Manuelden otomatiğe ğeçme??

TahaCel

80+ Platinum
Reaksiyon skoru
10,026
Başlık bir yanlis oldu ama ne yazicami bilemedim şimdi şu direksiyonun yanlarinda kulakciklar varya vites atıyor orda vites değiştirken diyelim ben tekrar otomatiğe donmek istiyorum nasıl dönücem youtube bir adam araba incelemesi de arabanin vites degistirme hizina bakiyordu sonra tekrar otomatik tekrar kulakciklara geciyordu otomatiğe gecerken vitesi orda bir yere mi ne basiyordu anlamadim bilen var mi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

F1 vites kulakciiklari dediğim

Başlık bir yanlis oldu ama ne yazicami bilemedim şimdi şu direksiyonun yanlarinda kulakciklar varya vites atıyor orda vites değiştirken diyelim ben tekrar otomatiğe donmek istiyorum nasıl dönücem youtube bir adam araba incelemesi de arabanin vites degistirme hizina bakiyordu sonra tekrar otomatik tekrar kulakciklara geciyordu otomatiğe gecerken vitesi orda bir yere mi ne basiyordu anlamadim bilen var mi

F1 vites kulakciiklari dediğim
Manuelden otomatiğe mi geçiş yapıyor? Dediğiniz triptonik vites olması lazım.

Manuelden otomatiğe mi geçiş yapıyor? Dediğiniz triptonik vites olması lazım.
Ya bilmiyorum işte şimdi otomatik arabalarda f1 viteste var ya f1 vitese gecince geri nasil eski haline döncez mesela normalde vitesi sen atmiyorsun araba kendi atiyorya otomatikte öyle

Ya bilmiyorum işte şimdi otomatik arabalarda f1 viteste var ya f1 vitese gecince geri nasil eski haline döncez mesela normalde vitesi sen atmiyorsun araba kendi atiyorya otomatikte öyle
Dediğin olay triptonik oluyor dostum. Resimden örnek vermek gerekirse eğer;

Tiptronic-Vites-Nedir.jpg

Araba normal sürüş esnasında vites D yazan yerde olur. Araba vitesleri otomatik atar. Sen ilerlerken sadece vitesi sağa kaydırarak M konumuna alırsan artık vites manuele dönmüş olur. Varsa eğer F1 kulakçıklarıyla veya vites üzerinden vitesi kontrol edersin. Bu vites konumu her arabadan arabaya değişmektedir fakat mantık hemen hemen hepsinde aynı.

Ama araban otomatik ise kullanmıyorsun bile. Kimse uzun yolda veya trafik içinde 1-2-3 diye vites atmaya uğraşmaz. Arabanın vites geçişleri çok çok hantal ise kullanılabilir.

Yukarıdaki gibi sağa attırma bizde yok (FB7) Sanırım bir yerden sonra otomatik kendi atıyor vitesi. Sebebi de Şanzıman kontrol ünitesinin kendini korumak için bir üst vitese atması.

Dediğin olay triptonik oluyor dostum. Resimden örnek vermek gerekirse eğer;

Alıntıyı görüntüle
Araba normal sürüş esnasında vites D yazan yerde olur. Araba vitesleri otomatik atar. Sen ilerlerken sadece vitesi sağa kaydırarak M konumuna alırsan artık vites manuele dönmüş olur. Varsa eğer F1 kulakçıklarıyla veya vites üzerinden vitesi kontrol edersin. Bu vites konumu her arabadan arabaya değişmektedir fakat mantık hemen hemen hepsinde aynı.

Ama araban otomatik ise kullanmıyorsun bile. Kimse uzun yolda veya trafik içinde 1-2-3 diye vites atmaya uğraşmaz. Arabanın vites geçişleri çok çok hantal ise kullanılabilir.
Anladım ben m yerini sadece yine vitesten ileri geri yaparak vites atiyosun diye biliyodum ama f1 vites varsa onuda yapa biliyormusun teşekkürler

Yukarıdaki gibi sağa attırma bizde yok (FB7) Sanırım bir yerden sonra otomatik kendi atıyor vitesi. Sebebi de Şanzıman kontrol ünitesinin kendini korumak için bir üst vitese atması.
Sport modu illa vardır

Sport modu illa vardır
Var zaten de D'de iken de F1'den vites küçültüp yükseltilebiliyor. Ama sanırım bir yerden sonra otomatik kendi vites atmaya başlıyor şanzıman kontrol ünitesini korumak amaçlı. Bir de otomatik atmasa bile vites diyelim D'de iken F1'den vites arttırdın Sport moda alıp tekrar D alırsan otomatiğe bağlıyor tekrar.

aşlık bir yanlis oldu ama ne yazicami bilemedim şimdi şu direksiyonun yanlarinda kulakciklar varya vites atıyor orda vites değiştirken diyelim ben tekrar otomatiğe donmek istiyorum nasıl dönücem youtube bir adam araba incelemesi de arabanin vites degistirme hizina bakiyordu sonra tekrar otomatik tekrar kulakciklara geciyordu otomatiğe gecerken vitesi orda bir yere mi ne basiyordu anlamadim bilen var mi
Vites'de tiptroniğe geçtiğin takdirde oluyordu bizde dediğin olay. Megane 4 2021 kullanıyoruz onda kulakçık yoktu. Spor moddan çıkınca otomatiğe dönüyor kulakçığı olan araçlarda bildiğim kadarıyla.

Geri