Neler Yeni

Masaüstü PC mi laptop mu

Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Gökhan Pehlivan
Ailem ısrarla laptop al diyo heryerde kullabilirsin falan diyolar ama güzel oyun oynayabilcegim bir laptop en az 7k onun yerine 5 k ya masaüstü alıp 2 k ya gündelik kullanım için laptop almak daha mantıklı değilmi 5k ya alınan masaüstunun oyun performansı çok daha iyi oluyo 7k lik laptop a göre

emiirfb

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,299
İsim
Emirhan İnan
Soruna gelecek olursak çok seyahat eden birisi değilsen masaüstü, çok seyahat etmeyen birisi,eve kapanan birisiysen laptop. Performans bakımın'dan masaüstü ezer geçer, adı üstünde laptop,taşınabilir bir icat.

Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Çağlar
Kesinlikle Masaüstü Ama Bu Sanada Bağlı Hep Evde Takılan Biriysen Masaüstü Seyahat eden Biriysen Kesinlikle Laptop Bide Her zaman masaüstü Laptop a göre daha iyidir aynı fiyata masaüstünde daha fazla kalite alırsın

PeachliuS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
Metehan Güzel
Ailem ısrarla laptop al diyo heryerde kullabilirsin falan diyolar ama güzel oyun oynayabilcegim bir laptop en az 7k onun yerine 5 k ya masaüstü alıp 2 k ya gündelik kullanım için laptop almak daha mantıklı değilmi 5k ya alınan masaüstunun oyun performansı çok daha iyi oluyo 7k lik laptop a göre
Kaç yaşındasın?

PeachliuS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
Metehan Güzel
Ailen geleceğini düşündüğü için laptop diyor.
Derslerinde başarılıysan tavsiyem laptop alman. 2 seneye üniversiteye gideceksin. Kötü bir laptop yerine iyi bir laptobun olursa gittiğin şehirde de dilediğince kullanabilirsin. Ama üni ye gideceğimde de laptop alırım bütçem var dersen masaüstü al.

The Magma Boss

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,464
İsim
Emir
Öncelikle ben de 16 yaşındayım. Bu sıralarda bilgisayar almayı düşünüyordum ben de.
2k ya gündelik kullanım için aldığın laptop sana çok yavaş gelir ve asla tatmin olmazsın bunu düşün.
Ayrıca üniversite okumayı düşünüyorsan (düşünüyorsun gibi yorum yapacağım) kesinlikle laptop al. Çünkü gerçekten kasa ile büyük sıkıntı çekeceksin üniversitede.
Ayrıca 5k ya sistem alıp monitörü cartı curtu zaten 7 yi bulucak.
Bana sorarsan ailen haklı, hem geleceğe dönük olur hem de senin açından daha iyi olur ileride. Zaten laptop rahatlığını tartışmaya gerek yok.
Sana kendimin almayı düşündüğü bilgisayarı önereceğim. Bu bilgisayarı alman hem oyun anlamında seni rahat ettirir hem de üniversite sona kadar seni rahatlıkla idare eder.
Ayrıca attığım laptopta 3 ayrı depolama modeli bulunuyor,
-256 gb m2 ssd modeli
-512 gb m2 ssd modeli
-256 gb m2 ssd+ 1 tb hdd modeli
Şahsen bence üniversite sona kadar kullanmayı düşünüyorsan 256 gb + 1 tb hdd çok işine yarayacaktır. Performans açısından da alacağın masaüstü sisteme yakın bir performans sergiler. Tavsiye ederim :).
İşlemci bu arada yeni çıktı. Amd nin yepyeni mis gibi işlemcisi. Biraz araştırma yaptım. Gayet yeterli ve başarılı bir işlemci :).

aliaarslann01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
206
İsim
Ali Arslan
Laptop alma, DA'nın zamanında 1800 TL'ye topladığı sistemi Laptopta 4000 TL'ye almıştım, evet performans güzel okey tatmin ediyor ama ısınma canını sıkar, laptop soğutucuları da beş para etmez, o yüzden yine heryerde kullanmak istiyorsan mini pc toplayabilirsin, micro atx anakart low profile ekran kartı ile , konsol boyutunda heryere taşıyabileceğin bir kasa toplayabilirsin :)

The Magma Boss

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,464
İsim
Emir
Laptop alma, DA'nın zamanında 1800 TL'ye topladığı sistemi Laptopta 4000 TL'ye almıştım, evet performans güzel okey tatmin ediyor ama ısınma canını sıkar, laptop soğutucuları da beş para etmez, o yüzden yine heryerde kullanmak istiyorsan mini PC toplayabilirsin, micro atx anakart low profile ekran kartı ile , konsol boyutunda heryere taşıyabileceğin bir kasa toplayabilirsin :)
Her yere taşıyabilir, fakat çantasına atıp yolculuklarda kullanamaz. Ayrıca sadece kasayı taşır, monitör klavye mouse nerede? Arkadaş 2 sene sonra üniversiteye gidecekse ve ailesi başka bir bilgisayar alabilecek durumda değilse laptop alması daha mantıklı.

