Mate 10 Lite değiştirilir mi?

Utku Aydın

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,377
2018 Hazirandan beri Huawei Mate 10 Lite kullanıyorum. Bataryası ömrümü tamamladığı için şişmişti ve 1 hafta önce değiştirdik. Fakat bazen yeni batarya yüzde 80'den 90'a çıkıyor, yüzde 30'da iken aniden 0'a düşüyor falan. Ayrıca telefon biraz eskidi ve uygulamalarda donuyor. Pek üst düzey oyun oynayan biri değilim ama işlemci ve özellikle bataryası iyi bir telefon önerisi istiyorum, bütçe 4000 TL. Şu anda Xiaomi Redmi Note 10S var fakat almalı mıyım emin değilim. Dolar son zamanda çok arttı. Sizin de düşüncelerinizi bekliyorum, geçmeli miyim yoksa telefona vereceğim 4000 TL telefonlar arasındaki farka değer mi?

Benc değişmeye ihtiyacı var o telefonun, o modelin Lite hali artık günümüz için çok yetersiz bende de onun Mate 10 (ALP-L29) var, ben olsam Mate 10 Lite'ı imkan varsa Redmi Note 10 Pro ya da Poco X3 Pro gibi telefonlarla değiştirirdim

2018 Hazirandan beri Huawei Mate 10 Lite kullanıyorum. Bataryası ömrümü tamamladığı için şişmişti ve 1 hafta önce değiştirdik. Fakat bazen yeni batarya yüzde 80'den 90'a çıkıyor, yüzde 30'da iken aniden 0'a düşüyor falan. Ayrıca telefon biraz eskidi ve uygulamalarda donuyor. Pek üst düzey oyun oynayan biri değilim ama işlemci ve özellikle bataryası iyi bir telefon önerisi istiyorum, bütçe 4000 TL. Şu anda Xiaomi Redmi Note 10S var fakat almalı mıyım emin değilim. Dolar son zamanda çok arttı. Sizin de düşüncelerinizi bekliyorum, geçmeli miyim yoksa telefona vereceğim 4000 TL telefonlar arasındaki farka değer mi?
2 hafta önce tamire ekranını yaptırmak için verdiğimden beri günde 10-14 saat giden bataryam gitti ve aynı batarya sorununu bende yaşıyorum ama bene 2018 yılında satın almıştım. Yine Haziran ayları falandı ama tamir işinde tamirci bataryayı "Ya ALLAH" diyip bükerek çıkarttığı için batarya zarar görmüş. Hatasını kabul etmesine rağmen parasınıda benden istiyordu. Yaptırmadım. Bazen 70% bazen 20%'de de tak gidiyor telefon. Yapacak bir şey yok fakat ben de telefonu değiştirmeyi planlıyorum yakın zamanda inşallah.

Lite serileri zaten gözarda edilen, ekonomi dostu olması için piyasaya sürülen modeller. Güncellemeleri alamayan, desteği kısa sürede çekilen modeller. Mate 10 Lite bu arada Android 8 alabiliyor. Daha sonrası yok. Google Play var ama nafile. Günce ugulamalar ve oyunlar vs sık sık hata veriyor. RAM tarafı iyi yetiyor ama 4-5 ayda bir iyi bir format gerektiriyor çünkü cache dolunca çok ağırlaşıyor. Ayrıca son MIUI güncellemesinden sonra ekrana oto tıklama sorunuda baş göstermişti. Bu güncelleme ne zaman alındı tam bilmiyorum ama rahat 1 buçuk - 2 senesi vardır.

Ben OnePlus 8Pro düşünüyordum ama maalesef nasip değilmiş, olmadı. En kısa zamanda ben telefonu dğeiştirmeyi düşünüyorum ve yapacağımda. Sana da şiddetle tavsiyem değiştirmen.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,277
Üyeler
195,587
Son üye
Bekirxx
Geri