Neler Yeni

Matematikte çözemediğim sorularda ne yapmalıyım ?

KaganKK06

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,035
İsim
Kgn
Hocam neden 157 den büyük seçiyoruz peki ekok'u ?
@-Akın Taşkan- hocamızda yazmış zaten :)
157 soru çözmüş soru silemeceğinden dolayı zaten demiş kaç soru daha çözermeli demiş o yüzden ekoktan ilerledik katlarını bulduk ve o katlardan ilerledik mesela sende 37 şeker var 3 ve 5 li şekilde dağıtacaksın ve hiç artmaması isteniyor kaç şeker daha alırsan kalansız paylaşılır diye düşün 3-5 Ekokları 15 15-30-45 her zaman sana verilen sayıdan sonra gelen ilk katı hedef olarak al ve ona göre hesapla :)

flare

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
ted
İlgilendiği Kategoriler
Araba
Arkadaşlar bazı soruları çözümünü izlesem bile anlayamıyorum bu sorularda ne yapmam lazım moralimi çok bozuyor? :( Temel matematik ebob ekok problemindeyim.
Son seçenek birine sorabilirsin ama bence yapma,en iyisi kendin öğrenmek açıkçası ben bir şeyi (zamanım varsa bu ara olmuyor üniversitede maalesef fizik mühendisliği okuyorum) kendim çıkarmaya çalışıyorum 1,2,3 saat önemli değil anlamaya çalışırken zaten istediğinden daha çok şey öğreneceksin.Mesela kendine anlamak için sayıları küçültebilirsin kendi sorunu oluştur.Ebobta mesela 1-3 ver 12 ver öyle çöz bir de zaten sayı küçük olduğu için bir de düz mantık çöz gerekirse resim filan çiz yani nasıl anlarsan zaten 1-2 saat kafa yorarsan mantığını çözersin sonunda önemli olan pes etmemek.Maalesef eğitim sistemi ezber üzerine o yüzden anlamaman çok normal.Olmadı son seçenek yardım iste ama öğretmenden değil arkadaşlarından iste akranların senin seviyende olduğu için daha rahat anlarsın o da olmadı youtube vb öğretmenlerine sorabilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,589
Üyeler
167,520
Son üye
nasuf
Top Bottom