Neler Yeni

Mahalle Bilgisayarcısının Verdiği Tavsiye ile Toplanan Bilgisayar

kagankan0

80+ Bronze
Aynen öyle. Nasıl olsa aynı işlevi görüyor diye markaya modele bakmadan parça kullanıyor.
Ohooo bana 11k 1050Ti / 15K a 1660 GDDR5 önerdi siz ne diyonuz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ohooo bana 11k 1050Ti / 15K a 1660 GDDR5 önerdi siz ne diyonuz
AMD RYZEN 5 3600 3.6GHz 32MB AM4 BOX (65W) NOVGA

GIGABYTE B450M S2H AMD B450 DDR4 M2 mATX
GIGABYTE GTX1050-TI 4GB GDDR5 128BIT DP/HDMI/DVI (GV-N105TD5-4GD)
GSKILL F4-3600C18D-16GVK 16GB (2x8) 3600Mhz DDR4 RipjawsV Siyah PC Bellek
500GB KINGSTON A2000 SA2000M8/500G 2200/2000MB/s M.2 NVMe SSD
FRISBY FC-8890G COAX Gaming Kasa 650W 80+ Siyah Midi Tower ATX Kasa
SAMSUNG 24" LS24D332HSX/UF 1920x1080 1MS 75Hz GAMING HDMI/VGA SIYAH

11300
TL

11300TL

Son düzenleme:

Kadir_1987

80+ Silver
Selamlar dostlar
Bugün çok hayret edeceğiniz bir konu ile karşı karşıyayız.

Bir dostumun bilgisayarını daha düzgün bir kablo düzeni yapmak için evlerine ziyarette bulundum ve karşılaştığım durumu sizlerle inceleyeceğiz aynı zamanda mahalle bilgisayarcısının verdiği tavsiye ve topladığı sistem bileşenlerine bakacağız.

Ürünün ilk 3 parçasını bizzat ben seçtim lakin diğer parçaları sistemi topladığım kişi, mahalle bilgisayarcısına bırakmak zorunda kaldı .

Benim seçtiğim parçalar:
  1. Ryzen 5 3600
  2. ASUS TUF GTX 1660 Super
  3. ASUS TUF B450M-PRO

Buraya kadar her şey çok güzel zaten baya randımanlı çalışan parçalar bildiğimiz üzere lakin işin patlak verdiği kısım burada başlıyor.
Bu kısmı seçtiğimiz için geri kalanını bilgisayarın sahibi babasına bırakmak zorunda kalıyor ve babası da tanıdık bir mahalle bilgisayarcısına veriyor sistemin geri kalanını montajlama ve ürünleri tedarik etme amacıyla.

Ürünlerin mahalle bilgisayarcısına kalan kısmında ise o da şu parçaları seçiyor :
  1. Frisby FC-9235G 650W PSU'lu kasa kombinasyonu
  2. Toshiba 1TB HDD
  3. Hİ-Level 512 GB 3300MB/3100MB/S M.2 SSD Disk
  4. GSKİLL 8GB Sniper X 3000mhz DDR4 Orman Kamuflaj RAM'den

2x8 olacak şekilde koyuyor (Normalde 8 koyacaktı da üstünkörü sorulduğunda minimum 16 olması gerektiğini söylemiştim sistemi toplayan da belirtmiş bunu)

ve bu sisteme 7500TL civarında bir ücret alıyor ve bu olay Temmuz 2020'de gerçekleşiyor.(O zamanlar o fiyata minimum RTX sistem toplanıyordu )​

Sistemin kutularını da çaldığını belirtelim bu mahalle bilgisayarcısının. Hiçbir kutuyu da vermiyor bilgisayarın sahibine .

Bugün de başta belirttiğim üzere sistemi düzgün bir kablolama yapmak amacı ile sistem sahibinin evine misafir oldum lakin sistemi açınca hayretler içerisinde kaldım ve gördüklerimi sizlerle de paylaşayım :

Alıntıyı görüntüle

Burada zaten çok anlatmaya gerek bir şey yok bir insan kendi çabası ile bu kadar berbat kablolama yapmaya çalışsa bile bu kadar berbat bir şeyi beceremez çünkü bu sanatsal bir berbatlık tarifi olmayan bir şey :D
Kablolama biraz da yetenek ile ilgili tabi buna yine kabul edilebilir diyip geçiyorum ama zoruma gittiğini de söyleyebilirim .
Kasa ve PSU konusuna gelecek olursak PSU'dan bahsetmeye gerek bile yok zaten ne kadar düşük seviye olduğunu az çok tahmin edebiliyorsunuzdur ama beni asıl dumura uğratan ürün kasa oldu.
Bir kasada CPU güç girişleri için nasıl boşluk olmaz?Bildiğiniz anakartın üst tarafı tamamen kapalı bir panel.Yapan arkadaşa buradan tebriklerimi tersten iletiyorum.Tasarım hatası ödülü olsaydı sanırım kasayı tasarlayan kişi alabilirdi bu ödülü.

