Manyetik veya Mekanik Switch Klavye Önerisi

NickyNed

80+
Reaksiyon skoru
2
Bütçe
5000
Herkese iyi forumlar,
Yeni bir klavye arayışındayım bilgi, tecrübe paylaşımı ve önerilerinize açığım.
Kriterlerim;
-Manyetik switch olması(çok emin değilim)
-%75 den büyük olmaması
-Ses için yuvarlak knob olması
-Yazıların tuşların üstünde değil de önünde olması

Nasıl bir şey aradığım anlaşılması için örnekler veriyorum.
--Mesela bu klavyenin görüntüsünü çok beğeniyorum ama genel kriterlerime uymuyor

--Bunu da beğeniyorum ama bunun da türkiyede stoğu yok

--Bir süre bunu almayı da düşündüm ancak emin olamadım

Klavye konusunda fazla bir bilgim yok. Genel olarak aula, ajazz, wratih markalarını beğeniyorum. Piyasada ne olduğunu bilmediğim çok fazla marka var ve bu markaların büyük bir kısmı da bana "dandik" geliyor o yüzden iyice araştırmadan almak istemiyorum. Şimdiden vakit ayıran herkese teşekkürler.

Herkese iyi forumlar,
Yeni bir klavye arayışındayım bilgi, tecrübe paylaşımı ve önerilerinize açığım.
Kriterlerim;
-Manyetik switch olması(çok emin değilim)
-%75 den büyük olmaması
-Ses için yuvarlak knob olması
-Yazıların tuşların üstünde değil de önünde olması

Nasıl bir şey aradığım anlaşılması için örnekler veriyorum.
--Mesela bu klavyenin görüntüsünü çok beğeniyorum ama genel kriterlerime uymuyor

--Bunu da beğeniyorum ama bunun da türkiyede stoğu yok

--Bir süre bunu almayı da düşündüm ancak emin olamadım

Klavye konusunda fazla bir bilgim yok. Genel olarak aula, ajazz, wratih markalarını beğeniyorum. Piyasada ne olduğunu bilmediğim çok fazla marka var ve bu markaların büyük bir kısmı da bana "dandik" geliyor o yüzden iyice araştırmadan almak istemiyorum. Şimdiden vakit ayıran herkese teşekkürler.

Oyun olarak neler oynadığınıza göre manyetik switch gereksiniminiz değişebilir. ETS, Forza, Assetto vs. oynuyorsanız manyetik daha çok zevk verecektir gamepaddeki gibi %30 gaz verme gibi yapabiliyorsunuz diye biliyorum veya tam sağ yerine yarım sağ vb. belki hikayeli içinde manyetik daha iyi olabilir ama çok fark olacağını sanmıyorum. rekabetçi oynuyorsanız hiç bir anlamı yok diyebilirim zaten. Manyetiğin bir avantajı da basma noktasını kendine göre ayarlıyor olabilmen. 0.1mm de bassın veya 3mm de bassın gibi kendi rahat ettiğin konuma göre ayarlayabilirsin. Wraith kalite olarak klavyede nasıldır bilmiyorum fakat kulaklık,mousepad ve mouse grip kullanıyorum. Grip ve mousepadden oldukça memnunum sadece kulaklık konusunda hem muhtemelen benim kulak yapımla ilgili olarak kulağımı acıtıyor hem de ses kalitesi çok iyi gibi gelmedi bana. AULA F75 kullanıyorum bu klavyeden de oldukça memnunum. eğer manyetik olsun dersen W75 alabilirsin bence.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eğer manyetik olması şart değilse aulaya yönelebilirsiniz fakat attığınız model %75 ten büyük ve aynı bütçede yine manyetik switch ile W75 tercih edilebilir. Attack Shark konusunda hiç bir bilgim yok o yüzden onunla ilgili bir yorum yapamıyorum. W75 in bir sorunu var mı bilmiyorum fakat ürünlerinden dolayı markaya olan güvenimden öneriyorum.

Geri