Neler Yeni

Mastürbasyon tamamen bırakılabilir mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
.
Öncelikle Selam arkadaşlar, 19 yaşında bir bireyim ve mastürbasyon hayatımın her alanını işgal etmişçesine, 2-3 güne 1 yapma isteği geliyor ve nefsime hakim olamayıp gerçekleştiriyorum. Din, felsefe ve kişisel gelişim adına araştırmalar yaptığım oluyor ve kendimi bu aktiviteler ile meşgul ediyorum. "Kendini meşgul edecek hobiler, işler bul" diyecek olan arkadaşlar için; İnternet üzerinden birçok yere danıştım, genel olarak kendinizi meşgul edecek şeylerle ilgilenin diyorlar. Öyle de yapıyorum ama aklıma gelince başka bir şey düşünemiyorum ve aklım oraya takılı kalıyor ve gerçekleştirmediğim gün bütün konsantiremi bozuyor. Mecburen gerçekleştiriyorum. Bunu tamamen durdurmanın bir yolu var mı? İlaçsız, doğal yolla yapabileceğim bir şey var mı? Önerileriniz neler?

Vuudx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,165
İsim
Yusuf Karakaya
Genel olarak dine yönelirsen isteğin azalabilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
Berke Aktaş
Öncelikle Selam arkadaşlar, 19 yaşında bir bireyim ve mastürbasyon hayatımın her alanını işgal etmişçesine, 2-3 güne 1 yapma isteği geliyor ve nefsime hakim olamayıp gerçekleştiriyorum. Din, felsefe ve kişisel gelişim adına araştırmalar yaptığım oluyor ve kendimi bu aktiviteler ile meşgul ediyorum. "Kendini meşgul edecek hobiler, işler bul" diyecek olan arkadaşlar için; İnternet üzerinden birçok yere danıştım, genel olarak kendinizi meşgul edecek şeylerle ilgilenin diyorlar. Öyle de yapıyorum ama aklıma gelince başka bir şey düşünemiyorum ve aklım oraya takılı kalıyor ve gerçekleştirmediğim gün bütün konsantiremi bozuyor. Mecburen gerçekleştiriyorum. Bunu tamamen durdurmanın bir yolu var mı? İlaçsız, doğal yolla yapabileceğim bir şey var mı? Önerileriniz neler?
Hocam 2 3 günde bir normal ama.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Olması gereken o zaten sende bir sorun yok 18 yaşındayım 16 yaşımda ergenliğimin zirvesinde her gün gerçekleştiriyordum eylemi.

keremk1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
kerem kocaman
haftada 2 gayet normal olur

Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Genel olarak dine yönelirsen isteğin azalabilir

Hocam 2 3 günde bir normal ama.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Olması gereken o zaten sende bir sorun yok 18 yaşındayım 16 yaşımda ergenliğimin zirvesinde her gün gerçekleştiriyordum eylemi.

haftada 2 gayet normal olur
Hocam gusül abdesti almaya bir nevi üşemiyor olabilirim, aklıma dini boyutu da gelince bazen ertelediğim oluyor. Bazen hiç nefsime hakim olamayıp yapıyorum. Namlusu dolu bir silah düşünün, terörist gördüğünüzde sıkmıyorsunuz ama sıksanız mermi de rahatlacak. Tam olarak o oluyor, yapmadığım süre boyunca rahatsızlık hissediyorum ve konsantrasyonum gidiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,821
İsim
Doruk
Haftada bir ya da 2 haftada bir gayet normal bence hatta ihtiyacınız var gibi hissediyorsanız 3-4 günde bir de normaldir.Önemli olan günlük yapmanız gereken aktiviteleri aksatmaması bence bırakmak istiyorsanız kesin çözüm hayatınızda biri olması ister istemez ihanet ediyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz.

KlausM

80+ Silver
İnsanın doğasında var kanka durduramazsın

keremk1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
kerem kocaman
Hocam gusül abdesti almaya bir nevi üşemiyor olabilirim, aklıma dini boyutu da gelince bazen ertelediğim oluyor. Bazen hiç nefsime hakim olamayıp yapıyorum. Namlusu dolu bir silah düşünün, terörist gördüğünüzde sıkmıyorsunuz ama sıksanız mermi de rahatlacak. Tam olarak o oluyor, yapmadığım süre boyunca rahatsızlık hissediyorum ve konsantrasyonum gidiyor.
o sırada bi filtre kahve patlat veya 200 mg kafein al odaklanman artar enerjik hissedersin 20-30 dk içinde

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Eğer bakir isen bakirliğini bozunca o kadarda zevk vermiyor yapmak istemiyorsun diyen bir arkadaşım vardı ben onun yalancısıyım :D

milenix

80+ Gold
Azaltmak lazım ama tamamen bırakılmamalı. Canlılığın temeli üreme, bu yüzden cinsel istek olur ve olması lazımdır. Zaten yapmayınca uykuda boşalırsın, bu yüzden haftada 1-2 yapmak daha sağlıklı.

jımalya

80+ Bronze
2 3 gunde bir cogu insana gore az bazilari gunde 4 5 atiyor ben ayda 1 patlatiyorum yas ilerledikce yapasi kalmiyor insanin

Top Bottom