Mantık muhakeme çözemiyorum

Yılan Serdar 3T

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
5,073
Arkadaşlar nedense mantık soruları veya yeni nesil soruları çok zorlanarak çözüyorum ama sadece matematikte oluyor bu. Diğer derslerde yeni nesil sorular acayip kolayıma geliyor ama iş Matematiğe gelince beyinim duruyor. Bunu nasıl pratikleştirebilirim? 1 soruya 12 dakika verdim çok zorluyor beni.

Arkadaşlar nedense mantık soruları veya yeni nesil soruları çok zorlanarak çözüyorum ama sadece matematikte oluyor bu. Diğer derslerde yeni nesil sorular acayip kolayıma geliyor ama iş Matematiğe gelince beyinim duruyor. Bunu nasıl pratikleştirebilirim? 1 soruya 12 dakika verdim çok zorluyor beni.
12 misin yoksa 8 mi?

tamam yolun daha uzun endişe etme.Yapman gereken ilk şey soruların hangi konu ile ilgili olduğunu anlamaya çalışmak.(yüzde problemlerini 2-3 bilinmeyenle çözmeye çalışmak gibi şeylerden uzak durmak.)Daha sonra okuduğunu iyi anlamaya çalışmak (bol bol kitap oku demiyorum sadece 1 kere oku ancak soruyu temiz oku aklında başka bir şey olmasın).Soruyu okurken sorunun yarısında değerleri kullanarak işlem yapmaya çalışma sorunun sonuna kadar gel soruyu anla ve işlemlerine oradan başla.Sana etkisi en çok olacak şey ise 3D yayınları gibi yayınları çözmen (son 4 sorunun zorluk derecesi zorlayabilir.)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,191
Üyeler
190,873
Son üye
Ayhanncnn
Geri