Beamng oynuyorum 16 gb 6200mhz cl36 ram var oyunda ram kullanımı 13-14gb ye çıkıyor. Ekran kartı vram sona dayanıyor. Bazen drop yiyorum. Ram için işe yarar mı bu program? temiz windows 11pro kurulu debloat yapmadım.
Programı kullanmadım ama dene ne kaybedersin. Bir de sanal ram ekle 16 gb muhtemelen az cok faydası olur. Baktın faydası yok geri eski haline çekersin.
Bu tarz uygulamalar belleği temizleyince genelde sistem istikrarı bozuluyor. Oyun veya sistem çökebilir veya yeniden başlatılabilir. Mantıklı yazılımlar değiller.
Yazılımsal ince ayarlar ve oyun içi ayarlar ile düşürmeyi deneyin. Mod vb. ekleyince kaynak tüketimi artıyorsa, bellek alana kadar modsuz oynayın.
Arkadaşınızın sistem özelliklerini de yazar mısınız?
FPS atıyorum 120-130'lardan ani 70-80'e düşüyorsa bellek kaynaklı olabilir. PUBG eski bir oyun olsa UE4 en sorunlu ve bu sorunlarını halen tam anlamıyla çözememiş oyunudur. Takip etmedim ama UE5 geçtiyse ekstra ağırlaşmıştır. Gerçi UE5'in de UE4 ile gelen bazı sorunları çözmüşlüğü var.
Bellek kaynaklıysa arka planda çalışan uygulamaları azaltalım. Aşağıda detaylandırarak en basit kullanıcının anlayacağı ve kullandığı uygulamalar üzerinden gösterdim. Aslında uzun süre bilgisayar kullanıyor ve biraz da meraklıysanız, ne kapatılır ne açık...