Fevkelade1i
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 2,056
- İsim
- Muhammet Trabzon
Bu ülkeyi seviyorum. Sevdiğim için de Erdoğan'ı destekliyorum. Şimdi üşenmeyip sana icraatlerinden birkaçını yazacağım. Okumayacağını bildiğim hâlde yazacağım. Ama ondan önce, şu bakanlarla ilgili meseleyi açıklayayım.bu ülkeyi sevmek için seviyosun adamlar türkiyeyi sömürüyo eba çöker ziya selçuk iyi haber der ekonomi bakanı''sözde bakan''ben kurla ilgilenmiyom der sen bu ülkede kaç tane üniversiteli işsiz var biliyomusun üniversiteden sonra da bakalım bu konuşmakarı yapabilecekmisin
Millî Eğitim Bakanının söylediği şeyde bir gram yanlış yok. Eba'nın bu kadar ilgi göreceğini beklemiyorlardı. Beklediklerinden çok daha fazla ilgi gelince, sistem çöktü. Bunu hemen düzelttiler ve sistem çalışmaya devam etti. Demek ki, halk Eba'dan ders almaya istekliymiş. Öyle bir yazıyorsunuz ki; sanki sistem haftalarca gelmemi...
Ekonomi Bakanına gelirsek; onun da söylediği kısmen haklı. Normalde ülkelerin ekonomik durumunu kurlara bakarak belirleyemezsin. İyi veya kötü olmasına bu şekilde karar veremezsin. Fakat Türkiye gibi, dışa bağımlılığı fazla bir ülkede yaşıyorsan; kurlara da dikkat etmek zorundasın. Bunun yanlış olduğunu söylerim ama doğrusuna da destek çıkarım. Senin gibi, dünya rekoru kırdığında bile bot bot karşılık vermem.
Ekonomiyle ilgili ayrı bir konu açacağım artık.
~~~
Şimdi Erdoğan'ı neden desteklediğime gelelim.
- Teknofest Yarışmaları Erdoğan döneminde canlandı, farklı kategorilere dağıldı.
- Deneyap Atölyeleri Erdoğan döneminde başlatıldı. Erdoğan'ın damadı başlattı bunu. CHP'li İBB'nin tavrı yüzünden fesh edildi İstanbul'da.
- MESS Teknoloji Merkezi yine bu hükümet döneminde açıldı.
- Türkiye'nin ilk güneş paneli üretim fabrikası da bu hükümet döneminde açıldı.
- Avrupa ve Orta Doğu'nun ilk nitril eldiven fabrikası, bu hükümet döneminde açıldı.
- Türkiye'nin teknoloji üssü, Bilişim Vadisi'ni de 2018 yılı sonunda Erdoğan açtı. Neden daha önce böyle bir üs açılıp, gençler desteklenmedi; diye düşünmüyor musunuz?
- Yine 2018'de, ilk defâ Türkiye Uzay Ajansı kuruldu.
- Bu sene ilk defâ; Raylı Sistemler, Siber Güvenlik gibi birçok farklı alanda, meslek liseleri açıldı. Bu hamleyle, meslek liseleri garabet yuvası olmaktan kurtarılacak.
- Türkiye'nin ilk tramvay ihracatı bu hükümet döneminde, Durmazlar tarafından üretilen "Panorama" adlı tramvay ile gerçekleştirildi. İhracat, Polanya'ya yapıldı. Şimdi de, Romanya’nın Resita kentine ihracat yapacaklar.
- Dünyanın 3. Büyük Gen Bankası bu hükümet döneminde, Ankara'da kuruldu. Oradaki tohumlar, 100 yıl boyunca muhafaza edilebiledek.
- Şehir Hastaneleri bu hükümet döneminde yapıldı.
- Bor Madenleri ve Yatırımları kuruldu ve Bor Karbür Teknolojisi ile dünyanın en sert çeliğini üretti Türkiye. (Trump'ta Türkiye'den gelen çeliğe %50 ek gümrük vergisi getirtti.)
- Türkiye; rüzgâr ve güneş enerjisinin toplam kurulu güçteki %13 oranı ile, dünyada 4. sıraya yükseldi.
- İlk kez denizde enerji arama çalışmaları bu hükümet döneminde yapıldı ve 320 milyar metreküp doğalgaz bulundu. Hâlen de arama faaliyetleri sürüyor.
- 1 Milyon Yazılımcı Projesi, bu hükümet döneminde başlatıldı.
- Harvard Üniversitesinden, Türkçe olarak "Bilgisayar Mühendisliğine Giriş" kursu veriliyor. Online olarak herkes katılabiliyor ve eğitim sonunda sertifika veriliyor. Bakan Varank'ın yürüttüğü bir çalışma bu.
- İş kurmak isteyen gençlere hibe desteği veriliyor. Sırf, 2020'nin Şubat ayında 671; Mart ayında 816 adet yatırım yapıldı. Ağustos ayında da, 911 proje teşvik almaya hak kazandı.
- Hicon şirketini, ilk elektrikli iş makinasını üretiyor.
- İlk yerli traktör; 2021 yılında üretim bandından iniyor. Elektrikle çalışan traktörün, otonom hâle getirilmesi de planlanıyor. Test sürüşlerini Youtube'dan izleyebilirsin.
- Tarımda fahiş fiyatlar ortaya çıkaran aracıları en aza indirmek, için Dijital Tarım uygulaması başlattı bu hükümet.
- Devrim Arabalarını saman gibi gösterenlere rağmen, TOBB üretime geçiyor.
- Cezeri'nin prototipi yapıldı ve uçuruldu.
- İHA ve SİHA'lar, bu hükümet döneminde yapıldı. Siz kabul etmek istemeseniz de, savunma sanayiindeki başarımızı dünya konuşuyor.
Ve daha onlarca sayılabilecek icraati var. Tüm bunlar, gençlere yönelik hizmet değil mi? Neden her birini görmezden gelip; "Eba çöktü..." dalgasına kapılıyorsunuz? Deneyap Atölyelerini kapatacağını söyleyen zihniyete alkış tutuyorsunuz?
Sen üretemezsen, onlar gibi ucuza alamazsın. Fahiş vergi tartışılabilir elbet hatta bu vergiyi düşürebilirsin de... Fakat yine de, üretmediğin durumda; üretenler kadar ucuza alamazsın.biz niye PC alamıyoz biliyonmu vergi vergi vergi 4000 TL lik konsolu kim 10000 TL yaptı vergi adam