Neler Yeni

Membran klavye altındaki, asetat üzerindeki devrede tamir için iletken boya ya da kalem öneri?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
crixallis31
Merhaba klavyemin altındaki memranı kaldırınca asetat olduğunu zannetiğim şeffaf malzeme üzerinde devre şablonu vardı devrede küçük bir çentik 1mm bile değil orayı onarırsam görünen o ki bütün sorunum hallolacak. O yol üzerindeki tek tuş hariç hepsi çalışıyor artık. Bunu tamir için bana öneriniz var mı? İnternette iletken kalem buldum ama fiyatları aşırı pahalı onun yerine daha ucuz olan carbon iletken boya
buldum birde biraz daha pahalı
buldum bunlar içerisinde asetat üzerine tutunup devreyi tamamlama işini görecek işe yarar bir şey var mıdır, bu tarz bir şey deneyen oldu mu? Sadece ben bu sorundan muzdarip değilim tanıdığım 2-3 kişi daha var laptoba usb klavye bağlamak zorunda kalmış durumu olmayan bir kaç tanıdığımda var deneyen bu konuda fikri olan varsa yardımcı olursa işe yararsa bunlardan birini alıp hem kendi hem arkadaşların sorunu çözerim diyordum.

En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
314
İsim
Ali Pınar
devre şablonu vardı devrede küçük bir çentik 1mm bile değil orayı onarırsam görünen o ki bütün sorunum hallolacak.
Bu kadar eminseniz neden önce elinizdeki iletkenler ile bir şeyler denemiyorsunuz? Örneğin kalem ucu, küçük bir parçayı elinizle tutun çalışırsa boya alırsınız ya da kalem ucunu elektrik bandıyla yapıştırırsınız. Kalem ucu sadece bir örnek, etrafınızda başka iletkenler de vardır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
crixallis31
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O benimde aklıma geldi o yüzden kalemin iki ucuna multimete bağlayınca ötmesina rağmen kağıda çizip yada devreyi tamamlayıp multimetre ile bakınca devrenin tamamlanmamış olduğunu gördüm. Sırf bu yüzden carbon olan acaba işi yaramaz mı acaba diye düşünmüyor değilim Sanki gümüş olan daha iş görür gibi ama daha önce hiç denemediğim için deneyen vardır, google'da belki ben bulamaşımdır diye konu açayım dedim. Bir ara kardeşimin laptop alımı için konu açmıştım burada, şimdi bu tarz kazalar olmasın diye o kadar para verdik onun klavyeye sıvı koruması için memran koruyuculardan almayı düşünüyordum onu alırken bu iletken boya konusunda işi yararsa onuda sepete ekleyip beraber alırım diye konu açtım.

Top Bottom