Neler Yeni

Matematik olmuyor sinirden ağlıyorum :(

atachu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,180
İsim
ata erdem
Aslında konunun temelini anlıyorum ama ıncığına cıncığana kadar öğrenmek istiyorum. Olmayınca da üzülüyorum. Halbuki yaptığım şey gereksiz. Hocamız bile konuyu 2dk anlatıp geçiyor. Hemen izleyip test çözüp geçmeyi düşünüyorum artık
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam dirseğim çürüdü. Kafamı koyup ağlıyorum artık.
üstteki dediğin mantıklı aslında hoca az anlatıyorsa fişekle gitsin

dost ayran

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,807
İsim
babamrb
ben 9 sınıfım matematikte en ufak bilgim yok konular ile ilgili hocalar dersi acmiyo ve sinava gircem calişma geregide duymuyorum cunku calışınca bi faydasi olmiycak

Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Emre Karıbasan
Ya boşver ya,gençsin git sosyalleş arkadaşlarınla gez son sene biraz çalış nereyi tutturursan artık her şeyi takma böyle zaten alacağın maaş
Fazladan 1000TL olmadı 2000TL olacak bu ülkede durum maalesef böyle ama çıkış kapıları da var tabi biraz çalışıp sermayen olduğunda kendi tekstil,ticaret firmanı açabilirsin ve yolu dönersin önemli olan sadece okumak değil girişimcilikde bir o kadar önemli.

dutemo

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Temelin yoksa gerçekten olmuyor. Bkz.ben.
Zorlama her şey matematik değil.

Emre123a

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,317
İsim
Emre
Ben matematiği yapıyorum kimya biyoloji falan gitmiyor
Daha 9a yeni başladım böyle konuları gördükçe korkuyorum o kadar zor mu gerçekten ya

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor
Hangi kitaptan çalışıyorsunuz? Kitap önerip bütçenizi sarsmayacağım merak etmeyin.

İyi şanslar dostum.
Maalesef,matematik böyle kanser bir ders,yapacak bir şey yok.
Kalkıp bu dersi eğitimden silemeyiz,mecbur ayak uydurmak zorundayız.
Matematik yapılıyor da fizik için özel ihtimam göstermek gerek.

Daha 9a yeni başladım böyle konuları gördükçe korkuyorum o kadar zor mu gerçekten ya
Evet çok zor, 9-10'da yatacaksanız bile en azından matematik-geometri-problemler ve paragraf çözün.

ahenk'

80+ Silver
9. Sınıfta matematik ortalamam 93 tü çok iyi hatırlıyorum. Ama şu an ağlıyorum. Dostum benden sana bir tavsiye sakın 1 konuyu bile kaçırma

Hangi kitaptan çalışıyorsunuz? Kitap önerip bütçenizi sarsmayacağım merak etmeyin.

Matematik yapılıyor da fizik için özel ihtimam göstermek gerek.

Evet çok zor, 9-10'da yatacaksanız bile en azından matematik-geometri-problemler ve paragraf çözün.
Hocamız fasikül aldırdı. Sonuç yayınları

Canciger

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
344
İsim
Can Bozkurt
Discord
𝑪 𝒂 𝒏 🗡#4464
Dostlar temelim zayıf ve tam 1 hafta sonra sınavım var. 11. Sınıfım. Günlerdir deli gibi trigonometri çalışıyorum ama artık saçlarımı yolacağım. Olmuyor, anlamıyorum. Matematik dışında tüm derslerinde hasbelkader iyiyim. Ama trigonometri yüzünden matematiğe küstüm. İnşallah sınav ertelenir diyorum tüm gün. Bir yandan da deli gibi çalışıyorum ama bir konuyu anlamam 2-3 günü bulabiliyor. Ne yapacağım allah aşkına yardım edin. 3 gündür günde 4 saat uyku uyuyorum. Chill şarkı açıp hayatı sorguluyorum.
Valla ben 11 senedir daha bölme işlemi yapamıyorum. Çarparak bölüyorum. Matematiğim leş gibi

Borsa Kaplanı

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Ya boşver ya,gençsin git sosyalleş arkadaşlarınla gez son sene biraz çalış nereyi tutturursan artık her şeyi takma böyle zaten alacağın maaş
Fazladan 1000TL olmadı 2000TL olacak bu ülkede durum maalesef böyle ama çıkış kapıları da var tabi biraz çalışıp sermayen olduğunda kendi tekstil,ticaret firmanı açabilirsin ve yolu dönersin önemli olan sadece okumak değil girişimcilikde bir o kadar önemli.
Ne diyorsun abicim sen? Saçmalama? Çok saçma bakış açısı.

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor
9. Sınıfta matematik ortalamam 93 tü çok iyi hatırlıyorum. Ama şu an ağlıyorum. Dostum benden sana bir tavsiye sakın 1 konuyu bile kaçırma

Hocamız fasikül aldırdı. Sonuç yayınları
Temeliniz yoksa eksik yerlerinizi kapatmanız gerek, YouTube'da bol bol sıfırdan matematik mantığında video içerikleri var, trigonometride de soru tiplerini görmekten geçiyor, farklı başlıklar var onlara değineceğim.

Esas ölçü, yapılamayacak bir tarafı yok diye düşünüyorum, 360 ve Pi'nin katlarını almaktan geçiyor.
Sonra açıların değerleri var, kaç dereceden yararlandığımıza bağlı olarark sin olan cos'a, cos olan sin'e dönüşüyor vesaire. Bölgelere göre açılar belirleniyor.
Böyle uzun uzun yazmayacağım tabii, görmenize göre ilk kısımlarda mantık açıkladım, hangi konuda eksiğiniz varsa onun üzerinden gidin.

Sonuç yayınlarından sayfanın sol tarafında çözümlü örnekler oluyor, onları mantığını kavrayarak çözmeye çalışın, yavaş olsun sorun değil, mantığını kavramanız önemli. Sonra sağ tarafındaki soruları da çözebilecek seviyeye gelirseniz belli bir yeterliliğe ulaşmışsınız demektir. Yapamadığınız bir yer olursa hemen YouTube'dan konu dinlersiniz veya samimi olduğunuz bir arkadaşınıza falan anlattırırsınız. Matematik olmuyor diyorsunuz, bildiğiniz üzere sayısalda da, eşit ağırlıkta da matematik şart. Matematiği fulleyip 2-3 Türkçe ile YKS eşit ağırlıkta 3000-4000'lere girenler var, verdiğim örnek üzerinden siz düşünün artık.

1 sene çalışarak ne oluyor biliyor musunuz? Mezun olunuyor, lise mezunu.

Metehann.

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,685
İsim
Metehan
matematiği kim yaptı ki.

Top Bottom