Neler Yeni

Mahalle Bilgisayarcısının Verdiği Tavsiye ile Toplanan Bilgisayar

salihb7123

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
325
İsim
Salih BOZBIYIK
Selamlar dostlar
Bugün çok hayret edeceğiniz bir konu ile karşı karşıyayız.

Bir dostumun bilgisayarını daha düzgün bir kablo düzeni yapmak için evlerine ziyarette bulundum ve karşılaştığım durumu sizlerle inceleyeceğiz aynı zamanda mahalle bilgisayarcısının verdiği tavsiye ve topladığı sistem bileşenlerine bakacağız.

Ürünün ilk 3 parçasını bizzat ben seçtim lakin diğer parçaları sistemi topladığım kişi, mahalle bilgisayarcısına bırakmak zorunda kaldı .

Benim seçtiğim parçalar:
  1. Ryzen 5 3600
  2. ASUS TUF GTX 1660 Super
  3. ASUS TUF B450M-PRO

Buraya kadar her şey çok güzel zaten baya randımanlı çalışan parçalar bildiğimiz üzere lakin işin patlak verdiği kısım burada başlıyor.
Bu kısmı seçtiğimiz için geri kalanını bilgisayarın sahibi babasına bırakmak zorunda kalıyor ve babası da tanıdık bir mahalle bilgisayarcısına veriyor sistemin geri kalanını montajlama ve ürünleri tedarik etme amacıyla.

Ürünlerin mahalle bilgisayarcısına kalan kısmında ise o da şu parçaları seçiyor :
  1. Frisby FC-9235G 650W PSU'lu kasa kombinasyonu
  2. Toshiba 1TB HDD
  3. Hİ-Level 512 GB 3300MB/3100MB/S M.2 SSD Disk
  4. GSKİLL 8GB Sniper X 3000mhz DDR4 Orman Kamuflaj RAM'den

2x8 olacak şekilde koyuyor (Normalde 8 koyacaktı da üstünkörü sorulduğunda minimum 16 olması gerektiğini söylemiştim sistemi toplayan da belirtmiş bunu)

ve bu sisteme 7500TL civarında bir ücret alıyor ve bu olay Temmuz 2020'de gerçekleşiyor.(O zamanlar o fiyata minimum RTX sistem toplanıyordu )​

Sistemin kutularını da çaldığını belirtelim bu mahalle bilgisayarcısının. Hiçbir kutuyu da vermiyor bilgisayarın sahibine .

Bugün de başta belirttiğim üzere sistemi düzgün bir kablolama yapmak amacı ile sistem sahibinin evine misafir oldum lakin sistemi açınca hayretler içerisinde kaldım ve gördüklerimi sizlerle de paylaşayım :

Alıntıyı görüntüle

Burada zaten çok anlatmaya gerek bir şey yok bir insan kendi çabası ile bu kadar berbat kablolama yapmaya çalışsa bile bu kadar berbat bir şeyi beceremez çünkü bu sanatsal bir berbatlık tarifi olmayan bir şey :D
Kablolama biraz da yetenek ile ilgili tabi buna yine kabul edilebilir diyip geçiyorum ama zoruma gittiğini de söyleyebilirim .
Kasa ve PSU konusuna gelecek olursak PSU'dan bahsetmeye gerek bile yok zaten ne kadar düşük seviye olduğunu az çok tahmin edebiliyorsunuzdur ama beni asıl dumura uğratan ürün kasa oldu.
Bir kasada CPU güç girişleri için nasıl boşluk olmaz?Bildiğiniz anakartın üst tarafı tamamen kapalı bir panel.Yapan arkadaşa buradan tebriklerimi tersten iletiyorum.Tasarım hatası ödülü olsaydı sanırım kasayı tasarlayan kişi alabilirdi bu ödülü.

Asıl bomba ise ekran kartını temizlemek için sökünce ortaya çıkıyor :

Alıntıyı görüntüle

Şaka gibi değil mi dostlar ? :D
Adam anakartın üzerinde takılı gelen yükseltme vidasını söküp montajlamış SSD'yi ve bildiğiniz bu şekilde duruyordu görünce bi 20 saniye SSD ile birbirimize bakıştık.
SSD'nin bu vaziyette hala çalışır olmasına mı şaşırayım 10 kuruşluk yükseltme apartını çalan ve buna tahammül edebilecek kadar düşük seviye bir insanın varlığına mı bilemedim...

