Max özgür laik Türkiye 🫠🫠

zaten din ile ilgili bir isyan vs. olmadığı sürece devletin dinden bahsetmesi bile laikliğin bozulmaya başladığına işarettir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ben sana troll yapıyorsun demedim ki ergenler troll yapar dedim
Ben anlamadım şimdi hocam birisi diyor başörtüsü laikliğe aykırı birisi diyor laikliğe uygun hangisi doğru?

Ben anlamadım şimdi hocam birisi diyor başörtüsü laikliğe aykırı birisi diyor laikliğe uygun hangisi doğru?
Ben doğru söylüyorum. Benim dediğimi demeyen kişiler boş yapıyor. Daha tanımını bilmiyorlar bir de yorum yapıyorlar

Tamam bizde diyoruz ki okul hastane alışveriş merkezi gibi yerlerde neden bu zorunluluk bu saçmalık var o zaman laik ve açık değilsen okuyamaz konuşamaz iyileşmez hizmet göremezsin demek bu

Hastaneye başın kapalı gidersin, neticede sivil olarak takılıyorsun. Ama bir devlet kurumunda başörtülü olmak saçma geliyor bana. Ben genelde baş örtüsüne karşıyım zaten, kimse Kur'an'da yazdığı gibi dinini yaşamadığı için, hiç yaşamasın daha iyi.

KTOEÖS, karardan sonra süreci Anayasa Mahkemesine taşımış ve başörtülü öğrencilerin derse girdiği liselerde greve gitmişti.

Attığın şeyleri okumanı öneririm 🫠

Üst tarafta yazanları da okumanı tavsiye ederim. :)

Yani yine dini konu açılmış, herkes bildiğini okuyor. :D
Ben tartışmak istemiyorum kimseyle. Herkesin dini, yaşadığı kendine. Bana doğru gelen size yanlış gelebilir, şu yaştan sonra da kimseye neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlatma gibi bir niyetim yok.

Hastaneye başın kapalı gidersin, neticede sivil olarak takılıyorsun. Ama bir devlet kurumunda başörtülü olmak saçma geliyor bana. Ben genelde baş örtüsüne karşıyım zaten, kimse Kur'an'da yazdığı gibi dinini yaşamadığı için, hiç yaşamasın daha iyi.

Ben tartışmak istemiyorum kimseyle. Herkesin dini, yaşadığı kendine. Bana doğru gelen size yanlış gelebilir, şu yaştan sonra da kimseye neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlatma gibi bir niyetim yok.

Maalesef ki dediğiniz çok doğru , hatta ömer hayyam'ın bir sözü vardır "yaptıkların yanında içki şarap nedir ki?"

Lâiklik, genel anlamda din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması, dinî inançların devlet yönetiminde ve siyasette rol oynamaması esasına dayanır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Maalesef ki dediğiniz çok doğru , hatta ömer hayyam'ın bir sözü vardır "yaptıkların yanında içki şarap nedir ki?"

Yani hala gelmişiz burada tartışıyoruz. Belki annenizin bacınızın kafası kapalı, genel olarak da yaş ortalaması düşük olduğu için ve sürekli o ortamlarda bulunulduğu için kafa karışıklığı olabiliyor. O yüzden din ve siyasi tartışmalardan mümkün olduğunca kaçınmaya çalışırım.

Lâiklik, genel anlamda din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması, dinî inançların devlet yönetiminde ve siyasette rol oynamaması esasına dayanır.
Yani devlette din yok öyle değil mi? Yani devlet dine karışmıyor herkes özgür ve din de devlete ülkeye karışmıyor?

Laikliğin tanımı bu zaten. Başörtüsü her yerde

Mahkemenin neden bu sonucu verdiği son cümlede gayet açık olarak yazıyor bide yani başörtü takan kişi illa çok iyi bir insan olacak değil ama özgür hakkı bu isteyen başörtü takar isteyen mini etek giyer isteyen mont giyer kimse buna karışamaz ve karşıtı olmaz kimseye zararı olmayan birşeyin nasıl karşı gelebilorsunuz anlamıyorum dini konuda değil bu bu bi toplumsal sorun eğer sizin gibi düşünen insanların kafasıyla gidilmeye devam edilirse bu ülkede
Doktor hemşire avukat hakim savcı belediye çalışanı polis millet vekili vb. İş bölümlerinde çalışmasının saçma olduğunu düşünüyorunuz sonra itiraz edince de dinci din işleri muhakemesi görüyoruz size sorum bir doktor kapalıysa bu nasıl devlet ve din işlerini etkiliye bilir çok merak ediyorum şu kafa yapısından da çıkın lütfen

Bu yapılan laiklik değil anti islam özgür bir toplumda herkes istediği gibi giyinebilir

Geri