Yardım Mavi Ekran Hatası Alıyorum Yardım!!!!

Merhabalar Hata Kodunu İllaki Almışsındır Eğer Hata Kodunu Ararsan Anlarız Ne Olduğunu

Bu hata genellik neden olur biliyomusun
Kardeşim Anladığım Kadarıyla Senin Donanımsal Veya Yazılımsal (RAM,HDD,EKRAN KARTI HATALARI) Senin Yazılımsal Bi Hata Var Yüksek İhtimal Driverlerini Yüklerken Yanlış Veya Eksik Yükledin Veya RAM'lerin Bozulmuştur Aldığın Hata (KMODE EXCEPTION NOT HANDLED) Yani BIOS İle İlgili Bir Sorun

Çözümü Bu Videoda Var (Ama İngilizce,Adamın Yaptıklarını Yaparsan Sıkıntı Olmaz Eğer Çözüm Olmasa Yeniden Yaz) :

Son düzenleme:
Arkadaşa dün bir şeyler söyledim hata olursa söyle dedim onu bekleyelim ayrıca bu hata yazılımsal bir hata donanımsal değil

Kardesim Ramlarinda Biri Ariza Olabilir Arizali Olan Ramini Bulman Ve Onu Cikararak Çalıştırmayı Dene.

Dll eksik düzeltici ve aygıt guncelleyicileri piyasada çok fazla var virüs olmayanini bulup deneyebilirsin

Driver ve BIOS güncelleştirmelerini yaptığınızdan emin olun. Genelde eski sürüm BIOS'lar veya güncel olmayan driver'lar mavi ekran hatasına sebep olabiliyor. Sisteminizde kurulu Windows'un hatalı olabileceği ihtimalini de göz önünde bulundurmalıyız. Aşağıdaki komutları komut istemcisine sırasıyla yazarak sistemdeki bozuk dosyaları bulup onarmayı deneyebilirsiniz.

Kod:
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

İşlem bittikten sonra bu komutu kullanınız.

Kod:
sfc /scannow

Eğer işlem bittikten sonra sorununuz halen çözülmediyse, Microsoft'un sitesinden indirdiğiniz temiz ve güncel bir ISO dosyasıyla yeniden format atmayı deneyebilirsiniz.

Driver ve BIOS güncelleştirmelerini yaptığınızdan emin olun. Genelde eski sürüm BIOS'lar veya güncel olmayan driver'lar mavi ekran hatasına sebep olabiliyor. Sisteminizde kurulu Windows'un hatalı olabileceği ihtimalini de göz önünde bulundurmalıyız. Aşağıdaki komutları komut istemcisine sırasıyla yazarak sistemdeki bozuk dosyaları bulup onarmayı deneyebilirsiniz.

Kod:
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

İşlem bittikten sonra bu komutu kullanınız.

Kod:
sfc /scannow

Eğer işlem bittikten sonra sorununuz halen çözülmediyse, Microsoft'un sitesinden indirdiğiniz temiz ve güncel bir ISO dosyasıyla yeniden format atmayı deneyebilirsiniz.
sfc /scannow yöntemini söyledim ve arkadaş onu kullandıktan sonra Windows'un dosyaları düzelttiğini söyledi. İlk yazdığınız komuta gerek yok, o sadece sistemin disk image'ını düzeltmek içindir.

Mavi ekran verirken bazen böyle kod cıkarır birde bir program var bluescreenwiew diye bu mavi ekranın bilgilerini veriyor bir bakmanı öneririm bilen arkadaşlar içinde yardımcı olur. ve ek olarak ramlerinin slotlarını kontrol et 2 tane ram var mesela 1 tanesinde dene pc ac mavi ekran vericek mi dene olmadı 2. ram de dene oda olmadı bana ya yazılım kaynaklı olabilcegi şüphesi veriyor bendede oluyordu ekran kartımdan dolayıydı bir süre sonra düzeltti nvidia

Geri