Neler Yeni

Çözüldü✓ Masaüstü Bilgisayarımın Fiyatı nedir? Acil satmayı düşünüyorum.

_AhmeT_-

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
517
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Pc İle Alakalı her şey Ve Yazılım
Selam arkadaşlar, bilgisayarımın özellikleri şu şekildedir;
İşlemci: Ryzen 5 5600
Ekran Kartı: MSI Geforce Rtx 4070 Tı Gamıng X Trıo 12gb 192 Bit
Anakart: Msi Mag B550 Gaming Plus
Ram: 4x8 3600 Mhz Corsair C16 CMK32GX4M4D3600C16
Psu: Sharkoon Silentstorm Cool Zero 750W
Kasa: Cougar Panzer Max-G Full Atx
Ssd: Samsung Pro 980 1 TB
İşlemci Soğutucusu: Noctua NH-D15 SE-AM4
Kasa Fanları: 3 adet kendi fanı mevcuttu (bir tanesi egzoz fanı) artı olarak 3 adet Noctua NF-P14s Redux-1500 PWM fan takmıştım ekstra 3 adet daha fan mevcut eski msi kasamdan çıkartmıştım. Soğutması mükemmel haliyle.

Söylemeyi unuttuğum bir şey varsa yazabilirseniz onları da ekleyeyim. Ortalama değerler de ekteki görsellerde mevcut.
Piyasa fiyatları ort. 40kve üstü senin parça kalitesi iyi max 30-33k dene zorla bi şansını

qnyb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Güney
Ben fiyat ortalaması yaptım (arkadaşın attığı sistemi dahil etmedim. Normal piyasasının baya baya altında olan bir satış.) Ortalama fiyat olarak 57k çıkıyor. Arkadaşın sisteminin diğer parçaları ortalamasını aldığım sistemler kadar top seviyede değil. O sebeple arkadaşın sistemini 40-45k arasında gidebileceğini düşünüyorum. Tam olarak bu piyasaya hakim birinin bakması daha iyi olacaktır.
Hocam siz ne yaptınız, ben kaliteli parçalarla am5 sistem topladım. Ekran kartı hariç parçalar 30k tuttu. Ekran kartını da 25-30k bandında bir fiyat dersen 55-60k yapıyor. Am4 sisteme çok fazla fiyat biçmişsiniz, yanlış olmuş. Am5 olsaydı dediğiniz gibi 40-45k dan aşağı satmazdı.

Zechion

80+ Silver
böyle esprili arkadaşların olması yüzümde çok sıcak bir tebessüm bıraktırarak çayımı ve kahvemi daha keyifli yudumlamama sebep oluyor.. Acil kelimesinden herkesin çıkaracağı ortak sonuç, seri ve hızlı bir şekilde satılmasıdır.. normal satılacağı fiyattan 2-3 k daha aşağıya satacaksın ki aciliyetin giderilsin işin görülsün vs.. ama ben hakim değilim doğru daha tecrübeli arkadaşların da yorumları gelsin
Ben sistemin genel fiyatından bahsediyorum. Arkadaş satacağı zaman "istediği seviyede" indirmesini yapar. 2000-3000 lira daha az deyip 25,000 lira fiyat biçiyorsunuz sisteme. Kahvenizi de bir kafeye gidip "Bu kahve 70 değil, 50 liradan satılmalı" diyerek almamışsınızdır umarım.

ihaveful79

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
632
İsim
Efe
Ben sistemin genel fiyatından bahsediyorum. Arkadaş satacağı zaman "istediği seviyede" indirmesini yapar. 2000-3000 lira daha az deyip 25,000 lira fiyat biçiyorsunuz sisteme. Kahvenizi de bir kafeye gidip "Bu kahve 70 değil, 50 liradan satılmalı" diyerek almamışsınızdır umarım.
30k 'ya nazaran max 27K 'dan bahsediyorum.. şu anda acı dem çay^^ içiyorum ama senin için bir adet de sek filtre kahve göndereceğim.. forumdaşız sonuçta

Zechion

80+ Silver
Hocam siz ne yaptınız, ben kaliteli parçalarla am5 sistem topladım. Ekran kartı hariç parçalar 30k tuttu. Ekran kartını da 25-30k bandında bir fiyat dersen 55-60k yapıyor. Am4 sisteme çok fazla fiyat biçmişsiniz, yanlış olmuş. Am5 olsaydı dediğiniz gibi 40-45k dan aşağı satmazdı.
Piyasadaki tüm sistemlerin ortalamasını aldım. Fakat biraz önce siz mesaj atmadan önce fiyat ortalamasını aldığım sistemlere baktım. Gerçekten 5-6 gömlek üstü yan parçalar olarak. Mantıksız bir hesaplama oldu benim yaptığım hesaplama.

• Beğen
Reaksiyonlar: qnyb

qnyb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Güney
Piyasadaki tüm sistemlerin ortalamasını aldım. Fakat biraz önce siz mesaj atmadan önce fiyat ortalamasını aldığım sistemlere baktım. Gerçekten 5-6 gömlek üstü yan parçalar olarak. Mantıksız bir hesaplama oldu benim yaptığım hesaplama.
Yok hocam problem değil hatalar olabilir, insanlık hali. Bende belirtmek istedim sonuçta ben sıfır am5 sistem topluyorum, sizin belirttiğiniz am4 için fiyatı görünce aman aman nereye geldik dedim :ROFLMAO:

Zechion

80+ Silver
Yok hocam problem değil hatalar olabilir, insanlık hali. Bende belirtmek istedim sonuçta ben sıfır am5 sistem topluyorum, sizin belirttiğiniz am4 için fiyatı görünce aman aman nereye geldik dedim :ROFLMAO:
Hocam şimdi bi' ekleme daha yapayım. İkinci el fiyatı üzerinden hesaplama yaptım. Fakat PSU ve Ram'i sıfır fiyatından biraz düşürerek (kasa fiyatını bulamadığım için dahil etmedim) toplama yaptım. Arkadaşın yan parçaları kasası olmadan 19500 lira yapıyor. İşlemci fanının fiyatı işlemci kadar falan çok orantısız bir sistem olmuş. :D (Kasa fanları dahil edilmedi.)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sisteminiz şimdiden hayırlı olsun bu arada. Ben de en başta M2 Macbook'a geçmeyi düşündüm. Sonra kasadan devam edeyim dedim sistemi 3070 TI'a upgrade edeyim dedim. Sonra ondan da vazgeçtim bir şey almadım. :D Piyasa gerçekten çok değişik.

qnyb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Güney
Hocam şimdi bi' ekleme daha yapayım. İkinci el fiyatı üzerinden hesaplama yaptım. Fakat PSU ve Ram'i sıfır fiyatından biraz düşürerek (kasa fiyatını bulamadığım için dahil etmedim) toplama yaptım. Arkadaşın yan parçaları kasası olmadan 19500 lira yapıyor. İşlemci fanının fiyatı işlemci kadar falan çok orantısız bir sistem olmuş. :D (Kasa fanları dahil edilmedi.)
Satır satır fiyatları yazabilmeniz mümkün müdür? Bende merak ettim.

ihaveful79

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
632
İsim
Efe
forumdaki arkadaşların alıntıladığı mesajlardaki ilanı ben sildim fakat alıntı mesajlardan henüz silinmemiş zannediyorum. o ilanı kimse almaya çalışmasın sorun olabilirmiş buradaki bir arkadaş sağolsun uyardı, haberim yoktu bilmiyordum ben de zaten örnek niyetine paylaştım tavsiye değildir.. kimse hiçbir şekilde almaya çalışmasın o pc yi LÜTFEN

• Beğen

qnyb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Güney

Sisteminiz şimdiden hayırlı olsun bu arada. Ben de en başta M2 Macbook'a geçmeyi düşündüm. Sonra kasadan devam edeyim dedim sistemi 3070 TI'a upgrade edeyim dedim. Sonra ondan da vazgeçtim bir şey almadım. :D Piyasa gerçekten çok değişik.
Maalesef hocam, piyasalar çok kötü durumda. Enflasyon olduğundan dolayı bende daha fazla ertelemek istemedim.

Margsauv

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
İbrahim
Hocam iyi akşamlar öncelikle.

Sana verebileceğim tek tavsiye bu forumdaki 12-16 yaşında her şeye "knk" diye cevap veren ergenleri kaale alma. Bu ergenler ekran kartına bakıp "Hee 23-25 eder knk." diyip geçiyorlar.

Halbuki adam sisteme ekleme yaptığın 16 GB fazladan rami görmüyor mesela, SSD'yi 1 TB seçmiş olman onlar için bir şey ifade etmiyor. Ben de buraya bir konu açsam, 3070 Tİ ve 5600 var ama 512 GB SSD'li, 8 GB ramli desem ona da "23-25 eder knk." diyip geçecek bunlar. Sorsan her şey ekran kartı.

İnşallah biraz bekleyecek vaktin vardır da şu veletlerin ya da akbabaların eline düşmezsin. 2. el de olsa 3070 Tİ 3070 Tİ'dir.

