Aslında konunun temelini anlıyorum ama ıncığına cıncığana kadar öğrenmek istiyorum. Olmayınca da üzülüyorum. Halbuki yaptığım şey gereksiz. Hocamız bile konuyu 2dk anlatıp geçiyor. Hemen izleyip test çözüp geçmeyi düşünüyorum artık
ben 9 sınıfım matematikte en ufak bilgim yok konular ile ilgili hocalar dersi acmiyo ve sinava gircem calişma geregide duymuyorum cunku calışınca bi faydasi olmiycak
Ya boşver ya,gençsin git sosyalleş arkadaşlarınla gez son sene biraz çalış nereyi tutturursan artık her şeyi takma böyle zaten alacağın maaş
Fazladan 1000TL olmadı 2000TL olacak bu ülkede durum maalesef böyle ama çıkış kapıları da var tabi biraz çalışıp sermayen olduğunda kendi tekstil,ticaret firmanı açabilirsin ve yolu dönersin önemli olan sadece okumak değil girişimcilikde bir o kadar önemli.
Dostlar temelim zayıf ve tam 1 hafta sonra sınavım var. 11. Sınıfım. Günlerdir deli gibi trigonometri çalışıyorum ama artık saçlarımı yolacağım. Olmuyor, anlamıyorum. Matematik dışında tüm derslerinde hasbelkader iyiyim. Ama trigonometri yüzünden matematiğe küstüm. İnşallah sınav ertelenir diyorum tüm gün. Bir yandan da deli gibi çalışıyorum ama bir konuyu anlamam 2-3 günü bulabiliyor. Ne yapacağım allah aşkına yardım edin. 3 gündür günde 4 saat uyku uyuyorum. Chill şarkı açıp hayatı sorguluyorum.
Ya boşver ya,gençsin git sosyalleş arkadaşlarınla gez son sene biraz çalış nereyi tutturursan artık her şeyi takma böyle zaten alacağın maaş
Fazladan 1000TL olmadı 2000TL olacak bu ülkede durum maalesef böyle ama çıkış kapıları da var tabi biraz çalışıp sermayen olduğunda kendi tekstil,ticaret firmanı açabilirsin ve yolu dönersin önemli olan sadece okumak değil girişimcilikde bir o kadar önemli.
Temeliniz yoksa eksik yerlerinizi kapatmanız gerek, YouTube'da bol bol sıfırdan matematik mantığında video içerikleri var, trigonometride de soru tiplerini görmekten geçiyor, farklı başlıklar var onlara değineceğim.
Esas ölçü, yapılamayacak bir tarafı yok diye düşünüyorum, 360 ve Pi'nin katlarını almaktan geçiyor.
Sonra açıların değerleri var, kaç dereceden yararlandığımıza bağlı olarark sin olan cos'a, cos olan sin'e dönüşüyor vesaire. Bölgelere göre açılar belirleniyor.
Böyle uzun uzun yazmayacağım tabii, görmenize göre ilk kısımlarda mantık açıkladım, hangi konuda eksiğiniz varsa onun üzerinden gidin.
Sonuç yayınlarından sayfanın sol tarafında çözümlü örnekler oluyor, onları mantığını kavrayarak çözmeye çalışın, yavaş olsun sorun değil, mantığını kavramanız önemli. Sonra sağ tarafındaki soruları da çözebilecek seviyeye gelirseniz belli bir yeterliliğe ulaşmışsınız demektir. Yapamadığınız bir yer olursa hemen YouTube'dan konu dinlersiniz veya samimi olduğunuz bir arkadaşınıza falan anlattırırsınız. Matematik olmuyor diyorsunuz, bildiğiniz üzere sayısalda da, eşit ağırlıkta da matematik şart. Matematiği fulleyip 2-3 Türkçe ile YKS eşit ağırlıkta 3000-4000'lere girenler var, verdiğim örnek üzerinden siz düşünün artık.