Neler Yeni

Mahalle Bilgisayarcısının Verdiği Tavsiye ile Toplanan Bilgisayar

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,571
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
ben de sistem bakarken 1660 super arıyodum babam dedi gel bi tanıdık var arayalım soralım
adam bana diyor ki r5 3100 ve 1660 super yerine sana r5 2600 ve rx 580 vereyim
abi diyorum 1660 super daha iyi diyorum adam diyor ki rx 580 8 gb ve 256 bit daha iyi
abi diyorum değil bellek hızı farkları felan var
diyor 2600 daha iyi dedim abi o render bazlı kalır ben tek oyun oynıycam adam tutturdu r5 2600 diye

öyle de bi konuştu ki babam az kalsın r5 2600 ve rx 580 alıyordu
allahtan babam bana kulak verdi de almadık
ha bu arada bu abi r3 3100 1660 super b450 ve cruical ballistix asus vg24q1r sistem için 11k diyordu (bundan 2 ay önce)
hesaplamıştım kendi karı yaklaşık 3k tl falan ediyordu

kaç tane bilgisayarcı gezdim hepsi birbirinden beter bence bu genel bir şey ya.

xSparkua.

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,974
İsim
Chloe Grace Moretz
şu kablolamayı bir de ben yapabilsem :(

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,046
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Bugün bilgisayarın sahibi olan arkadaş bilgisayarcıya gidiyor ve hesap soruyor bilgisayarcının verdiği cevap:

"SSD Dijital bir parça olmadığı için sorun olmaz kardeşim ,hız testleri de gerçek değil yalan diyor.
Bir de yükseltme vidası takmış kaşla göz arasında hatasını kabul etmemesine rağmen.

Delirmelik olay:)

MrBeast

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Otele gidip parfüm çalmak gibi bi şey yapmış adam bulabileceği her parçayı değerlendirmiş 1 TL lik olsa bile çalmış :D

veya

çayın 6-7 tl olduğu yerde parayı çıkartmak için ıslak mendil , kolonya , şeker her şeyi kullanmak gibi

!ROGStrix!

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Selamlar dostlar
Bugün çok hayret edeceğiniz bir konu ile karşı karşıyayız.

Bir dostumun bilgisayarını daha düzgün bir kablo düzeni yapmak için evlerine ziyarette bulundum ve karşılaştığım durumu sizlerle inceleyeceğiz aynı zamanda mahalle bilgisayarcısının verdiği tavsiye ve topladığı sistem bileşenlerine bakacağız.

Ürünün ilk 3 parçasını bizzat ben seçtim lakin diğer parçaları sistemi topladığım kişi, mahalle bilgisayarcısına bırakmak zorunda kaldı .

Benim seçtiğim parçalar:
  1. Ryzen 5 3600
  2. ASUS TUF GTX 1660 Super
  3. ASUS TUF B450M-PRO

Buraya kadar her şey çok güzel zaten baya randımanlı çalışan parçalar bildiğimiz üzere lakin işin patlak verdiği kısım burada başlıyor.
Bu kısmı seçtiğimiz için geri kalanını bilgisayarın sahibi babasına bırakmak zorunda kalıyor ve babası da tanıdık bir mahalle bilgisayarcısına veriyor sistemin geri kalanını montajlama ve ürünleri tedarik etme amacıyla.

Ürünlerin mahalle bilgisayarcısına kalan kısmında ise o da şu parçaları seçiyor :
  1. Frisby FC-9235G 650W PSU'lu kasa kombinasyonu
  2. Toshiba 1TB HDD
  3. Hİ-Level 512 GB 3300MB/3100MB/S M.2 SSD Disk
  4. GSKİLL 8GB Sniper X 3000mhz DDR4 Orman Kamuflaj RAM'den

2x8 olacak şekilde koyuyor (Normalde 8 koyacaktı da üstünkörü sorulduğunda minimum 16 olması gerektiğini söylemiştim sistemi toplayan da belirtmiş bunu)

ve bu sisteme 7500TL civarında bir ücret alıyor ve bu olay Temmuz 2020'de gerçekleşiyor.(O zamanlar o fiyata minimum RTX sistem toplanıyordu )​

Sistemin kutularını da çaldığını belirtelim bu mahalle bilgisayarcısının. Hiçbir kutuyu da vermiyor bilgisayarın sahibine .

