Ensar1453
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 392
hocam intel işlemci önermiyorum şahsenSelamlar,
Yaklaşık 45.000₺ civarında bir bütçem var ve kendime hem taşınabilir, hem de güçlü bir laptop arıyorum. İhtiyaçlarımı ve kullanım amacımı kısaca açıklamak istiyorum:
- FiveM Geliştiricisiyim. (Yani hem sunucu tarafı kodlama yapıyorum, hem de oyun motoru tarafında düzenlemelerim oluyor.)
- Aktif olarak Visual Studio Code, Photoshop, Blender ve zaman zaman Unreal Engine kullanıyorum.
- Aynı zamanda kendi geliştirdiğim şeyleri test etmek için FiveM - GTA V gibi oyunları çalıştırıyorum.
- Laptopu sürekli yanımda taşıyacağım, bu yüzden ince, hafif ve ısı-yönetimi iyi olan bir model arıyorum.
- Performans benim için çok önemli, özellikle işlemci ve ekran kartının tam performans verebilmesi gerekiyor.
- Ekran kartı tercihim en az RTX 4060.
- 16GB RAM başlangıç için yeterli ama yükseltilebilir olması benim için artı olur.
- SSD en az 512GB olsun, tercihen Gen4 destekli.
- Pil ömrü tabii ki çok kritik değil, genelde priz bulabiliyorum ama tamamen rezalet bir pil de istemem.
Şu ana kadar birkaç model araştırdım:
Özellikle HP Victus modeli özellik olarak çok mantıklı duruyor ama biraz ağır olduğu söyleniyor, fiyatı da biraz bütçemi aşıyor artık olarak taşımak sıkıntı yaratır mı bilmiyorum.
- MSI Cyborg serisi (RTX 4060'lı)
- Lenovo LOQ serisi (i5-12450HX + RTX 4060)
- HP Victus 16-R1041NT (i7-13620H + RTX 4060)
Lenovo LOQ da performans olarak fena değil ama kasa kalitesi ve ekranı hakkında şüphelerim var.
MSI Cyborg ise daha hafif ama ekran kartı watt değeri düşük gibi duruyor.
Özetle:
İnce ve hafif olsun
RTX 4060 olsun
İşlemcisi çok önemli
Mümkünse soğutması başarılı olsun
Kasa kalitesi orta-üst seviye olsun
Önerilerinizi, varsa tecrübelerinizi ve alternatif modellere açığım.
Şimdiden herkese çok teşekkür ederim!![]()
intelin 13 ve 14. nesil işlemcileri hem ısınıyor diyolar hemde sürekli hata veriyor diyolar
r7 8845hs seçebilirsiniz
hp lerde de 16 ların soğutması iyi diyorlar
asus tuf serileride fena değil
ama msı cyborg a sakın bulaşmayın 45w kartları var