Neler Yeni

Maksimum 7.5k Monitör önerisi.

Egean

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Ege

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,937
İsim
Orkun
Dell en mantıklısı oc yapınca 280hz 0.5 ms veriyor. 4-5 gtg olayı dediğiniz gibi olmuyor
Her monitör yazılan gecikme değerlerini sunamıyor. Dediğiniz gibi oc ya da overdrive modlarını fule alarak bu değerlere çıkabilir ama ghosting tavan yapar. Bazı modellerde parlaklığı kısıyor. Bu neredeyse her model için geçerli. Ortalama 1ms gtg monitör stabil görüntüyü 4-5-6 ms gibi değerlerde verebiliyor. Oledlerde falan tam en düşük gecikmeler alınabiliyor. IPS de ise durum dediğim gibi.

acilo5050

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
125
İsim
Halil uçar
Her monitör yazılan gecikme değerlerini sunamıyor. Dediğiniz gibi oc ya da overdrive modlarını fule alarak bu değerlere çıkabilir ama ghosting tavan yapar. Bazı modellerde parlaklığı kısıyor. Bu neredeyse her model için geçerli. Ortalama 1ms gtg monitör stabil görüntüyü 4-5-6 ms gibi değerlerde verebiliyor. Oledlerde falan tam en düşük gecikmeler alınabiliyor. IPS de ise durum dediğim gibi.
Dediginiz dogru ama o yüzden fast ıps diye belirtilmiş zaten gercek deger oldugunu anlasinlar diye hocam en gecikmesiz degeri tn panel veriyor onu da soluk renksiz cansız diye cogu kisi tercih etmiyor. Dell 0.5 ms oc ile 280hz ile veriyor. Normali 240hz 1ms gtg fast ıps test edebilirsiniz. Kendim kullandım 1 sene bu modeli en azından orada biliyorum

Dediginiz dogru ama o yüzden fast ıps diye belirtilmiş zaten gercek deger oldugunu anlasinlar diye hocam en gecikmesiz degeri tn panel veriyor onu da soluk renksiz cansız diye cogu kisi tercih etmiyor. Dell 0.5 ms oc ile 280hz ile veriyor. Normali 240hz 1ms gtg fast ıps test edebilirsiniz. Kendim kullandım 1 sene bu modeli en azından orada biliyorum
Modlar ile veriyorda işte her şey en yüksekte olunca veriyor. Oda tersine ghosting yapıyor. Bende de 1ms gtg fast ips panel var orta ayar modlarda kullanıyorum ghosting vs olmasın diye. Baktığım incelemelerde ortalamada 4-5 ms gtg veriyor. Zaten monitör inceleyen her kanalda genelde bu tarz ayarları en stabil haliyle kullanılmasını öneriyor. 3 mod overdrive varsa mesela orta ayarda kalması iyidir. Örnek olarak benim kullandığım monitörün faster ve fastest testi arasındaki bozulma farkı resimde mevcut. Fasterda 4.7 gtg vermiş. Fastestte 1ms i görüyor ama ortalamada 2.4ms de. Bu olurkende ghosting tavan yapıyor ortadaki tabloda. Kısaca demek istediğim gecikme değerlerine çok takılmayın. Firmaların çoğu hile yapıyor. Aşağıdaki resimdeki gibi inceleme yapan kanallarda bakın. Stabil değerde kaç ms veriyor öyle tercih edin. Kağıt üstündeki değeri hiçbiri veremiyor yoksa.

Ekler

• IMG_2292.png
    IMG_2292.png
    1.2 MB · Hit: 5
  • IMG_2291.png
    IMG_2291.png
    1.3 MB · Hit: 5
Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular