Neler Yeni

MATLAB ve Simulink öğrenilmeli mi?

Ali ZABUN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
ALİ ZABUN
Yazılım mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim, genel olarak iha ve roket yapımı alanlarına ilgim var bu yüzden de openCV, Yolo modelleri, pymvlink gibi şeyleri öğrendim ama karşıma matleb ve simulink geldi. Sanırım analiz, tasarım ve simulasyon gibi şeylerde kullanılıyormuş, ihanın ve roketin analizini vs. bildiğim kadarıyla oralardan yapılıyormuş. Sizce Matlab ve simulink öğrenmeye, vakit harcamaya değer mi ya da bu uygulamalar tam olarak nerelerde kullanılıyor (iha ve roket içindeki kısımlarını ek olarak söylerseniz mutlu olurum). Eğer öğrenilmeliyse kaynak önerebilir misiniz? (udemy kursu veya youtube gibi şeyler)

Biliğim yazılım dilleri python, java, lua

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,458
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak
Uçuş kartını drona taktıktan sonra Missionplanner veya QGroundControl gibi uygulamalar ile yönetme işi yapılabiliyor, simülasyon falan da var. Matlab falan çok daha detaylı ve derya deniz bir uygulama bildiğim kadarıyla, daha iyi bilen arkadaşlar yardımcı olabilir. Basic şeyler için dediğim uygulamaları bi araştırın derim.

Ali ZABUN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
ALİ ZABUN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Uçuş kartını drona taktıktan sonra Missionplanner veya QGroundControl gibi uygulamalar ile yönetme işi yapılabiliyor, simülasyon falan da var. Matlab falan çok daha detaylı ve derya deniz bir uygulama bildiğim kadarıyla, daha iyi bilen arkadaşlar yardımcı olabilir. Basic şeyler için dediğim uygulamaları bi araştırın deevet
evet iha için o uygulamaları duydum, ben mavproxy kullanmıştım ama roket için o tarz şeyler yok o konuda bir bilginiz var mı? orket yapımını, yazılımını nereden öğrenebilirim

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,458
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak
evet iha için o uygulamaları duydum, ben mavproxy kullanmıştım ama roket için o tarz şeyler yok o konuda bir bilginiz var mı? orket yapımını, yazılımını nereden öğrenebilirim
Mavlink ile dediğim uygulamalar da bağlanıyor hocam, roket konusunda fikrim yok maalesef.

Top Bottom