Max özgür laik Türkiye 🫠🫠

''Farz değil isteyenler takıyor dindarlar takıyor olmayanlar takmıyor'' Bu ne kral? Kuranı geçtim kendi söylediğin sözleri de inkar ediyorsun sen. Birilerinin takmaması ya da takması farz olup olmadığını değiştirmez ama sen değil dedin. Kısacası konuyu bir yerlere getiren ben değilim dediğinden bihaber olan sensin. Başörtüsü taktığı için de dindar diye nitelendirmek az çok karakterini gösteriyor.
Teşekkürler. İyi forumlar tekrardan :):)
Hocam ben şöyle düşündüm vallaha şimdi ülkenin %90 Müslüman ama herkes takmıyor ise zorunlu değil sandım inkar demekte hiç hoş değil vallaha hocam

Yani senin cahillikte ekmek banıp yenemeyecek kadar sıkıntılı kosova laik bir ülke ya hani
Hatta KKTC de laik bir ülke işe bakki orda da okullarda baş örtüsü serbest olunca KKTC nin laik özgür düşünceli halkı bu kararı iptal ettirmek için sokağa çıktı kimse kimsenin giyim kuşamına karışamaz isteyen takar istemeyen takmaz

Yani senin cahillikte ekmek banıp yenemeyecek kadar sıkıntılı kosova laik bir ülke ya hani

İlk önce laikliğin ne olduğunu tam olarak kavramak gerekiyor. Din ile devlet işlerini birbirinden ayıran bir kavramdır laiklik. Devlet kurumuna dini temsil eden başörtü, takke gibi şeylerin takılmasını yasaklıyorlar ki tam olarak laikliği gerektiği gibi yaşıyorlar. Mis gibi işte.

Hocam ben şöyle düşündüm vallaha şimdi ülkenin %90 Müslüman ama herkes takmıyor ise zorunlu değil sandım
Alkol de haram hocam. Çoğunluk içti diye bu haram olma durumu iptal olmuyor shsjsbdjs. Bilmiyor olabilirsiniz ama öğrenmeniz gerekli.

Hatta KKTC de laik bir ülke işe bakki orda da okullarda baş örtüsü serbest olunca KKTC nin laik özgür düşünceli halkı bu kararı iptal ettirmek için sokağa çıktı kimse kimsenin giyim kuşamına karışamaz isteyen takar istemeyen takmaz

:)

İlk önce laikliğin ne olduğunu tam olarak kavramak gerekiyor. Din ile devlet işlerini birbirinden ayıran bir kavramdır laiklik. Devlet kurumuna dini temsil eden başörtü, takke gibi şeylerin takılmasını yasaklıyorlar ki tam olarak laikliği gerektiği gibi yaşıyorlar. Mis gibi işte.
Laikliğin tek anlamı din ile devlet işlerini birbirinden ayrımak değildir. Laiklik din ve vicdan özgürlüğüdür, herkesin yaşadığı dine saygı duymaktır laiklik yaşamda özgürlüktür.

Tamam bizde diyoruz ki okul hastane alışveriş merkezi gibi yerlerde neden bu zorunluluk bu saçmalık var o zaman laik ve açık değilsen okuyamaz konuşamaz iyileşmez hizmet göremezsin demek bu

Alkol de haram hocam. Çoğunluk içti diye bu haram olma durumu iptal olmuyor shsjsbdjs. Bilmiyor olabilirsiniz ama öğrenmeniz gerekli.
Hocam alkolü biliyordum da ben sadece takılmalı sanıyordum zorunlu değil sanıyordum ama ben en son 3 gün önce namaz kıldım bilmiyorum yani

KTOEÖS, karardan sonra süreci Anayasa Mahkemesine taşımış ve başörtülü öğrencilerin derse girdiği liselerde greve gitmişti.

Attığın şeyleri okumanı öneririm 🫠

Adı laiklik. Gerçeği din düşmanlığı

Hocam alkolü biliyordum da ben sadece takılmalı sanıyordum zorunlu değil sanıyordum ama ben 3 gün önce namaz kıldım bilmiyorum yani
Yaşınız da küçük olabilir hocam. Bilgi elimizin altında. Araştırarak öğrenmek çok kolay. Eminim sizde eğer isterseniz doğruları öğrenebilirsiniz.

Hocam bu ne anlamı geliyor anlamı ne yani
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yaşınız da küçük olabilir hocam. Bilgi elimizin altında. Araştırarak öğrenmek çok kolay. Eminim sizde eğer isterseniz doğruları öğrenebilirsiniz.
Ama hocam vallaha inkar demek hiç hoş değil

Geri