En mantıklısı bu çünkü cs2 valorant fps oynadigin icin dostum gule gule kullanTeşekkürler sanırım dell monitörü sipariş vereceğim.
@acilo5050Monitör konusu varken bende değerlendireyim bari https://www.gaming.gen.tr/urun/4555...-1ms-2k-wqhd-g-sync-rapid-ips-gaming-monitor/ bu monitör nasıl hocam yada bu fiyata daha iyisi varmi kriterim ips olcak 2k olcak 240 hz olcak ms i dusuk olacak bu monitörün kriterlerine sahip olacak yani teşekkürler simdiden
Hemen bakıyorum hocam yeni gördüm mesajinizi
Her monitör yazılan gecikme değerlerini sunamıyor. Dediğiniz gibi oc ya da overdrive modlarını fule alarak bu değerlere çıkabilir ama ghosting tavan yapar. Bazı modellerde parlaklığı kısıyor. Bu neredeyse her model için geçerli. Ortalama 1ms gtg monitör stabil görüntüyü 4-5-6 ms gibi değerlerde verebiliyor. Oledlerde falan tam en düşük gecikmeler alınabiliyor. IPS de ise durum dediğim gibi.Dell en mantıklısı oc yapınca 280hz 0.5 ms veriyor. 4-5 gtg olayı dediğiniz gibi olmuyor
Teşekkür ederim hocam bekliyorum görüşleriniziHemen bakıyorum hocam yeni gördüm mesajinizi
Dediginiz dogru ama o yüzden fast ıps diye belirtilmiş zaten gercek deger oldugunu anlasinlar diye hocam en gecikmesiz degeri tn panel veriyor onu da soluk renksiz cansız diye cogu kisi tercih etmiyor. Dell 0.5 ms oc ile 280hz ile veriyor. Normali 240hz 1ms gtg fast ıps test edebilirsiniz. Kendim kullandım 1 sene bu modeli en azından orada biliyorumHer monitör yazılan gecikme değerlerini sunamıyor. Dediğiniz gibi oc ya da overdrive modlarını fule alarak bu değerlere çıkabilir ama ghosting tavan yapar. Bazı modellerde parlaklığı kısıyor. Bu neredeyse her model için geçerli. Ortalama 1ms gtg monitör stabil görüntüyü 4-5-6 ms gibi değerlerde verebiliyor. Oledlerde falan tam en düşük gecikmeler alınabiliyor. IPS de ise durum dediğim gibi.
Modlar ile veriyorda işte her şey en yüksekte olunca veriyor. Oda tersine ghosting yapıyor. Bende de 1ms gtg fast ips panel var orta ayar modlarda kullanıyorum ghosting vs olmasın diye. Baktığım incelemelerde ortalamada 4-5 ms gtg veriyor. Zaten monitör inceleyen her kanalda genelde bu tarz ayarları en stabil haliyle kullanılmasını öneriyor. 3 mod overdrive varsa mesela orta ayarda kalması iyidir. Örnek olarak benim kullandığım monitörün faster ve fastest testi arasındaki bozulma farkı resimde mevcut. Fasterda 4.7 gtg vermiş. Fastestte 1ms i görüyor ama ortalamada 2.4ms de. Bu olurkende ghosting tavan yapıyor ortadaki tabloda. Kısaca demek istediğim gecikme değerlerine çok takılmayın. Firmaların çoğu hile yapıyor. Aşağıdaki resimdeki gibi inceleme yapan kanallarda bakın. Stabil değerde kaç ms veriyor öyle tercih edin. Kağıt üstündeki değeri hiçbiri veremiyor yoksa.Dediginiz dogru ama o yüzden fast ıps diye belirtilmiş zaten gercek deger oldugunu anlasinlar diye hocam en gecikmesiz degeri tn panel veriyor onu da soluk renksiz cansız diye cogu kisi tercih etmiyor. Dell 0.5 ms oc ile 280hz ile veriyor. Normali 240hz 1ms gtg fast ıps test edebilirsiniz. Kendim kullandım 1 sene bu modeli en azından orada biliyorum
Bakabildinizmi hocamHemen bakıyorum hocam yeni gördüm mesajinizi