- Bütçe
- 110000
Selamlar,
Bütçem maksimum 110.000 TL. Uzun süre sıkıntısız, mümkün olduğunca dert açmayacak bir laptop arıyorum. Kullanım amacım:
Kodlama (dersler + projeler; Python/R/VS Code vb.)
Gen tasarımı/bioinformatik araçları (CUDA/OpenCL kullanan işler de olabilir)
Raporlama/günlük kullanım (Office/Docs, sunumlar)
Oyun (20 yaşındayım, yaşım gereği rahatça oyun da oynamak istiyorum)
Ekosistemim Android, bu yüzden Apple’ın M serisi cihazlarını donanımsal olarak çok beğensem de ekosistem ve oyun tarafında bana pek kullanışlı gelmeyeceğini düşünüyorum.
Bölümüm Moleküler Biyoloji ve Genetik; hayatımın büyük kısmı laboratuvarda geçiyor ve kodlama dersleri de alacağım. Bu yüzden güçlü, soğutması sağlam ve uzun ömürlü bir laptop istiyorum.
Önceliklerim:
Ekran: Boyut çok fark etmez ama kaliteli panel (QHD+ veya OLED, yüksek renk doğruluğu, iyi parlaklık) olması önemli.
GPU: RTX 5070 / 5070 Ti düşünüyorum; eğer bütçe dahilinde uygun olursa 4080 veya 4090 da olabilir.
RAM: 32 GB (yükseltilebilir olması avantaj).
Depolama: 1 TB NVMe SSD ve tercihen ikinci yuva.
Soğutma ve kararlılık: Uzun seanslarda throttling yapmaması.
Servis/garanti: Sorunsuz olmasını istiyorum (coil whine, ışık sızması, ölü piksel gibi sorunlar yaşamayayım).
Kafamda şu üç model var:
1. Asus ROG Strix G16 (RTX 5070 / 5070 Ti)
2. MSI Crosshair 16 HX (RTX 5070)
3. Lenovo Legion Pro 5 (RTX 5070)
Sizce bu üçlü arasında uzun vadede hangisi daha mantıklı olur?
Özellikle TGP değerleri, soğutma performansı, servis/garanti ve kullanıcı deneyimleri konusunda yorumlarınızı bekliyorum.
Başka önerileriniz varsa onları da yazabilirsiniz.
Şimdiden teşekkürler
Bütçem maksimum 110.000 TL. Uzun süre sıkıntısız, mümkün olduğunca dert açmayacak bir laptop arıyorum. Kullanım amacım:
Kodlama (dersler + projeler; Python/R/VS Code vb.)
Gen tasarımı/bioinformatik araçları (CUDA/OpenCL kullanan işler de olabilir)
Raporlama/günlük kullanım (Office/Docs, sunumlar)
Oyun (20 yaşındayım, yaşım gereği rahatça oyun da oynamak istiyorum)
Ekosistemim Android, bu yüzden Apple’ın M serisi cihazlarını donanımsal olarak çok beğensem de ekosistem ve oyun tarafında bana pek kullanışlı gelmeyeceğini düşünüyorum.
Bölümüm Moleküler Biyoloji ve Genetik; hayatımın büyük kısmı laboratuvarda geçiyor ve kodlama dersleri de alacağım. Bu yüzden güçlü, soğutması sağlam ve uzun ömürlü bir laptop istiyorum.
Önceliklerim:
Ekran: Boyut çok fark etmez ama kaliteli panel (QHD+ veya OLED, yüksek renk doğruluğu, iyi parlaklık) olması önemli.
GPU: RTX 5070 / 5070 Ti düşünüyorum; eğer bütçe dahilinde uygun olursa 4080 veya 4090 da olabilir.
RAM: 32 GB (yükseltilebilir olması avantaj).
Depolama: 1 TB NVMe SSD ve tercihen ikinci yuva.
Soğutma ve kararlılık: Uzun seanslarda throttling yapmaması.
Servis/garanti: Sorunsuz olmasını istiyorum (coil whine, ışık sızması, ölü piksel gibi sorunlar yaşamayayım).
Kafamda şu üç model var:
1. Asus ROG Strix G16 (RTX 5070 / 5070 Ti)
2. MSI Crosshair 16 HX (RTX 5070)
3. Lenovo Legion Pro 5 (RTX 5070)
Sizce bu üçlü arasında uzun vadede hangisi daha mantıklı olur?
Özellikle TGP değerleri, soğutma performansı, servis/garanti ve kullanıcı deneyimleri konusunda yorumlarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler