Zechion
80+ Silver
Kasa fiyatını da eklediniz mi ? Bildiğim kadarıyla pahalı bir kasa.Bende biraz baktım hocam ancak bazı fiyatlar abartı olmuş. Mesela işlemcinin zaten şuan sıfır fiyatı 3500 TL, kim niye ona sıfır parası versin. En fazla 2500 edecek bir işlemci.
Anakartta da aynı durum söz konusu, 3500 sıfır ambalajında olan ürüne verilir, ikinci el için max 3000. Sıfır fiyatı zaten 4200
Ramler türkiyede bulunmadığı için biraz kafan karışmış olabilir. Fiyatına göre en yakın ürün şu ürün;
https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...cl18-cmk16gx4m2d3600c18-fiyati,546130823.html
Bundan 2 adet alındığını hesaplarsak 2600 yapar, biraz üstüne cl farkı yüzünden 400 TL daha koy, 3000 olsun. O da en fazlası yani. Buradan da ikinci ele düştüğümüzde max 2000 eder.
Psu için sıfırı 3500-4000 arası bir fiyatlandırması var. Bu yıl şubat ayında 1900 gibi garip fiyatlara satılmış. Ancak yine de enflasyona göre hesaplarsak, max 3000 eder. O da şansa alacak birini bulursan şuan sıfır fiyatı 3k psu bulmak gayet mümkün.
Ssd için yorum yapamayacağım, sağlık seviyesi ne bilmiyoruz ancak samsung kalitesi, onun içinde fiyatı çok düşmeden, sağlığı da iyiyse 2000 diyebiliriz.
Soğutucuyu baktığımda doğru düzgün satan yok, satmaya çalışanlarda satabilmiş gözükmüyor. En fazla 2500 de ona sayabiliriz.
Böylece kaba hesap yaparsak 15k ya ikinci elde aslında bu parçaları almış oluyoruz. Hadi bunlara da uğraştık ve pazarlık yeteneklerimizi kullandık. Çok fazla parça hesaba kattığımız için, parça başına 300-400 TL bile fiyat düşürebilirsek, totalde bize 13k ya gelmiş oldu.
Şuan ben satmış olduğu ekran kartını sıfır almak istesem (31k), toplamda sistem fiyatı 44k oldu. İkinci elde de o ekran kartı asla 26k ya satın alınmaz. Üstüne 5k daha koyar, kafam ağrımadan sıfır alırım. Sonuçta bunlar az paralar değil, bunu ödeyebilen 5k daha fazla ödeyebilecek insanlar.
Üstüne satıcılara baktığım zaman en düşük teklifler bile 1 aydır yayında gözüküyor. Yani satın alan kimse yok. Hadi biz satın alınabilecek en fazla parayı düşünerek 22k diyelim.
Şuan 13k + 22k = 35k fiyatına satabileceğini düşünüyoruz. Ancak bu elbette parça parça fiyatı ile hesapladık. Kendi istediğimiz parçaları seçtik. Eğer sistem tümüyle satılacaksa doğal olarak bir indirim yapılması gerekiyor. Mesela o noctua fanı, o işlemci için çok fazla, ben o kadar para vermek istemeyebilirim yada tüm ram slotları dolmuş, belki ben 64gb yapmak istiyordum ancak, bu haliyle bana fazladan ram masrafı çıkmış olacak, çünkü rami takabileceğim farklı bir yer kalmamış. Bu gibi durumdan ötürü 5k daha fiyat düşüyoruz ve elimizde 30k lık nur topu gibi bir ikinci el fiyatlandırması çıkmış oluyor.
Okuyan herkese teşekkürler![]()