Zechion

80+ Silver
@qnyb hesapladığım fiyatları sormuşsunuz hocam.
İşlemci: Ryzen 5 5600 = 3500
Anakart: Msi Mag B550 Gaming Plus = 3500
Ram: 4x8 3600 Mhz Corsair C16 CMK32GX4M4D3600C16 = ben 3500 liradan saydım fakat amazon hariç tüm fiyatlar 7k civarında
Psu: Sharkoon Silentstorm Cool Zero 750W = 4000
Kasa: Cougar Panzer Max-G Full Atx = bilinmiyor
Ssd: Samsung Pro 980 1 TB = 2000
İşlemci Soğutucusu: Noctua NH-D15 SE-AM4 = 3000

Ram: 4x8 3600 Mhz Corsair C16 CMK32GX4M4D3600C16 = ben 3500 liradan saydım fakat amazon hariç tüm fiyatlar 7k civarında
Ekleme yapayım. Kasadaki değiştirilen fanların fiyatını eklemediğim için işlemciyi yüksek fiyattan tuttum. Buradaki fiyat kasa fiyatı eklenmemiş halidir.

Son düzenleme:
  • Beğen

qnyb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Güney

Ekleme yapayım. Kasadaki değiştirilen fanların fiyatını eklemediğim için işlemciyi yüksek fiyattan tuttum. Buradaki fiyat kasa fiyatı eklenmemiş halidir.
Bende biraz baktım hocam ancak bazı fiyatlar abartı olmuş. Mesela işlemcinin zaten şuan sıfır fiyatı 3500 tl, kim niye ona sıfır parası versin. En fazla 2500 edecek bir işlemci.

Anakartta da aynı durum söz konusu, 3500 sıfır ambalajında olan ürüne verilir, ikinci el için max 3000. Sıfır fiyatı zaten 4200

Ramler türkiyede bulunmadığı için biraz kafan karışmış olabilir. Fiyatına göre en yakın ürün şu ürün;
https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...cl18-cmk16gx4m2d3600c18-fiyati,546130823.html
Bundan 2 adet alındığını hesaplarsak 2600 yapar, biraz üstüne cl farkı yüzünden 400 tl daha koy, 3000 olsun. O da en fazlası yani. Buradan da ikinci ele düştüğümüzde max 2000 eder.

Psu için sıfırı 3500-4000 arası bir fiyatlandırması var. Bu yıl şubat ayında 1900 gibi garip fiyatlara satılmış. Ancak yine de enflasyona göre hesaplarsak, max 3000 eder. O da şansa alacak birini bulursan şuan sıfır fiyatı 3k psu bulmak gayet mümkün.

Ssd için yorum yapamayacağım, sağlık seviyesi ne bilmiyoruz ancak samsung kalitesi, onun içinde fiyatı çok düşmeden, sağlığı da iyiyse 2000 diyebiliriz.

Soğutucuyu baktığımda doğru düzgün satan yok, satmaya çalışanlarda satabilmiş gözükmüyor. En fazla 2500 de ona sayabiliriz.

Böylece kaba hesap yaparsak 15k ya ikinci elde aslında bu parçaları almış oluyoruz. Hadi bunlara da uğraştık ve pazarlık yeteneklerimizi kullandık. Çok fazla parça hesaba kattığımız için, parça başına 300-400 tl bile fiyat düşürebilirsek, totalde bize 13k ya gelmiş oldu.

Şuan ben satmış olduğu ekran kartını sıfır almak istesem (31k), toplamda sistem fiyatı 44k oldu. İkinci elde de o ekran kartı asla 26k ya satın alınmaz. Üstüne 5k daha koyar, kafam ağrımadan sıfır alırım. Sonuçta bunlar az paralar değil, bunu ödeyebilen 5k daha fazla ödeyebilecek insanlar.
Üstüne satıcılara baktığım zaman en düşük teklifler bile 1 aydır yayında gözüküyor. Yani satın alan kimse yok. Hadi biz satın alınabilecek en fazla parayı düşünerek 22k diyelim.
Şuan 13k + 22k = 35k fiyatına satabileceğini düşünüyoruz. Ancak bu elbette parça parça fiyatı ile hesapladık. Kendi istediğimiz parçaları seçtik. Eğer sistem tümüyle satılacaksa doğal olarak bir indirim yapılması gerekiyor. Mesela o noctua fanı, o işlemci için çok fazla, ben o kadar para vermek istemeyebilirim yada tüm ram slotları dolmuş, belki ben 64gb yapmak istiyordum ancak, bu haliyle bana fazladan ram masrafı çıkmış olacak, çünkü rami takabileceğim farklı bir yer kalmamış. Bu gibi durumdan ötürü 5k daha fiyat düşüyoruz ve elimizde 30k lık nur topu gibi bir ikinci el fiyatlandırması çıkmış oluyor.

Okuyan herkese teşekkürler :blobdance:

Top Bottom