Neler Yeni

MD4 sistemin haksızlığı

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
358
İsim
Mustafa Ödemiş
yine aynı mevzuya geliyoruz parası olupta araba alıp satıp da geçimini sağlayanlarda o zaman vergi kaçırıyor öylemi
Onun bir sınırı var o ayrı bir konu.
Rent a car vs degilsen senede 3 kez gerçekleştirebiliyorsun bu işi zaten.

Mert

80+ Silver
yine aynı mevzuya geliyoruz parası olupta araba alıp satıp da geçimini sağlayanlarda o zaman vergi kaçırıyor öylemi
Mesaj otomatik birleştirildi:

ticaret basit bişey zannediyorlar knki onu kendisi kavraması lazım enflason oranlarını ürünün piyasa değerinin altıdna fırsat ürünü olarak satışa çıkıpta zaten 16k olan bir ürünü alan kii 14 e satacağını bu işleri daha önce yapmayan işten eve evden işe olan birisine alıp satmak zor gelir
Evet tam olarak böyle. O yüzden yılda 4 araç satış sınırı mevcut.

Kiminle muhatap olduğunu bilmeden sallamak da çok kolay değil mi? Al satçı arkadaşlar lütfen beni bloklayın, sizden sıkıldım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
212
İsim
ömer faruk nakış
apdullahı çok severim hayatımda onla tek kelime etmedim ama sempatik gelir yalan yok ama şu forumda apdullahı canhıraş savunanları anlamıyorum bir şey "kişinin kendisine göre" yanlışsa yanlıştır arkadaşlar kimsenin görüşnüü değiştiremezsiniz evet bencede sadece ankara ve istanbul özeli olması çok saçma ben malatyadayım gitme imkanımda yok napalım yani bunu eleştirmeyelim mi o da kendine göre haklı ihtiyacı olana gitsin gözüyle bakıyor ama ben çoğunlukla al sat yapıyorum istanbul ve ankarada olsam gider beklerdim o sırada bu da bir önlem değil ayrıca al sat yapanlar karaktersiz değildir ağlamaya gerek yok ( ağlayacaklara önceden söyleyeyim apdullah reisin yapıtğı hiç bir sistemi alıp al sat yapmadım çünkü alamadım )

NightRose

80+ Bronze
Perakende satılan bir ürünü alıp tekrar satıyor. Aradaki fark için fatura kesmiyor. Vergi kaçırmak değil mi bu?
araba alıp satan kişiler (galeri hariç) vergi kaçırıyor o zaman. en büyük vergi kaçakçıları araba alıp satan bireysel kişilerdir senin söylemine göre. çok komiksin ya vergi kaçırmakmış :kekw::kekw::kekw::kekw:
sınır var bunda. o zaman sınırlı vergi kaçakçılığı mı yapıyorlar :kekw::kekw:

simo0275

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
234
İsim
ismail aydilek
tabi onda
Onun bir sınırı var o ayrı bir konu.
Rent a car vs degilsen senede 3 kez gerçekleştirebiliyorsun bu işi zaten.
tabi onda büyük parlar döndüğü için o şekilde ama yani ticaretin mantığı nedşr paran varıdr bir ürün varıdr alırsın satışa koyarsın kar edersin satarsın bu para sonuna kadar helaldir ürünü fahiş fiyatta ucuza almıyor fahiş fiyatta pahalıya satmıyorsan hiç bir problem yok oda şunun için 10 tl lik bir ürün 3 tl ise çalıntı olma ihtimalinden uzak durmak lazım ama itopyua gibi bir yerde bu söz konusu olmadığı için bu kasayı alan istediği gibi satarda kullanırda yakarda hediye de eder bunda bir sakınca yok karaktersizliğin aksine helal para kazanmaya çalışan bir kişi

mertxan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Mertcan Kör
Arkadaşlar sistemi almadim fakat almak isteyen arkadaşların almasını isterdim al sat yapanlar ticaret yapıyor ona bir şey diyemem sonuçta kendi parası ve bunu ticarete döküyor fakat benim düşünceme göre etik olarak doğru değil çünkü yaşadığımız şu ekonomik zorlukta herkes bir sistem almak ve kullanmak istiyor paranın nasıl kazanıldığını hepimiz biliyoruz sürekli bu işle uğraşıp bu işten kar yapan insanlara saygısızlık etmem etmek hakkım değil. Alamayan arkadaşlarım adına üzülüyorum sadece.