Asıl bomba ise ekran kartını temizlemek için sökünce ortaya çıkıyor :

Alıntıyı görüntüle

Şaka gibi değil mi dostlar ? :D
Adam anakartın üzerinde takılı gelen yükseltme vidasını söküp montajlamış SSD'yi ve bildiğiniz bu şekilde duruyordu görünce bi 20 saniye SSD ile birbirimize bakıştık.
SSD'nin bu vaziyette hala çalışır olmasına mı şaşırayım 10 kuruşluk yükseltme apartını çalan ve buna tahammül edebilecek kadar düşük seviye bir insanın varlığına mı bilemedim...

SSD'nin hız testini şuraya bırakayım:

Alıntıyı görüntüle

Kısacası adam hem tanıdık ayağına verilen parayı rezil ediyor ,kutuları çalıyor buna ek olarak daha bir de hatalı montaj yapıp sistemin bileşenlerine zarar veriyor.
Garantisini sorunca da garantisi de Allah'a emanet ...Kim bilir belki de parçaların bazıları 2.el bile olabilir .

Ben demiyorum ki bütün mahalle bilgisayarcıları böyle ama geneli bu şekilde elbette iyi olan istisnalar mevcuttur.
Siz siz olun sistem toplarken veya toplatırken hem önceden araştırın hem de toplatırken başında durun yoksa başınıza buna benzer olaylar gelebilir.

Bu durumu sizinle paylaşıp hem bilgilendirmek hem de istişare etmek istedim dostlar.

Saygılar

Emeklerin için teşekkür ediyorum.
Ama en önemlisi mahalle bilgisayarcılarına güvenen kişiler için bilgilendirici olmuş :)

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,367
İsim
Bilal Tepe
Selamlar dostlar
Bugün çok hayret edeceğiniz bir konu ile karşı karşıyayız.

Bir dostumun bilgisayarını daha düzgün bir kablo düzeni yapmak için evlerine ziyarette bulundum ve karşılaştığım durumu sizlerle inceleyeceğiz aynı zamanda mahalle bilgisayarcısının verdiği tavsiye ve topladığı sistem bileşenlerine bakacağız.

Ürünün ilk 3 parçasını bizzat ben seçtim lakin diğer parçaları sistemi topladığım kişi, mahalle bilgisayarcısına bırakmak zorunda kaldı .

Benim seçtiğim parçalar:
  1. Ryzen 5 3600
  2. ASUS TUF GTX 1660 Super
  3. ASUS TUF B450M-PRO

Buraya kadar her şey çok güzel zaten baya randımanlı çalışan parçalar bildiğimiz üzere lakin işin patlak verdiği kısım burada başlıyor.
Bu kısmı seçtiğimiz için geri kalanını bilgisayarın sahibi babasına bırakmak zorunda kalıyor ve babası da tanıdık bir mahalle bilgisayarcısına veriyor sistemin geri kalanını montajlama ve ürünleri tedarik etme amacıyla.

Ürünlerin mahalle bilgisayarcısına kalan kısmında ise o da şu parçaları seçiyor :
  1. Frisby FC-9235G 650W PSU'lu kasa kombinasyonu
  2. Toshiba 1TB HDD
  3. Hİ-Level 512 GB 3300MB/3100MB/S M.2 SSD Disk
  4. GSKİLL 8GB Sniper X 3000mhz DDR4 Orman Kamuflaj RAM'den

2x8 olacak şekilde koyuyor (Normalde 8 koyacaktı da üstünkörü sorulduğunda minimum 16 olması gerektiğini söylemiştim sistemi toplayan da belirtmiş bunu)

ve bu sisteme 7500TL civarında bir ücret alıyor ve bu olay Temmuz 2020'de gerçekleşiyor.(O zamanlar o fiyata minimum RTX sistem toplanıyordu )​

Sistemin kutularını da çaldığını belirtelim bu mahalle bilgisayarcısının. Hiçbir kutuyu da vermiyor bilgisayarın sahibine .

Bugün de başta belirttiğim üzere sistemi düzgün bir kablolama yapmak amacı ile sistem sahibinin evine misafir oldum lakin sistemi açınca hayretler içerisinde kaldım ve gördüklerimi sizlerle de paylaşayım :

Alıntıyı görüntüle

Burada zaten çok anlatmaya gerek bir şey yok bir insan kendi çabası ile bu kadar berbat kablolama yapmaya çalışsa bile bu kadar berbat bir şeyi beceremez çünkü bu sanatsal bir berbatlık tarifi olmayan bir şey :D
Kablolama biraz da yetenek ile ilgili tabi buna yine kabul edilebilir diyip geçiyorum ama zoruma gittiğini de söyleyebilirim .
Kasa ve PSU konusuna gelecek olursak PSU'dan bahsetmeye gerek bile yok zaten ne kadar düşük seviye olduğunu az çok tahmin edebiliyorsunuzdur ama beni asıl dumura uğratan ürün kasa oldu.
Bir kasada CPU güç girişleri için nasıl boşluk olmaz?Bildiğiniz anakartın üst tarafı tamamen kapalı bir panel.Yapan arkadaşa buradan tebriklerimi tersten iletiyorum.Tasarım hatası ödülü olsaydı sanırım kasayı tasarlayan kişi alabilirdi bu ödülü.

