Marmara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği

okkrr

Cezalı
80+
Reaksiyon skoru
73
Öncelikle bilgisi olanlar yorum yaparsa sevinirim :)

MARMARA ÜNİVERSİTESİBilgisayar Mühendisliği (İngilizce)SAY70469,8435619082

Bu değişken bir sıralama tabii ki.Bu sene kazanmak istiyorum. Üniversiteyi daha önce bayağı bir araştırmıştım. Sadece korktuğum tek şey bu üniversiteden mezun olduktan sonra boşta kalma korkusu. Meslek önü açık bir meslek ama türkiye koşullarında raft oynarmış gibi okul okuyoruz. Okuduktan sonra şirkette çalılır mıyım devlete bağlı olur muyum bilemiyorum. İçimde bir korku var daha önce bu üniversiteden mezun olan veya bilgisayar mühendisi mezunu olan biri varsa açık açık anlatabir mi :)

Konu hakkında fikri olmayanlar lütfen bilgili olanları etiketleyebilir mi teşekkürler :)

Bu değişken bir sıralama tabii ki.Bu sene kazanmak istiyorum. Üniversiteyi daha önce bayağı bir araştırmıştım. Sadece korktuğum tek şey bu üniversiteden mezun olduktan sonra boşta kalma korkusu. Meslek önü açık bir meslek ama türkiye koşullarında raft oynarmış gibi okul okuyoruz. Okuduktan sonra şirkette çalılır mıyım devlete bağlı olur muyum bilemiyorum. İçimde bir korku var daha önce bu üniversiteden mezun olan veya bilgisayar mühendisi mezunu olan biri varsa açık açık anlatabir mi :)

Konu hakkında fikri olmayanlar lütfen bilgili olanları etiketleyebilir mi teşekkürler :)
O sıralamayı yaparsan vakıf okullarını tercih et boşver devlet okulunu

Kazanırsan boşta kalmazsın rahat ol.
TIP falan düşündün mü hiç?

Forumda kendini ilah gören, bilgisayar mühendisliği okuduğu için kendini bilgisayarlara fısıldayan adam olarak lanse eden bir beyimiz vardı. Bence onun görüşlerini almalısınız.

Takma kafana 3. sınıfa geç de hele bi. ödevleri parayla değil kendin yaparsan zaten ne iş yaptıgını , yazdıgın algoritmanın ederini anlarsın , sen verilen standart bir işi tekrar yapmıyosunki boşta kalasın üretiyorsun kod ve algoritma üretiyorsun. Github ını doldur bütün kodlarını ve çalışmalarını kaydet githubında , github evin stackoverflow rehberin allah yardımcın olsun , hayırlı olsun.
Not: Hacettepe Bilgisayar MÜhendisliği 4. sınıfım.

Sorunuza gelince; hiçbir bölümün iş garantisi yok. En güzel bölümleri okuyup boş kalan insanlar çok olduğu gibi en berbat bölümleri okuyup hemen iş sahibi olanlar da var.

Benim size bir abi olarak naçizane tavsiyelerim:

1) Okulunuzda mutlaka iyi bir ortalama yapın. Ben üniversite birincisi olarak mezun olmuştum, hala bu başarının ekmeğini yiyorum.
2) Artık İngilizceyi dilden saymıyorum, İngilizce yanında mutlaka başka bir yabancı dil öğrenin.
3) YDS, TOEFL, IELTS gibi dil sınavlarından bir puan alın, elinizde bulunsun.
4) Mutlaka ALES'e girin. Sayısalcılar zaten ALES'te çok iyiler, iyi bir puan alırsınız.
5) Eğitiminiz süresince mutlaka ya eğitim döneminde ya da yaz döneminde yurt dışına gidin. Farklı insanlarla iletişim kurun, kapı kapıyı açar unutmayın.
6) Elinizden geldiğince alanınızla ilgili konferans, çalıştay, sempozyum ve kongrelere katılın.

Aslında uzun lafın kısası, donanım sahibi bir birey olursanız, kendinizi geliştirirseniz herhangi bir bölüm de olsa iş bulmamanız imkansız.

Okuduğun okul elbette önemli marmara da güzel okul ancak sen kendini ne kadar geliştirebileceksin? Emin ol özel sektörde kişisel gelişim çok önemli.2 yıllık bilgisayar okuyup 5000 üzerinde maaş alan arkadaşım var, Atatürk üniversitesi kimya müh. Mezunu işsiz arkadaşımda var gerisini sen düşün.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,093,619
Üyeler
173,844
Son üye
mdluffy5
Geri