Marka Takıntısı Haklı Bir Takıntı mı?

Reaksiyon skoru
60
Facebook'ta şöyle bir post gördüm. Ne kadar doğrudur bilmiyorum ama bir kullanıcı sıcaktan monitörünün eridiğini yazmış.
Aynı durum Asus ROG değil de daha uygun fiyatlı monitörler sunan fakat marka değeri piyasadaki büyük markalar kadar olmayan bir monitörde yaşansaydı acaba nasıl muhabbetler dönerdi çok merak ediyorum.
Forumlarda olay olup "X markası eriyormuş sakın almayın" gibi bilgisizce yazılan önerileri kesin görürdük mesela.

Neyse işin özü olarak şunları söyleyeyim, marka takıntınız olmasın arkadaşlar. Herhangi bir ürün alırken markasına bakmak yerine modeline bakarak araştırma yapın.
Her markanın kötü ürünü olabilir. Bunun yanısıra genelde kötü ürünleri olan bir markanın da iyi bir ürünü olma ihtimali her zaman vardır.

Aldığınız ürünün tüm özelliklerine hakim olarak satın almak hem bütçenize iyi gelir hem de ne aldığınızı bildiğiniz için daha huzurlu olursunuz.

Konuyu açarken kafamda ne yazacağım ile ilgili bir taslak yoktu, müzik dinlerken aklımdan ne geçerse onu yazdım, karışık geldiyse affola.
@Abdullah Hacıgül ağabeyin dünkü PSU konusunu görünce ben de bir örnek göstermek istedim, herkese iyi forumlar.

Ekler

• Screenshot_20230924-012614_Facebook.png
    Screenshot_20230924-012614_Facebook.png
    1.6 MB · Hit: 124
Ben yine de Xiaomi, Monster, Casper, Vestel ürün almam. Bir süre daha sıkarım kendimi yine de almam. Çilesini çekip üstüne sorununuza çözüm aramadıklarında sorun yaşadığınız firmadan ürün alasınız bir daha gelmiyor.

Bence marka takıntısı haklı bir şey. Ucuz etin yahnisi yenmez.

Buradaki çizgiyi iyi ayarlayacaksınız. Marka takıntınız olan marka marka olmayı hak etmiş özel bir şey yapmış kaliteli ürün satmış ise örnek veriyorum apple vestel falan almayın. Ancak mesela iphone 14 ne kadar gereksizdi tek fark fiyatı. Şimdi bir kısmı enayilik olacak. Ya da starbucks daha güzel bir örnek tamamen zengin psikolojisi ile gidilen bir yer çok daha iyileri var burada marka takıntısı haklı değil hatta enayilik derim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,092,094
Üyeler
173,602
Son üye
veysel038
Geri