NightRose

80+ Bronze
tabi onda
tabi onda büyük parlar döndüğü için o şekilde ama yani ticaretin mantığı nedşr paran varıdr bir ürün varıdr alırsın satışa koyarsın kar edersin satarsın bu para sonuna kadar helaldir ürünü fahiş fiyatta ucuza almıyor fahiş fiyatta pahalıya satmıyorsan hiç bir problem yok oda şunun için 10 TL lik bir ürün 3 TL ise çalıntı olma ihtimalinden uzak durmak lazım ama itopyua gibi bir yerde bu söz konusu olmadığı için bu kasayı alan istediği gibi satarda kullanırda yakarda hediye de eder bunda bir sakınca yok karaktersizliğin aksine helal para kazanmaya çalışan bir kişi
kardeşim bunlara ne anlatıyorsun ki sen boşver.
adam vergi kaçakçısısınız diyor :D

simo0275

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
234
İsim
ismail aydilek
apdullahı çok severim hayatımda onla tek kelime etmedim ama sempatik gelir yalan yok ama şu forumda apdullahı canhıraş savunanları anlamıyorum bir şey "kişinin kendisine göre" yanlışsa yanlıştır arkadaşlar kimsenin görüşnüü değiştiremezsiniz evet bencede sadece ankara ve istanbul özeli olması çok saçma ben malatyadayım gitme imkanımda yok napalım yani bunu eleştirmeyelim mi o da kendine göre haklı ihtiyacı olana gitsin gözüyle bakıyor ama ben çoğunlukla al sat yapıyorum istanbul ve ankarada olsam gider beklerdim o sırada bu da bir önlem değil ayrıca al sat yapanlar karaktersiz değildir ağlamaya gerek yok ( ağlayacaklara önceden söyleyeyim apdullah reisin yapıtğı hiç bir sistemi alıp al sat yapmadım çünkü alamadım )
yo linçleyen linçlesin abi ben piyasayı bu şkeilde öğrendim ticarete böyle başladım çoğu donanım arşivi ürününü de aldım ha 1 den 2 den fazla almadım ona dikkat ettim burda açgözlülük yapmamak lazım ama ben bu kasalarla ekipmanlarla harçlığımı çıkardım ticareti öğrendim kendime katkı sağladım bunuda yazıyorum buraya ama karakteriz oluyoruz çalsak çırpsak gasp etsek daha iyi demekki
Mesaj otomatik birleştirildi:

kardeşim bunlara ne anlatıyorsun ki sen boşver.
adam vergi kaçakçısısınız diyor :D
haklısın aslınada duramıyırum işte

Dahası  
Reaksiyon skoru
212
İsim
ömer faruk nakış
yo linçleyen linçlesin abi ben piyasayı bu şkeilde öğrendim ticarete böyle başladım çoğu donanım arşivi ürününü de aldım ha 1 den 2 den fazla almadım ona dikkat ettim burda açgözlülük yapmamak lazım ama ben bu kasalarla ekipmanlarla harçlığımı çıkardım ticareti öğrendim kendime katkı sağladım bunuda yazıyorum buraya ama karakteriz oluyoruz çalsak çırpsak gasp etsek daha iyi demekki
aynı şekilde bende yani hata görmüyorum 100 liralık ürünü 80 e alıp 90 a satmak yanlış değil ve gerçekten bende em ticareti hemde sistem toplamayı böyle öğrendim insanlar istiyorki herkesin bir sistemi olsun olamaz arkadaşlar üstte bir arkadaş demişki bu ekonomik zorlukta bence etik değil zengin ile fakir arasında makas gittikçe açılırken herkesin bir sistemi olamaz ben kendi şansımı kendim yaratmış bir insanım harçlığımdan çıkartarak yada başka işlerde çalışıp parayı sistem almaya aktararak 3 5 kar ediyoruz özür dileriz HERKESİN ihitiyacı karşılanamdaığı için ve bu benide ilgilendirmiyor ayrıca

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,033,626
Üyeler
163,859
Son üye
Skys3a