Neler Yeni

Öneri 45.000₺ Bütçeyle Taşınabilir, İnce ve Güçlü Laptop Önerisi Arıyorum

Selamlar,
Yaklaşık 45.000₺ civarında bir bütçem var ve kendime hem taşınabilir, hem de güçlü bir laptop arıyorum. İhtiyaçlarımı ve kullanım amacımı kısaca açıklamak istiyorum:
  • FiveM Geliştiricisiyim. (Yani hem sunucu tarafı kodlama yapıyorum, hem de oyun motoru tarafında düzenlemelerim oluyor.)
  • Aktif olarak Visual Studio Code, Photoshop, Blender ve zaman zaman Unreal Engine kullanıyorum.
  • Aynı zamanda kendi geliştirdiğim şeyleri test etmek için FiveM - GTA V gibi oyunları çalıştırıyorum.
  • Laptopu sürekli yanımda taşıyacağım, bu yüzden ince, hafif ve ısı-yönetimi iyi olan bir model arıyorum.
  • Performans benim için çok önemli, özellikle işlemci ve ekran kartının tam performans verebilmesi gerekiyor.
  • Ekran kartı tercihim en az RTX 4060.
  • 16GB RAM başlangıç için yeterli ama yükseltilebilir olması benim için artı olur.
  • SSD en az 512GB olsun, tercihen Gen4 destekli.
  • Pil ömrü tabii ki çok kritik değil, genelde priz bulabiliyorum ama tamamen rezalet bir pil de istemem.

Şu ana kadar birkaç model araştırdım:
  • MSI Cyborg serisi (RTX 4060'lı)
  • Lenovo LOQ serisi (i5-12450HX + RTX 4060)
  • HP Victus 16-R1041NT (i7-13620H + RTX 4060)
Özellikle HP Victus modeli özellik olarak çok mantıklı duruyor ama biraz ağır olduğu söyleniyor, fiyatı da biraz bütçemi aşıyor artık olarak taşımak sıkıntı yaratır mı bilmiyorum.
Lenovo LOQ da performans olarak fena değil ama kasa kalitesi ve ekranı hakkında şüphelerim var.
MSI Cyborg ise daha hafif ama ekran kartı watt değeri düşük gibi duruyor.

Özetle:
✅ İnce ve hafif olsun
✅ RTX 4060 olsun
✅ İşlemcisi çok önemli
✅ Mümkünse soğutması başarılı olsun
✅ Kasa kalitesi orta-üst seviye olsun

Önerilerinizi, varsa tecrübelerinizi ve alternatif modellere açığım.
Şimdiden herkese çok teşekkür ederim! 🙏
hocam intel işlemci önermiyorum şahsen
intelin 13 ve 14. nesil işlemcileri hem ısınıyor diyolar hemde sürekli hata veriyor diyolar
r7 8845hs seçebilirsiniz

hp lerde de 16 ların soğutması iyi diyorlar
asus tuf serileride fena değil
ama msı cyborg a sakın bulaşmayın 45w kartları var

bakin 32 gb şartın nesini anlamıyorsun abicim RENDER YAPACAK DİYORUM ARKADAŞ

75w 4060 zaten önerdiğim laptopta

bende isterim adama asusları önermeyi bütçesi belli bu fiyata seçenek az

yoo mobilde sorun yok intel tarafinda o soylediklerin masa ustunde

intel hala mobilde şuan lider

Sadece render için demesek daha doğru olur çoklu işlemler ve ekstra olarak oyunda alacağım performans benim için önemli

Sadece render için demesek daha doğru olur çoklu işlemler ve ekstra olarak oyunda alacağım performans benim için önemli
tamam 4060 75w oyun konusunda orda kapattin

ryzen 7 8845 hs olabilir arkadaş doğru söylüyor eşit render performanslari var

bu model iyi gibi duruyor bakabilirsiniz lenovonun alt şirketiymiş
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

tam sizin aradığınız gibi bence alabilirsiniz bunu

bu model iyi gibi duruyor bakabilirsiniz lenovonun alt şirketiymiş

tam sizin aradığınız gibi bence alabilirsiniz bunu
16.1" Olması taşıma anlamında sizce sıkıntı yaratır mı

Onerdiginiz laptobun iç aksamı hocam. Çokta güzel bir model değil soğutma bakımından yani o işlemciyi tam güçte kullanamayacak güçte bir laptop onun yerine Acer nitro 5 olabilir ama onunda performans modunda soğutması çok iyi değil. 32 gb şart diyip durmussunuz ama Lenovo gibi laptoplar alınıp arkadaşın kendisi ram eklemesi yapabilir çokta zor bir şey değil. https://m.n11.com/urun/lenovo-loq-1...akce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel alın size 32 gb ramli Lenovo loq ekran kalitesi bakımından daha üstün işlemci konusundada daha iyi performansta verebilir o acerda tam güç kullanamayacak çünkü soğutması iyi olmadığından dolayı