Asıl bomba ise ekran kartını temizlemek için sökünce ortaya çıkıyor :

Alıntıyı görüntüle

Şaka gibi değil mi dostlar ? :D
Adam anakartın üzerinde takılı gelen yükseltme vidasını söküp montajlamış SSD'yi ve bildiğiniz bu şekilde duruyordu görünce bi 20 saniye SSD ile birbirimize bakıştık.
SSD'nin bu vaziyette hala çalışır olmasına mı şaşırayım 10 kuruşluk yükseltme apartını çalan ve buna tahammül edebilecek kadar düşük seviye bir insanın varlığına mı bilemedim...

SSD'nin hız testini şuraya bırakayım:

Alıntıyı görüntüle

Kısacası adam hem tanıdık ayağına verilen parayı rezil ediyor ,kutuları çalıyor buna ek olarak daha bir de hatalı montaj yapıp sistemin bileşenlerine zarar veriyor.
Garantisini sorunca da garantisi de Allah'a emanet ...Kim bilir belki de parçaların bazıları 2.el bile olabilir .

Ben demiyorum ki bütün mahalle bilgisayarcıları böyle ama geneli bu şekilde elbette iyi olan istisnalar mevcuttur.
Siz siz olun sistem toplarken veya toplatırken hem önceden araştırın hem de toplatırken başında durun yoksa başınıza buna benzer olaylar gelebilir.

Bu durumu sizinle paylaşıp hem bilgilendirmek hem de istişare etmek istedim dostlar.

Saygılar
Write gg

Cermenbey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,119
İsim
Semih
Geçenlerde kendi ellerimle ilk kez sistem toplamıştım ve bir yerden kısa devre veriyordu hata yapmıştım ama bulamıyordum. Kuzenim tanıdığı mahalle bilgisayarcısı olduğunu ve arabaya atıp götüreyim mi dedi. Bende canım sıkkındı güvenmediğim ve önyargım olduğu halde al götür dedim. Ertesi gün gittim kasayı almaya gençten bir adam vardı bakamadım daha senin kasaya şimdi bakıcam dedi. Neyse çoçuk yanımda açtı kasayı usta abartmıyorum 4-5 dakika da sistemi söküp taktı, kablolalamayı düzeltti, kısa devreyi tek bakışta gördü. Sistemi açtı tüm testleri yanımda yaptı. 100 lira da para aldı. Dedim Allah razı olsun ilk defa bilgisayardan anlayan bilgisayarcı ya denk geldik. Demem o ki hepsi aynı değil beyler...

The Last Dragonborn

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Ben de geçen benzerini yaşadım, daha da götürmem onlara.
Fanlarım için fan çoklayıcı gerekiyormuş, ama orada çalışan adamlar bunu bilemediler, üstelik aç kapa aç kapa yaptılar sürekli. Ben de bilmiyordum, sonradan öğrendim.

Yani kimse mahallesinde ki bilgisayarcıya götürmesin. Şu dünyada kimsenin müdahele edemediği iki kazıkçı vardır; bilgisayarcı ve bisikletçi.

Cermenbey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,119
İsim
Semih
Ben de geçen benzerini yaşadım, daha da götürmem onlara.
Fanlarım için fan çoklayıcı gerekiyormuş, ama orada çalışan adamlar bunu bilemediler, üstelik aç kapa aç kapa yaptılar sürekli. Ben de bilmiyordum, sonradan öğrendim.

Yani kimse mahallesinde ki bilgisayarcıya götürmesin. Şu dünyada kimsenin müdahele edemediği iki kazıkçı vardır; bilgisayarcı ve bisikletçi.
Msi 100m miydi kasa

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Eymen Çil
Bende de benzer bir durum var. Bende PS4 fat kasa var 500gb 5-6 yıl önce 1 kol ile 1500 TL ye aldık izmirden 4 yil kadar hiç sıkıntı çıkarmadı hatta ben bi ara 6 ay filan hiç açmadım bile, neyse bir gün kol açılmadı muhtemelen şarj almıyordu babama söyledim ve mahalle "bilgisayarcisina" orjinal kablosuyla götürdüm. Belki ertesi gün belki iki gün sonra almaya gittim kolu. O an bişey farketmedim adam bana sıkıntısı yok ve ya sıkıntıyı bulamadık gibi bişey söyledi bende aldım eve geldim evde ne fark edeyim herif orijinal kabloyu istesem bedavaya vereceği kabloyla değiştirmiş. O zamandan beri kafaya takmamistim yeni kol aldım ama 1 yıl sonra Şubat ayında o da şarj tutmamaya başladı sürekli şarjda oynuyordum belki de o beleş kablo sebep oldu bilemem. Ama 2 aydır pc toplama hayali ile yanıp tutusurken aklimdan kimseye güvenmemek geçti çünkü guvenince illaki bir yerden takıyor kazığı velhasıl hepinize iyi günler ve iyi şanslar dilerim ki bir mahalle bilgisayarcisindan kazık yemeyin.

Top Bottom