SSD'nin hız testini şuraya bırakayım:

Alıntıyı görüntüle

Kısacası adam hem tanıdık ayağına verilen parayı rezil ediyor ,kutuları çalıyor buna ek olarak daha bir de hatalı montaj yapıp sistemin bileşenlerine zarar veriyor.
Garantisini sorunca da garantisi de Allah'a emanet ...Kim bilir belki de parçaların bazıları 2.el bile olabilir .

Ben demiyorum ki bütün mahalle bilgisayarcıları böyle ama geneli bu şekilde elbette iyi olan istisnalar mevcuttur.
Siz siz olun sistem toplarken veya toplatırken hem önceden araştırın hem de toplatırken başında durun yoksa başınıza buna benzer olaylar gelebilir.

Bu durumu sizinle paylaşıp hem bilgilendirmek hem de istişare etmek istedim dostlar.

Saygılar
bizimkilerden iyiymiş ben gittim laptop fanları temizletcem diye adama 50tl verdim adam fanları temizlemeden bana verdi

pexxrd

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
549
İsim
Furkan Güven
pc almam yinede bilgisayarcılara gidip bişey isteyip yaptırıp almam

aydin.

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Kardeşim rtx 3060 fazla geldi GTX 1660 taktım iyi mi

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,046
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Neyse şimdi sadece 1660 super 6000 ediyor zaten satsa kartı kâr’a geçer :p
Tek avuntusu o da ikizlerden biri satabilir ama diğeri satamaz 5 yıl kullanmak zorunda.
Onun sistemini de yavaş yavaş parça değişimi yaparak çözeceğiz sorunları artık.

Bu arada diğer ikiz arkadaşın 2500/509 çıkmış hızları...

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,929
İsim
Mert Can Ergün
eline sağlık bilgilendirmen için teşekkürler

EKRHN

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,545
İsim
Efe Karahan
Selamlar dostlar

Bir dostumun bilgisayarını daha düzgün bir kablo düzeni yapmak için evlerine ziyarette bulundum ve karşılaştığım durumu sizlerle inceleyeceğiz aynı zamanda mahalle bilgisayarcısının verdiği tavsiye ve topladığı sistem bileşenlerine bakacağız.

Ürünün ilk 3 parçasını bizzat ben seçtim lakin diğer parçaları sistemi topladığım kişi, mahalle bilgisayarcısına bırakmak zorunda kaldı .

Benim seçtiğim parçalar:
  1. Ryzen 5 3600
  3. ASUS TUF B450M-PRO

Buraya kadar her şey çok güzel zaten baya randımanlı çalışan parçalar bildiğimiz üzere lakin işin patlak verdiği kısım burada başlıyor.
Bu kısmı seçtiğimiz için geri kalanını bilgisayarın sahibi babasına bırakmak zorunda kalıyor ve babası da tanıdık bir mahalle bilgisayarcısına veriyor sistemin geri kalanını montajlama ve ürünleri tedarik etme amacıyla.

Ürünlerin mahalle bilgisayarcısına kalan kısmında ise o da şu parçaları seçiyor :
  2. Toshiba 1TB HDD

2x8 olacak şekilde koyuyor (Normalde 8 koyacaktı da üstünkörü sorulduğunda minimum 16 olması gerektiğini söylemiştim sistemi toplayan da belirtmiş bunu)

ve bu sisteme 7500TL civarında bir ücret alıyor ve bu olay Temmuz 2020'de gerçekleşiyor.(O zamanlar o fiyata minimum RTX sistem toplanıyordu )​

Sistemin kutularını da çaldığını belirtelim bu mahalle bilgisayarcısının. Hiçbir kutuyu da vermiyor bilgisayarın sahibine .

Bugün de başta belirttiğim üzere sistemi düzgün bir kablolama yapmak amacı ile sistem sahibinin evine misafir oldum lakin sistemi açınca hayretler içerisinde kaldım ve gördüklerimi sizlerle de paylaşayım :

Alıntıyı görüntüle

Burada zaten çok anlatmaya gerek bir şey yok bir insan kendi çabası ile bu kadar berbat kablolama yapmaya çalışsa bile bu kadar berbat bir şeyi beceremez çünkü bu sanatsal bir berbatlık tarifi olmayan bir şey :D
Kablolama biraz da yetenek ile ilgili tabi buna yine kabul edilebilir diyip geçiyorum ama zoruma gittiğini de söyleyebilirim .
Kasa ve PSU konusuna gelecek olursak PSU'dan bahsetmeye gerek bile yok zaten ne kadar düşük seviye olduğunu az çok tahmin edebiliyorsunuzdur ama beni asıl dumura uğratan ürün kasa oldu.
Bir kasada CPU güç girişleri için nasıl boşluk olmaz?Bildiğiniz anakartın üst tarafı tamamen kapalı bir panel.Yapan arkadaşa buradan tebriklerimi tersten iletiyorum.Tasarım hatası ödülü olsaydı sanırım kasayı tasarlayan kişi alabilirdi bu ödülü.