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Her yere taşıyabilir, fakat çantasına atıp yolculuklarda kullanamaz. Ayrıca sadece kasayı taşır, monitör klavye mouse nerede? Arkadaş 2 sene sonra üniversiteye gidecekse ve ailesi başka bir bilgisayar alabilecek durumda değilse laptop alması daha mantıklı.
Hocam bence Max 7 k parası var ise 4500 e PC 2500 e laptop alsın hem masaüstü PC sinden baya ultra da her oyunu oynar laptop ta SSD li gündelik işler ve okul için gayet yeterli olur

The Magma Boss

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,464
İsim
Emir
Hocam bence Max 7 k parası var ise 4500 e PC 2500 e laptop alsın hem masaüstü PC sinden baya ultra da her oyunu oynar laptop ta SSD li gündelik işler ve okul için gayet yeterli olur
Klavye, mouse, monitör?
Ayrıca eğer dersleri iyiyse ve güzel bir üniversiteye gitmeyi düşünüyorsa oyunlara asılmak için 3 ayı var. Sonrasında derslere asılacaktır diye düşünüyorum.
Şahsen kendim de aynı durumda olduğum için bana laptop daha mantıklı geliyor. Laptopumu alıp kütüphaneye ders çalışmaya bile gidebilirim. Taşınabilir olması çok fazla artı sağlıyor.
Ayrıca attığım laptopu incelersen, 4.5k ya alacağı masaüstü bilgisayar ile neredeyse aynı performansı vereceğini görmüşsündür :).

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
https://m.n11.com/lenovo-thinkpad-x...Tbye9lUw0f-ow3kLnj3vDJJHnlLaMuihoCyZYQAvD_BwE buyur bu laptop gündelik işler için gayet ideal 128gb SSD li atacaktım alan az olur diye atmadım yeterse atarım

https://www.gamegaraj.com/urun/aquarius-5an/ buda bizzat alacağım PC işlemciyi 1600 yap zaten 2600 le aynı güçte boşuna para verme ekran kartı bence kalsın alabilirsen 1660 süper yap alamiyosanda her oyunu ultra akıcı oynatan sistem zaten bu şekilde çok daha mantıklı olur emin ol :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Klavye, mouse, monitör?
Ayrıca eğer dersleri iyiyse ve güzel bir üniversiteye gitmeyi düşünüyorsa oyunlara asılmak için 3 ayı var. Sonrasında derslere asılacaktır diye düşünüyorum.
Şahsen kendim de aynı durumda olduğum için bana laptop daha mantıklı geliyor. Laptopumu alıp kütüphaneye ders çalışmaya bile gidebilirim. Taşınabilir olması çok fazla artı sağlıyor.
Ayrıca attığım laptopu incelersen, 4.5k ya alacağı masaüstü bilgisayar ile neredeyse aynı performansı vereceğini görmüşsündür :).
Bence daha 2 senesi var laptop illaha alır 2500 e de alacağı iş görür 2 sene para biriktirip ailesine verse zaten üstüne koyup alırlar bence direk 7 k ya miss gibi sistem çeksin laptop ilerde illaha alır

The Magma Boss

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,464
İsim
Emir
https://m.n11.com/lenovo-thinkpad-x...Tbye9lUw0f-ow3kLnj3vDJJHnlLaMuihoCyZYQAvD_BwE buyur bu laptop gündelik işler için gayet ideal 128gb SSD li atacaktım alan az olur diye atmadım yeterse atarım

https://www.gamegaraj.com/urun/aquarius-5an/ buda bizzat alacağım PC işlemciyi 1600 yap zaten 2600 le aynı güçte boşuna para verme ekran kartı bence kalsın alabilirsen 1660 süper yap alamiyosanda her oyunu ultra akıcı oynatan sistem zaten bu şekilde çok daha mantıklı olur emin ol :)

Bence daha 2 senesi var laptop illaha alır 2500 e de alacağı iş görür 2 sene para biriktirip ailesine verse zaten üstüne koyup alırlar bence direk 7 k ya miss gibi sistem çeksin laptop ilerde illaha alır
Laptop çok kalın be kanka. Günlük kullanım için biraz daha ince olması daha iyi olmaz mıydı?

2 senede tamamen oyun oynamayacağını, özellikle 12.sınıfta deli gibi derslere asılacağını düşünürsek mantıklı değil bence dediğiniz şey.

Top Bottom