Neler Yeni

Matematiğim Kötü Yazılımcı Olabilirmiyim?

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Ülkenin en iyi yazılımcılarından birisi olacaksan bırak okulu sende ortaokul mezunu yazılımcı ol. Allah aşkına kaç tane dediğin gibi adam var ilkokul mezunu yazılımcı olan. Edebiyat coğrafya diyorsun kardeşim sen yanlış yoldasın söyleyeyim bak sanki biraz kolaya kaçma eğiliminde birisi gibisin bence. Biraz gerçekçi olmak lazım sen sözel ya da tm öğrencisisin benim totom sayısal seçmeye yiyor adam gibi çalışırım diyorsan seç sayısalı ol yazılımcı yoksa çok zor. Bak ben çok iyi bir tm öğrencisiydim edebiyat hocalarım sayısal seçmemem için yalvardı sırf tm seçeyim diye bir sürü kitap verdiler ama ben sayısal seçtim fiziğim sıfırdı bir yerlerimi yırttım yapacağım diye yine yapamadım orası ayrı :) ama ben istediğim bölümü kazandım en yakın arkadaşım tm hazırlanıp dilden yerleşti bu şekilde örnek çok ama senin dediğin adamlardan neredeyse yok. Sen matematiği vs bahane etme üniversite sınavında da matematikten soru geldi diye bahane uyduramayacağına göre otur ders çalış.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynen öyle 👍🏻
Hocam ben zaten demiyorum şimdiden okulu bırakayım evde yazılımcı olayım eğitim tabii ki şart fakat derslerle aram yok ben yazılım için soruyorum bana yazılım için hangi derslerin ne konuları lazım en azından program yazabilecek geliştirebilecek bir bilgim olsun yeterli

spinner41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
653
İsim
İbrahim Ç.
Instagram
ibrahimc09
Matematik çok büyük bir alan. Sana temelde gereken kısım işin algoritma mantık kısmı. İntegral türev vs konuları bilme zorunluluğun yok ama bazı kompleks programlarda kullanman gerekebiliyor. Bir yerden başlamak lazım. Matematiği bilmiyorum diye de kendini şartlama bence temelden başla öğrenirsin herkes yapabilir.

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Matematik çok büyük bir alan. Sana temelde gereken kısım işin algoritma mantık kısmı. İntegral türev vs konuları bilme zorunluluğun yok ama bazı kompleks programlarda kullanman gerekebiliyor. Bir yerden başlamak lazım. Matematiği bilmiyorum diye de kendini şartlama bence temelden başla öğrenirsin herkes yapabilir.
Hocam daha çok matematiğin sayısal konularını anlamıyorum yapamıyorum nedir işte problemler denklem virgullu carpmalar v.s sayılarla olan kısımlar, mantık algoritma fln beyin kullanmakla alakalı düşünmek bulabilmek ile alakalı olduğu için calisirsam yaparım

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Hocam Almanya'da 2 tane amcam ve yengemler var aslında sürekli bir isteğim vardı hem gidip görmek hemde çalışmak için buraya göre çok çok daha iyi ve yüksek maaşlı olduğu için sadece oraya alışmak ve insanlarla iletişim kurmak uzun sürer ve sıkıntılı geçermi diye düşünüyorum sonuçta hem yazılım yapıp hemde insanlarla iletişim kuramamak sıkıntı
Alışırsın ya bende kanadaya gidicem şimdiden ingilizceyi geliştirmeye çalışıyorum

Tarık Baskan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Rechete
Arkadaşlar derslerim açıkça söyleyeyim hiç iyi değil özellikle matematik diğer derslerin üzerine düşünce yapabiliyorum ancak matematik ve fizik ile aram uzaktan yakından yok ve istediğim meslek yazılımcılık daha ayrıntılı olarak düşünmedim fakat istediğim şey bir program geliştirmek yani şöyle herhangi bir oyun veya programın kodlarını yazmak ama dediğim gibi matematiğim hiç yok internetten baktığıma göre birçok kişi az da olsa lazım diyor birçok kişide lazım değil mantığını kullanarak da yapılır diyor siz ne dersiniz?
Kodlama için İngilizce ve kodlama dillerini bilmen lazım yazılımcilikta birçok yazılım dilleri var Python c+ gibi bunları bilmen asıl gereken şey matematik e fazla gerek yok algoritmalar da ihtiyacın olucak o kadar

Rangorun

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
372
İsim
Onur Can
Yazılım geniş bir alan illa matematik bilmen gerekmiyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,861
Üyeler
164,925
Son üye
tahomy123
Top Bottom