Alıntıyı görüntüle

Adam anakartın üzerinde takılı gelen yükseltme vidasını söküp montajlamış SSD'yi ve bildiğiniz bu şekilde duruyordu görünce bi 20 saniye SSD ile birbirimize bakıştık.
SSD'nin bu vaziyette hala çalışır olmasına mı şaşırayım 10 kuruşluk yükseltme apartını çalan ve buna tahammül edebilecek kadar düşük seviye bir insanın varlığına mı bilemedim...

Alıntıyı görüntüle

Kısacası adam hem tanıdık ayağına verilen parayı rezil ediyor ,kutuları çalıyor buna ek olarak daha bir de hatalı montaj yapıp sistemin bileşenlerine zarar veriyor.
Garantisini sorunca da garantisi de Allah'a emanet ...Kim bilir belki de parçaların bazıları 2.el bile olabilir .

Ben demiyorum ki bütün mahalle bilgisayarcıları böyle ama geneli bu şekilde elbette iyi olan istisnalar mevcuttur.
Siz siz olun sistem toplarken veya toplatırken hem önceden araştırın hem de toplatırken başında durun yoksa başınıza buna benzer olaylar gelebilir.

Bu durumu sizinle paylaşıp hem bilgilendirmek hem de istişare etmek istedim dostlar.

Saygılar
Hocam sizin arkadaş yine iyi bizim arkadaşa Yine aynı zamanlarda 2020 temmuz ve ya haziranda 8.5K rx580 8gb li pc toplamışlardı.

-°°-Aquaman-°°-

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
581
İsim
Aziz
Selamlar dostlar

Benim seçtiğim parçalar:
  1. Ryzen 5 3600
  3. ASUS TUF B450M-PRO

2. Toshiba 1TB HDD

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Saygılar
Ssd'nin duruşunu beğendim Pc Alınca Bende Böyle Yapıcam Adam Tarzdan Anlıyo Arkadaşlar(!)

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Konuyu hayretler içerisinde okudum, gerçekten mahalle bilgisayarcısına 5 kuruş para bile vermeyeceksin. Hatta mümkünse kapısının önünden bile geçmeyeceksin. Düpedüz parayı leş etmiş.

Earwven

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,226
İsim
Ali
Ben bilgisayar alacağım zaman babamın isteğiyle mahalle bilgisayarcısına gitmiştim. Orada 1650 Super + R3 1200 af + 240 gb SSD'ye (geri kalan parçaları hatırlamıyorum ama az çok tahmin edersiniz) 7.800-8.000 arası fiyat biçmişti. Neyseki babamı zar zor ikna ettim de 1 hafta sonra Abdullah Abi'nin DA-Sistem 3'ü çıkarmasıyla hayalimdeki pc'ye kavuşmuş oldum :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ssd'nin duruşunu beğendim Pc Alınca Bende Böyle Yapıcam Adam Tarzdan Anlıyo Arkadaşlar(!)
Alttan hava alıyor işte, pöfür pöfür o.O2

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Direkt her yerden kısa kısa özet geçeyim.

Seçilen parçalardan hiçbiri güzel değil. Hadi RAM'lere güzel dedik ve geçtik anlarım orasını.
7500₺'ye HDD seçmek nedir yahu?
SSD'den bahsetmiyeceğim.
PSU desen Allah'a emanet.

Yapılan Cable Management zaten bir bilgisayarcıya sistem toplatılmaması gerektiğinin en bariz örneği.
Kabloları arkaya bile vermemiş. Alt taraf desen insanın gözüne küfür gibi, yan taraftan bahsetmiyorum.

Bütün olay ise burada bitiyor. Ya sen nasıl bir köpeksin? Bir insanın hakkına, parasına, rızkına çalmaya girer bu. Adamın kutularını dahi vermemiş.
M2 SSD'nin nasıl montajlanacağına baksaydın bari... M2 SSD bildiğin yamuk duruyor arkadaş.
SSD güzel.

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,046
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Hocam sizin arkadaş yine iyi bizim arkadaşa Yine aynı zamanlarda 2020 temmuz ve ya haziranda 8.5K rx580 8gb li pc toplamışlardı.
Sistemi satmadıysa yine anaparayı kurtarmıştır ekran kartı ile .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,029
Üyeler
164,600
Son üye
viyalanes
Top Bottom