Ekler

• download.jpeg
    download.jpeg
    10 KB · Hit: 11
hocam zaten tpde de açmışsın aynı konuyu bence oraya bak orada daha doğru şeyler yazmışlar genel olarak

MSI Cyborg serisi (RTX 4060'lı)
Yazılmış zaten. Hem düşük güçteki GPU'su hem de düşük olan genel performansı ve ekran kalitesi direkt eliyor bu bütçede.
Lenovo LOQ serisi (i5-12450HX + RTX 4060)
Anakart yanma sorunları yaşatan bir seri, anakartınız servis tarafından yenilenirse de tekrardan bu sorunu yaşama ihtimaliniz, servisten sonraki kullanımınızda yüksek sıcaklık sorunu yaşama ihtimaliniz var.
Paylaştığınız HP modeli farklı. R1041NT kodlu model Victus 16 ancak CPU'su i7-14700HX, birçok yönden de farklıdır Victus 15'e göre.
i7-13620H CPU olan model Victus 15 FA serisidir ve alınabilir değildir çünkü eksiği var, olması gerekenler yok. Performansı, ekranı, soğutma kalitesi Victus 15'lerde geride olduğundan tercih edilmezlerse daha iyidir.

İstekleri tam olarak karşılayacak model var ancak arada bıracak bir model. i7-12700H CPU'su ve RTX 4060 GPU'su fiyatına göre performanslı olsa da CPU'dan ötürü soğutma kalitesi (iyi de olsa) bir yere kadar dizginleyebiliyor. Sıcaklık için uğraşmak gerekiyor ancak bu uğraşla da cihaz garanti dışı kalıyor. Bütçenin esneme payına göre alternatif daha iyi olabilir.
Yazılan Victus 15 FA serisi mesajı.
Ekran faktörü çok önemli değilse Pulse 16 AI seçeneği kabul edilebilir, ilk tercih olamaz tabii ki ancak seçenek kalmazsa tercih edilebilir.
Victus 16 için de sensör sorunu baş gösterdi. S0 ve R0'lar için artık alınamaz deniyor, S1 ve R1 için de zaman gösterecek ne olacağını, bu yüzden şaibeliler.
Deputy P60 RTX 4070 modeli, RTX 4070 GPU şart değilse sonraki tercihlerden olabilir. Onun için de uğraşmak gerek keza baz hâliyle olan performansı sıcaklığıyla beraber memnun etmeyebilir. Daha hafiftir, ekranı iyidir, malzeme kalitesi idare ederdir.
Nitro V 15 veya Nitro V 16'ların da durumu Victus 15'e benziyor. Ekranları, soğutma ve malzeme kaliteleri, performansları daha geride kalıyor. İlk tercihlerden olabilecek modeller değiller.

Ram yükseltilebilir bir parça olduğundan oyuncu laptoplarında bakılması gereken ilk şey soğutma performansıdır. O yüzden attığınız ürünlerin hiçbiri alınmaz.
Victus 15 , Acer nitro V15 - V16 serileri , MSI Thin - Cyborg gibi cihazlardan kesinlikle uzak durulmalıdır. Soğutmaları yetersiz olduğundan stabil performans alınamaz.

Bunu önerebilirim ekranı kaliteli ama tepkime süresi 15ms civarında.

Bütçe artarsa doğrudan bu cihazı alın tüm isteklerinizi karşılayacaktır. Cihaz MSI üretimi olduğu için oldukça kaliteli bir ürün.

Son düzenleme:
https://www.trendyol.com/msi/stealt...z-p-892607950?boutiqueId=61&merchantId=118442

Şu modelde karar kıldım gibi kasa olarak tam istediğim gibi fakat performansı aklımı bulandırıyor şuanda da

Ram yükseltilebilir bir parça olduğundan oyuncu laptoplarında bakılması gereken ilk şey soğutma performansıdır. O yüzden attığınız ürünlerin hiçbiri alınmaz.
Victus 15 , Acer nitro V15 - V16 serileri , MSI Thin - Cyborg gibi cihazlardan kesinlikle uzak durulmalıdır. Soğutmaları yetersiz olduğundan stabil performans alınamaz.

Bunu önerebilirim ekranı kaliteli ama tepkime süresi 15ms civarında.

Bütçe artarsa doğrudan bu cihazı alın tüm isteklerinizi karşılayacaktır. Cihaz MSI üretimi olduğu için oldukça kaliteli bir ürün.
https://www.trendyol.com/msi/stealt...z-p-892607950?boutiqueId=61&merchantId=118442
Bu model hakkında ne düşünürsünüz ?

Şu modelde karar kıldım gibi kasa olarak tam istediğim gibi fakat performansı aklımı bulandırıyor şuanda da

Bu model hakkında ne düşünürsünüz ?
Daha yüksek işlemci performansı arıyorsanız gamegaraj 14700hx modeline yönelin derim ama taşınabilirlik ve oled ekran sizin için daha önemliyse bu cihazın da performansı tatmin edecektir. Ekran kartı 90Watt olduğu için yeterli denebilir. Stealth serisi genel olarak kaliteli bir seridir sorun yaşatmaz.

Geri