satan biryer vs. değil ama satış sonrası desteğini bilemiyorum
 
Merhaba, işlemci dün geldi kutusu açılmamıştı. Güvenlik jelatini vs düzgündü işlemcinin üstünde de herhangi bir iz vs yoktu açılıp ellendiğine dair. O noktada içime sindi ama yine de cinebench uygulaması ile benchmark testi yaptım. Sonuçları internette bulduğum başka sonuçlar ile kıyasladım (reddit vs dahil). Herhangi bir sorun yok olması gerektiği değerleri veriyor. Sonuçları aşağıya görsel olarak bırakıyorum.

Sistem özelliklerim:
ryzen 7 5700X3D
3060 12Gb
Msi B550m-a Pro
gskill 3600mhz cl18 2x16gb
işlemci soğutucum Thermalright Peerless Assassin 120
2K çözünürlükte monitör

Hem cinebench 2024 hem de 2023 ile yaptım ve testleri yaparken toplam 60Dakika civarı bir süre boyunca test edilmiş oldu. Testleri beklemeden arka arkaya yaptım. Bu sırada işlemci maksimum 76 dereceye çıktı. Test boyunca hep 75-76 derecelerde kaldı aslında ve sürekli tüm çekirdekler %100 de kullanılıyordu (multicore testi için). Single core testinde neden bilmiyorum ama sadece çekirdek 1 ve çekirdek 2 %20-25 arası kullanılıyordu diğer çekirdekler %0 da duruyordu. Single coreda sadece çekirdek #1 in %100 kullanılacağını sanmıştım. Neden böyle çalışıyor bilmiyorum.


1746554123000.webp
1746554092486.webp


Bu kısım oyun testleri ile alakalı şeyler içeriyor:
Bunun harici bir de oyunlarda test ettim. Genellikle escape from tarkov oynuyorum onun harici indie oyunları ve arada bir de yeni çıkan hikayeli oyunları oynarım. Escape from tarkovda yaklaşık 55-65fpslerden 90-100 arasına çıktı (eski cpum ryzen 5 3600 idi). Açıkcası biraz daha yükselmesini beklemiştim ama 3060 ile bu kadar oluyor anladığım kadarıyla. GPU kullanımı sürekli 98-100 arası iken cpu %10-20 arası kalıyor. Clair obscure expedition 33 de test yaptım. o da 60civarından 90 a çıktı. Sistemimde hali hazırda pek oyun olmadığından popüler oyunlarda test yapamadım. Son olarak minecraftda Distant horizons ve Reterraforged gibi çok işlemci gücü gerektiren iki mod kurulu iken test yaptım. eskiden kaç fps aldığımı hatırlamadığımdan karşılaştırma yapamadım ama modların dünya oluşturma ile ilgili ayarlarını sonuna kadar açtığımda işlemci sürekli %100 de kullanılıyorken sıcaklıklar 88 dereceye kadar çıktı. Shader ile fps olarak ortalama 90 alıyorum.
 
Geri
Top