Bugün de başta belirttiğim üzere sistemi düzgün bir kablolama yapmak amacı ile sistem sahibinin evine misafir oldum lakin sistemi açınca hayretler içerisinde kaldım ve gördüklerimi sizlerle de paylaşayım :

Alıntıyı görüntüle

Burada zaten çok anlatmaya gerek bir şey yok bir insan kendi çabası ile bu kadar berbat kablolama yapmaya çalışsa bile bu kadar berbat bir şeyi beceremez çünkü bu sanatsal bir berbatlık tarifi olmayan bir şey :D
Kablolama biraz da yetenek ile ilgili tabi buna yine kabul edilebilir diyip geçiyorum ama zoruma gittiğini de söyleyebilirim .
Kasa ve PSU konusuna gelecek olursak PSU'dan bahsetmeye gerek bile yok zaten ne kadar düşük seviye olduğunu az çok tahmin edebiliyorsunuzdur ama beni asıl dumura uğratan ürün kasa oldu.
Bir kasada CPU güç girişleri için nasıl boşluk olmaz?Bildiğiniz anakartın üst tarafı tamamen kapalı bir panel.Yapan arkadaşa buradan tebriklerimi tersten iletiyorum.Tasarım hatası ödülü olsaydı sanırım kasayı tasarlayan kişi alabilirdi bu ödülü.

Asıl bomba ise ekran kartını temizlemek için sökünce ortaya çıkıyor :

Alıntıyı görüntüle

Şaka gibi değil mi dostlar ? :D
Adam anakartın üzerinde takılı gelen yükseltme vidasını söküp montajlamış SSD'yi ve bildiğiniz bu şekilde duruyordu görünce bi 20 saniye SSD ile birbirimize bakıştık.
SSD'nin bu vaziyette hala çalışır olmasına mı şaşırayım 10 kuruşluk yükseltme apartını çalan ve buna tahammül edebilecek kadar düşük seviye bir insanın varlığına mı bilemedim...

SSD'nin hız testini şuraya bırakayım:

Alıntıyı görüntüle

Kısacası adam hem tanıdık ayağına verilen parayı rezil ediyor ,kutuları çalıyor buna ek olarak daha bir de hatalı montaj yapıp sistemin bileşenlerine zarar veriyor.
Garantisini sorunca da garantisi de Allah'a emanet ...Kim bilir belki de parçaların bazıları 2.el bile olabilir .

Ben demiyorum ki bütün mahalle bilgisayarcıları böyle ama geneli bu şekilde elbette iyi olan istisnalar mevcuttur.
Siz siz olun sistem toplarken veya toplatırken hem önceden araştırın hem de toplatırken başında durun yoksa başınıza buna benzer olaylar gelebilir.

Bu durumu sizinle paylaşıp hem bilgilendirmek hem de istişare etmek istedim dostlar.

Saygılar
Sistem sistem değil başka bişeye dönüşmüş, psu, zaten ....... , nezaman akıllanacak bunlar

HoYeon Jung

80+ Gold
Hocam kusura bakmayın, biraz hortlatacağım sanırsam. Sadece tek bir cümle söylemek istiyorum.
O bilgisayarcıya verilen para kuruşuna kadar haram zıkkım olsun inşAllah.

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,046
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Sistem sistem değil başka bişeye dönüşmüş, psu, zaten ....... , nezaman akıllanacak bunlar
İnsanlar daha alışveriş için bile internete güvenmiyorlar bilgisayar toplamak için kendilerine güvenmelerini beklememiz gerekecek.
Yani kısaca bu tarz mahalle bilgisayarları daha çok ekmek yer.

!ROGStrix!

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
İnsanlar daha alışveriş için bile internete güvenmiyorlar bilgisayar toplamak için kendilerine güvenmelerini beklememiz gerekecek.
Yani kısaca bu tarz mahalle bilgisayarları daha çok ekmek yer.
Vallaha elimizden geleni yapıyoruz ama maalesef boş inşallah akıllanırlar bunlar
Sadece tüketiciye acıyorum boşuna fazla veriyor ve kutusuda yok

Ariseks

80+ Gold
Aklıma ilk bu gelmişti atmayı unutmuşum
D19A612E-66E4-4D4F-80D9-1F58B5F61AE8.jpeg

Sternog

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,982
İsim
Orçun Kaynar
aynı olay benim başıma geldi

istediğim sistem;

rx 580
r5 3600
16gb ram
ssd+hdd

verdiği sistem

1060
i5 7400
8gb ram
pl 9263 psu (sonradan kendim değiştirdim
1200 gb ssd + 500 gb hdd

5k sistem + 2020 yazında toplamıştım

Gocer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
467
İsim
Göktuğ Göçer
Hepsine lafım yok ama çoğu bilgisayarcı işini özensiz yapıyor sistemse kullandiği parçanın kalitesinden ziyade hangi parça elimde var hangisinden daha fazla para kazanırım gözüyle bakıyolar

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,458
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Hepsine lafım yok ama çoğu bilgisayarcı işini özensiz yapıyor sistemse kullandiği parçanın kalitesinden ziyade hangi parça elimde var hangisinden daha fazla para kazanırım gözüyle bakıyolar
Aynen öyle. Nasıl olsa aynı işlevi görüyor diye markaya modele bakmadan parça kullanıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,112
Üyeler
164,441
Son üye
enes uzumluoglu
Top Bottom