Neler Yeni

Matematik olmuyor sinirden ağlıyorum :(

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Matematik pratiğe dayalı bir derstir. Hiçbir standardı vs. yoktur. Matematikte bir konuyu anlamak, bana göre o konuyu kendine, kendinin anlayabileceği bir şekilde anlatmaktır. Ben böyle yapıyorum, kendime anlatabilmek için saçma da olsa aklımdaki tüm soruları hocaya soruyorum. Bu belki sana fikir olabilir.

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
919
İsim
Cengiz Han
Dostlar temelim zayıf ve tam 1 hafta sonra sınavım var. 11. Sınıfım. Günlerdir deli gibi trigonometri çalışıyorum ama artık saçlarımı yolacağım. Olmuyor, anlamıyorum. Matematik dışında tüm derslerinde hasbelkader iyiyim. Ama trigonometri yüzünden matematiğe küstüm. İnşallah sınav ertelenir diyorum tüm gün. Bir yandan da deli gibi çalışıyorum ama bir konuyu anlamam 2-3 günü bulabiliyor. Ne yapacağım allah aşkına yardım edin. 3 gündür günde 4 saat uyku uyuyorum. Chill şarkı açıp hayatı sorguluyorum.
Kardeşim benim trigonometri benim de kabusumdu lisede. Hocalara geldik, pisagor matematik evi gibi kanallara bakabilirsin. İstersen biraz daha araştırma yapıp senin için daha fazlasını da önerebilirim. Trigonometrinin çıkış amacını mantığını, ispatını anlaman gerekiyor. Anca bu şekilde anlayabilirsin. Trigonometri ve fonksiyonlar Mat-2 nin en temel konularından bunları halledemezsen ilerisini göreceğini hiç sanmıyorum. Ezber yönteminden uzak tutup konuya hakim olmanı öneririm.

Muammer Beytekin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,189
İsim
Muammer Beytekin
Önce bir sakinleş sonrasında ise nereyi anlamadığını bul yani trigonometri de detaylı bir konu tam nereyi anlamadığını bul oraya yoğunlaş özet konularını izle internetten benim verebileceğim öneriler bunlar fakat ne olursa olsun kendini çok sıkıp üzme hiç bir şey senden değerli değil.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Ben matematiği yapıyorum kimya biyoloji falan gitmiyor
Daha 9a yeni başladım böyle konuları gördükçe korkuyorum o kadar zor mu gerçekten ya
10.sınıf kimi dersler zorlaşıyor kimya gibi daha sayısallaşıyor
matematik çokda değişmiyor
biyoloji gine mantı go brr kafasında
fizik biraz daha zorlaşıyor
felsefe saçma bence
edebiyat bildiğin gibi
tarih eğlenceli

Gocer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
465
İsim
Göktuğ Göçer
Dostlar temelim zayıf ve tam 1 hafta sonra sınavım var. 11. Sınıfım. Günlerdir deli gibi trigonometri çalışıyorum ama artık saçlarımı yolacağım. Olmuyor, anlamıyorum. Matematik dışında tüm derslerinde hasbelkader iyiyim. Ama trigonometri yüzünden matematiğe küstüm. İnşallah sınav ertelenir diyorum tüm gün. Bir yandan da deli gibi çalışıyorum ama bir konuyu anlamam 2-3 günü bulabiliyor. Ne yapacağım allah aşkına yardım edin. 3 gündür günde 4 saat uyku uyuyorum. Chill şarkı açıp hayatı sorguluyorum.
bende 11 im matematiği hiç anlamıyorum sözel seçtim

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,138
İsim
Umut Dağ
çalış olacak, aynısını arkadaşım yaşadı.

Toukhan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,470
İsim
Batuhan
Steam
TouKhan
Discord
TouKhan#0471
Reddit
u/akszforreal
Sözele hoşgeldin.

EMGRANDO

80+ Bronze
ben 9 sınıfım matematikte en ufak bilgim yok konular ile ilgili hocalar dersi acmiyo ve sinava gircem calişma geregide duymuyorum cunku calışınca bi faydasi olmiycak
Aynı durumdayım desem inanır mısın :(

Awae4Life

80+
Trigonometriyi ne yapıp ne edip kavrayamıyorsan geometri temelinde sıkıntı vardır. Özellikle dik üçgenle ilgili eksiklerini belirle ve kapat

ahenk'

80+ Silver
10.sınıf kimi dersler zorlaşıyor kimya gibi daha sayısallaşıyor
matematik çokda değişmiyor
biyoloji gine mantı go brr kafasında
fizik biraz daha zorlaşıyor
felsefe saçma bence
edebiyat bildiğin gibi
tarih eğlenceli
10-11 tarih muazzam
Mesaj otomatik birleştirildi:

geometrin nasıl kanka?
Eh işte
Mesaj otomatik birleştirildi:

Trigonometriyi ne yapıp ne edip kavrayamıyorsan geometri temelinde sıkıntı vardır. Özellikle dik üçgenle ilgili eksiklerini belirle ve kapat
Evet. Dik üçgende ilgili ciddi eksiklerim var. Dün gece kendime söz verdim. Başaracağım bunu. Sınavdan düşük almışım yüksek almışım önemi yok. Zamanla halledeceğim bu matematiği

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,683
İsim
marilyn
bende konuları anlıyorum ama yeni nesil sorular çok saçma geliyor bence kendini çok fazla sıkma çalışmaya devam et ya ertelenir yada olur ama soruları basit sorarlar bu durumda zaten deli gibi zor soru sormak mantıksız olur eğitimin ne durumlara düştüğü belli

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,673
Üyeler
162,046
Son üye
SerkanDoğan
Top Bottom