Mantığım yanlış mı?

Reaksiyon skoru
272
Arkadaşlar selam,

rx580 8GB ekran kartı kullanıyorum. 8GB'tan fazla VRAM isteyen oyunlar çıkmaya başlayana kadar bu ekran kartına güncel bir ekran kartı denmez mi? Yani asıl o zaman eskimiş olmuyor mu?

Her şey VRAM'le olmuyor maalesef. Ekran kartı 8 GB'lik veri işleyecek kadar güçlü değilse isterse 24 GB VRAM'i olsun, çok önemli değil. Bunun en büyük örneği GT 730 ve R7 240'ın 4 GB'lik VRAM'e sahip olan modelleri.

VRAM'den önemli olan GPU var bunu hesaba kat dostum.
RX580 yerine düşük güç tüketimi ve yeni mimarisi ile 1650S var.

Her şey VRAM'le olmuyor maalesef. Ekran kartı 8 GB'lik veri işleyecek kadar güçlü değilse isterse 24 GB VRAM'i olsun, çok önemli değil. Bunun en büyük örneği GT 730 ve R7 240'ın 4 GB'lik VRAM'e sahip olan modelleri.
Bu durumda ekran kartının işleyemeyeceği kadar bellek koymak bir mühendislik faciası olmuyor mu?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

VRAM'den önemli olan GPU var bunu hesaba kat dostum.
RX580 yerine düşük güç tüketimi ve yeni mimarisi ile 1650S var.
Mimari dediğiniz 256bit, 128bit denen kısım mı hocam?

RX 580'in 8gb VRAM'i kullanamadığı söyleniyor zaten. 1650S daha mantıklı bir tercih olur.
Oyun testlerinde 8GB dolu dolu kullandığını görüyorum ama bu kullanabildiği anlamına gelmez mi?

O vram olayı tam anlamıyla pazarlama tekniği. Bunu nvidia da amd de yapıyor dostum 580 kartı 8gb vram i işleyecek güçte değil tabii ki artısı ama bu onun fps inin stabil kalacağı anlamına felan gelmez 1650S düşük tdp değeri ve hiç ısınmaması nvidianın amd ye göre driverlar ve optimizasyonlarda daha iyi olması ve daha uzun kartlarına destek vermesi ayrıca en büyük etkenlerden biri de 1650S çok daha güncel bir kart :)

Bu durumda ekran kartının işleyemeyeceği kadar bellek koymak bir mühendislik faciası olmuyor mu?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mimari dediğiniz 256bit, 128bit denen kısım mı hocam?

Aynen içinde 8 GB VRAM var ama o VRAM'i kullanacak güçte bir ekran kartı yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,192,041
Üyeler
189,202
Son üye
pato384
Geri