Max özgür laik Türkiye 🫠🫠

Hocam Toplu Alanların Kendi Kuralı Var Mesela Sen Bir Polisin Sakal Bıraktığını Gördün Mü Yada Memurların Mesela Neden Bırakmıyorlar Çünkü Orası Özel Bir Yer Oranın Ayrı Kuralları Var Okulda Öyle Meclisde Öyle Kamu Alanları Öyledir Hatta Saç Uzunluğuna Bile Karışıyorlar Devlette
haklı sayılır oda görünmek istiyor diye mesela okula makyajla gelsin? böyle şey olur mu olmaz tabii

O zamanki okulda neden makyaj yasak? Yasak olmalı buda olmalı ikiside yask olmalı
Görünüm ile görünümü güzelleştirme arasında fark vardır. Kasıtlı olarak görünümü güzelleştirmeye çalışılıyorsa, bu elbette yasak olmalıdır. “Okulda sadece siyah renk başörtü takılabilir” derseniz bu kabul edilebilir; ancak başörtüsünü tamamen yasaklamak özgürlüğü kısıtlamak olur.

Makyaj yapmak, görünümü güzelleştirmeye yönelik bir davranıştır ve bu nedenle yasak olmalıdır; çünkü eğitimin güzellikle bir ilgisi yoktur. Başörtüsü ise bir görünüm unsurudur. Kişi saçlarını örtmek isteyebilir, sağlık veya inanç gibi nedenleri olabilir.

Okullar isterse kendi bünyesinde “sadece şu renk başörtü takılabilir” gibi bir kural koyabilir; buna bir itirazım yok. Burada amaç, görüntüyü güzelleştirmek değil, görünümü belli bir düzende tutmaktır. Ancak doğrudan makyaj yapmak, görünümü güzelleştirmeye girer ve bu yüzden eğitim ortamında yasak olması gayet normaldir. Çünkü eğitim yuvasında dikkat çekmek doğru bir davranış değildir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

haklı sayılır oda görünmek istiyor diye mesela okula makyajla gelsin? böyle şey olur mu olmaz tabii
cevap yazdım okuyabilirsin.

Son düzenleme:
Hocam Toplu Alanların Kendi Kuralı Var Mesela Sen Bir Polisin Sakal Bıraktığını Gördün Mü Yada Memurların Mesela Neden Bırakmıyorlar Çünkü Orası Özel Bir Yer Oranın Ayrı Kuralları Var Okulda Öyle Meclisde Öyle Kamu Alanları Öyledir Hatta Saç Uzunluğuna Bile Karışıyorlar Devlette
Kamu alanlarında çalışanlar, orada zorunlu olarak çalışmıyorlar; bu kurallara uymak istemeyen kişi, çalışmamayı tercih edebilir, özel sektör de kendine iş bulabilir. Bu durum tamamen kişinin kendi özgür iradesine bağlıdır.
Ancak okul dediğimiz şey zorunludur; oraya mecburen gidiyorsun ve bu durum aslında senin özgürlüğünü kısıtlıyor. Peki, bu ne anlama geliyor? “O zaman okuma” gibi bir seçenek yok çünkü Türkiye’de zorunlu eğitim süresi 12 yıldır. Devlet diyor ki: “12 yıl okumak zorundasın.”
Kaçışın yok; okumazsan polis gelip seni evinden almaz ama bu durumda yarı resmi ya da tam resmi kurumlarda iş bulman da neredeyse imkânsız hâle gelir.

Bu zorunlu eğitim meselesi de Kosava da 9 yıldır, Türkiye için yazdığın için Türkiye için yanıt verdim, mesele burada kosava idi başta ama siz olayı Türkiye için de konuştunuz, hangi birinize cevap yazacam diye şaşırdım.

Kamu alanlarında çalışanlar, orada zorunlu olarak çalışmıyorlar; bu kurallara uymak istemeyen kişi, çalışmamayı tercih edebilir, özel sektör de kendine iş bulabilir. Bu durum tamamen kişinin kendi özgür iradesine bağlıdır.
Ancak okul dediğimiz şey zorunludur; oraya mecburen gidiyorsun ve bu durum aslında senin özgürlüğünü kısıtlıyor. Peki, bu ne anlama geliyor? “O zaman okuma” gibi bir seçenek yok çünkü Türkiye’de zorunlu eğitim süresi 12 yıldır. Devlet diyor ki: “12 yıl okumak zorundasın.”
Kaçışın yok; okumazsan polis gelip seni evinden almaz ama bu durumda yarı resmi ya da tam resmi kurumlarda iş bulman da neredeyse imkânsız hâle gelir.

Bu zorunlu eğitim meselesi de Kosava da 9 yıldır, Türkiye için yazdığın için Türkiye için yanıt verdim, mesele burada kosava idi başta ama siz olayı Türkiye için de konuştunuz, hangi birinize cevap yazacam diye şaşırdım.
Hocam kendini Atatürkçü olarak nitelendiren, bunun laiklik olduğunu sanan ve din ve vicdan hürriyetini savunup başörtüsünün yasaklanmasına ''güzel'' diyen laf anlamazlar için gösterdiğiniz çaba boşa. Bu arkadaşlar YKS'ye bikiniyle giden kıza da neden içeri almıyolar ki isteyen istediğini giyebilir diyolardı.

Hocam kendini Atatürkçü olarak nitelendiren, bunun laiklik olduğunu sanan ve din ve vicdan hürriyetini savunup başörtüsünün yasaklanmasına ''güzel'' diyen laf anlamazlar için gösterdiğiniz çaba boşa. Bu arkadaşlar YKS'ye bikiniyle giden kıza da neden içeri almıyolar ki isteyen istediğini giyebilir diyolardı.
abartmış onlar ne bikini ne de onunla girsin

Eeee neyi dokundu size onu çözemedim. 10 yaşında neyin ne olduğunu bilmeyen bir çocuğa ebeveynleri sırf yap dedi diye yaptıkları bir şey zaten kapanmak. Kendi iradesiyle olan bir şey değil

abartmış onlar ne bikini ne de onunla girsin
Biri teşhircilik diğeri dinin gereklilikleri. Zorunlu eğitim sırasında etraftaki kimseyi rahatsız etmeyen başörtüsü'nün giyilmesi neden yanlış?

Özgürlüğü kısıtlayan bir karar olduğunu düşünüyorum. “O zaman okula siyah çarşafla da gelsinler” diyebilirsiniz, buna karşı çıkarım; çünkü kimlik tespiti yapılamıyor, eli kolu görünmüyor, mimikleri belli olmuyor. İnsan ister istemez ürker ve kuşkulanır. Elbette bunu savunmam.
Ancak başörtüsü dediğimiz şeyin kimseye bir zararı yoktur. Kişi saçlarının görünmesini istemiyorsa veya belki o halini daha çok beğeniyorsa, bu kimseyi ilgilendirmez; kimseye rahatsızlık vermiyor, korkutmuyor, şüpheye düşürmüyor. Eğitime de bir uygunsuzluğu yok.
Peki, kararı doğru bulan arkadaşlara gerçekten merak ettiğim bir şey var: Bunu doğru bulmak için haklı bir sebebiniz var mı? Bunu bir muhalefet olarak görmeyin, gerçekten merak ediyorum.
ben mia khalifayı giyinik görsem tanımam ozaman p*rno çekenlere kıyafet giyme yasağı gelsin :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Geri