Yardım Memory_corruption Hatası 24gb Ram

ch01

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar merhaba bu gün sistemime 16gblık ekleme yaptım. Anakartımda 4 adet slot bulunuyor 1-2-1-2 şeklinde ve birinde 8 gblık corsair vengeance rgb pro takılı diğerinde 16gb gskill aegis takılı. Sistemimi çalıştırdığımda ve oyunlara girdiğimde mavi ekran veriyor ve minidump dosyalarımı kontrol ettikten sonra bu hatadan kaynaklı olduğunu öğrendim.Bunlara bir yerden uyum yapmam gerekiyor mu? Çünkü Abullah abinin videosunu izlediğimde bir ekstra ayar yapmadı

BIOS'tan değerlerini eşitlersen bir şans düzelebilir onun dışında 24gb ram önermiyorum bir 16 daha almaya çalışın para biriktirip

• Beğen
Reaksiyonlar: ch01
BIOS'tan değerlerini eşitlersen bir şans düzelebilir onun dışında 24gb ram önermiyorum bir 16 daha almaya çalışın para biriktirip
Otomatikte şu an oradaki değer ayarlama şeyi onları misal 2400 mü yapmam gerekiyor çünkü i5 7600k kullanıyorum ve anakartım 2400mhz destekliyor

Otomatikte şu an oradaki değer ayarlama şeyi onları misal 2400 mü yapmam gerekiyor çünkü i5 7600k kullanıyorum ve anakartım 2400mhz destekliyor
O zaman bütün ramleri aynı Mhz ve Cl değerine getirin (2166mhz en sağlıklısı olur) Voltaj farklı ise onlarda aynı olsun

• Beğen
Reaksiyonlar: ch01
O zaman bütün ramleri aynı Mhz ve Cl değerine getirin (2166mhz en sağlıklısı olur) Voltaj farklı ise onlarda aynı olsun
MHZ değerlerini ayarlamaya biliyorumda cl ve voltajı nasıl ayarlayacağım? Videosu varsa atarsanız sevinirim

RAM Voltajınıda buldum fakat yanında oto yazıyor ve düzenliyemiyorum ve Overclock settingsden yaptığım ram ayarlarını 2 ram içinde geçerli sayıyor demi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

XMP açarak sorunumu çözdüm galiba. Test yapıcam şimdi

Sorunum çözülmedi xmp açtığımda 16gblık ramim devredışı oldu ve şu an 8 aktif.

Son düzenleme:
ntkrnlmp.exe yeni minidump hatası bu...

Ben 24 GB RAM uzun süre kullandım bir sorun olmadı :)

RAM Voltajınıda buldum fakat yanında oto yazıyor ve düzenliyemiyorum ve Overclock settingsden yaptığım ram ayarlarını 2 ram içinde geçerli sayıyor demi?

XMP açarak sorunumu çözdüm galiba. Test yapıcam şimdi

Sorunum çözülmedi xmp açtığımda 16gblık ramim devredışı oldu ve şu an 8 aktif.
voltaja gerek yok 2400 mhz da 1.2 volt ile calisir o ramler. sadece zamanlamlari eslestir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,652
Üyeler
190,776
Son üye
Nisa Nur
Geri