Neler Yeni

Mavi Ekran Mavi ekran yedim pc açılmıyor Yardım!

DeadPix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
345
İsim
Pixel
Merhaba herkese bilgisayarım bi anda hiçbişey yapmama rağmen mavi ekran yedi. Ve sürekli biosa girdi asla çıkamadım biostan. Bu olaydan sonra windowsun kurulu olduğu ssdye format attım. Formattan sonra yine aynı olay oldu sürekli biosa giriyor ne yapmam lazım. Lütfen yardımcı olun

Ramleri XMP de kullanıyorsan hızlarını düşür öyle dene, çıkar tak öyle dene, yerlerini değiştir öyle dene, tek tek tak öyle çalıştırmayı dene. Ramler kolay bozulmaz ama belki biri bozuk olabilir, bazen işlemcimiz olsun anakartımız olsun XMP açıkken sıkıntılar çıkarabiliyor o yüzden XMP açıksa dediğim gibi hızı 3200, 3000 lere düşür öyle dene
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ramleri XMP de kullanıyorsan hızlarını düşür öyle dene, çıkar tak öyle dene, yerlerini değiştir öyle dene, tek tek tak öyle çalıştırmayı dene. Ramler kolay bozulmaz ama belki biri bozuk olabilir, bazen işlemcimiz olsun anakartımız olsun XMP açıkken sıkıntılar çıkarabiliyor o yüzden XMP açıksa dediğim gibi hızı 3200, 3000 lere düşür öyle dene
Şu an kafam direkt ramlere gitti, onlar ilk şüpheli ama anakartının sağında yanıp sönen herhangi bir ışık var mı ona bakar mısın? veya sıralı şekilde bip bip sesi geliyor mu ?

DeadPix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
345
İsim
Pixel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Şu an kafam direkt ramlere gitti, onlar ilk şüpheli ama anakartının sağında yanıp sönen herhangi bir ışık var mı ona bakar mısın? veya sıralı şekilde bip bip sesi geliyor mu ?
Ses veya ışık gelmiyor. Windowsu İlk kurduğum zaman bilgisayar sorunsuz şekilde çalışıyor fakat kapatıp açmayı denediğim zaman yeniden biosa giriyor ve boot ayarı istiyor.

İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim elim kolum bağlı anlamıyorum bu işlerden bilgisayarcıya da bu nedenle para vermek istemiyorum

Sanırım bilgisayar Windowsun yüklü olduğu diski görmüyor tahminim bu yönde

Biostan istediğiniz yerden fotoğraf gönderebilirim

Ayrıca olarak Windowsu usbye rufus olmadan kurmuştum o sıkıntı çıkarır mı?

rufusla temiz bir şekilde kurman daha iyi olur windowsu, youtubedan xmp bak anakart markan neyse onu yaz mesela asus anakart xpm açma kapama yaz ona bir bak derim.

DeadPix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
345
İsim
Pixel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
rufusla temiz bir şekilde kurman daha iyi olur windowsu, youtubedan xmp bak anakart markan neyse onu yaz mesela asus anakart xpm açma kapama yaz ona bir bak derim.
Xmp açık ramlerim 3200mhz de çalışıyor kendi hızında. Xmp yi açmadığım zaman 2133 mhz de çalışıyor. Sizce sorun ramlerde mi?

xmp kapat dene eğer mavi ekran verirse sorun ssd dedir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,014,307
Üyeler
160,674
Son üye
Emreescobaar
Top Bottom