Neler Yeni

Mavi Ekran Mavi ekran yedim pc açılmıyor Yardım!

DeadPix

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
345
Merhaba herkese bilgisayarım bi anda hiçbişey yapmama rağmen mavi ekran yedi. Ve sürekli biosa girdi asla çıkamadım biostan. Bu olaydan sonra windowsun kurulu olduğu ssdye format attım. Formattan sonra yine aynı olay oldu sürekli biosa giriyor ne yapmam lazım. Lütfen yardımcı olun

Ramleri XMP de kullanıyorsan hızlarını düşür öyle dene, çıkar tak öyle dene, yerlerini değiştir öyle dene, tek tek tak öyle çalıştırmayı dene. Ramler kolay bozulmaz ama belki biri bozuk olabilir, bazen işlemcimiz olsun anakartımız olsun XMP açıkken sıkıntılar çıkarabiliyor o yüzden XMP açıksa dediğim gibi hızı 3200, 3000 lere düşür öyle dene
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ramleri XMP de kullanıyorsan hızlarını düşür öyle dene, çıkar tak öyle dene, yerlerini değiştir öyle dene, tek tek tak öyle çalıştırmayı dene. Ramler kolay bozulmaz ama belki biri bozuk olabilir, bazen işlemcimiz olsun anakartımız olsun XMP açıkken sıkıntılar çıkarabiliyor o yüzden XMP açıksa dediğim gibi hızı 3200, 3000 lere düşür öyle dene
Şu an kafam direkt ramlere gitti, onlar ilk şüpheli ama anakartının sağında yanıp sönen herhangi bir ışık var mı ona bakar mısın? veya sıralı şekilde bip bip sesi geliyor mu ?

Şu an kafam direkt ramlere gitti, onlar ilk şüpheli ama anakartının sağında yanıp sönen herhangi bir ışık var mı ona bakar mısın? veya sıralı şekilde bip bip sesi geliyor mu ?
Ses veya ışık gelmiyor. Windowsu İlk kurduğum zaman bilgisayar sorunsuz şekilde çalışıyor fakat kapatıp açmayı denediğim zaman yeniden biosa giriyor ve boot ayarı istiyor.

İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim elim kolum bağlı anlamıyorum bu işlerden bilgisayarcıya da bu nedenle para vermek istemiyorum

Sanırım bilgisayar Windowsun yüklü olduğu diski görmüyor tahminim bu yönde

Biostan istediğiniz yerden fotoğraf gönderebilirim

Ayrıca olarak Windowsu usbye rufus olmadan kurmuştum o sıkıntı çıkarır mı?

rufusla temiz bir şekilde kurman daha iyi olur windowsu, youtubedan xmp bak anakart markan neyse onu yaz mesela asus anakart xpm açma kapama yaz ona bir bak derim.

rufusla temiz bir şekilde kurman daha iyi olur windowsu, youtubedan xmp bak anakart markan neyse onu yaz mesela asus anakart xpm açma kapama yaz ona bir bak derim.
Xmp açık ramlerim 3200mhz de çalışıyor kendi hızında. Xmp yi açmadığım zaman 2133 mhz de çalışıyor. Sizce sorun ramlerde mi?

Sorun ssd de olabilir mi hddye yüklüyorum sorunsuz açılıyor Windows

xmp kapat dene eğer mavi ekran verirse sorun ssd dedir

Geri