InFlamesGO
80+
- Reaksiyon skoru
- 38
Merhabalar Hata Kodunu İllaki Almışsındır Eğer Hata Kodunu Ararsan Anlarız Ne Olduğunu
Kardeşim Anladığım Kadarıyla Senin Donanımsal Veya Yazılımsal (RAM,HDD,EKRAN KARTI HATALARI) Senin Yazılımsal Bi Hata Var Yüksek İhtimal Driverlerini Yüklerken Yanlış Veya Eksik Yükledin Veya RAM'lerin Bozulmuştur Aldığın Hata (KMODE EXCEPTION NOT HANDLED) Yani BIOS İle İlgili Bir SorunBu hata genellik neden olur biliyomusun
Yeni Gördümde Hata Konusu Ne Acaba Belki AnlayabilirimArkadaşa dün bir şeyler söyledim hata olursa söyle dedim onu bekleyelim ayrıca bu hata yazılımsal bir hata donanımsal değil
Önceki sayfaları okuyabilirsin ama sanırım Kmode_exception_not_handled'dı ve RAM hatası filan diyenler olmuş kesinlikle yanlış tamamen yazılımsal bir hatadırYeni Gördümde Hata Konusu Ne Acaba Belki Anlayabilirim
Attığı Yazıyı Okursa Bi Çare Bulabiliriz : https://donanimarsivi.com/forum/threads/mavi-ekran-hatasi-aliyorum-yardim.2569/post-33241Önceki sayfaları okuyabilirsin ama sanırım Kmode_exception_not_handled'dı ve RAM hatası filan diyenler olmuş kesinlikle yanlış tamamen yazılımsal bir hatadır
Sorunu yaşayan arkadaşa ben zaten dün tavsiyelerimi verdim, o da uyguladı. Bir gün sonra sorun yine olursa gel dedim.Attığım Yazıyı Okursan Bi Çare Bulabiliriz : https://donanimarsivi.com/forum/threads/mavi-ekran-hatasi-aliyorum-yardim.2569/post-33241
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
sfc /scannow
sfc /scannow yöntemini söyledim ve arkadaş onu kullandıktan sonra Windows'un dosyaları düzelttiğini söyledi. İlk yazdığınız komuta gerek yok, o sadece sistemin disk image'ını düzeltmek içindir.Driver ve BIOS güncelleştirmelerini yaptığınızdan emin olun. Genelde eski sürüm BIOS'lar veya güncel olmayan driver'lar mavi ekran hatasına sebep olabiliyor. Sisteminizde kurulu Windows'un hatalı olabileceği ihtimalini de göz önünde bulundurmalıyız. Aşağıdaki komutları komut istemcisine sırasıyla yazarak sistemdeki bozuk dosyaları bulup onarmayı deneyebilirsiniz.
Kod:DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
İşlem bittikten sonra bu komutu kullanınız.
Kod:sfc /scannow
Eğer işlem bittikten sonra sorununuz halen çözülmediyse, Microsoft'un sitesinden indirdiğiniz temiz ve güncel bir ISO dosyasıyla yeniden format atmayı deneyebilirsiniz.