Neler Yeni

Merhabalar sanırsam ekran kartım bozuldu

theAhm3t

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,299
İsim
Ahmet Deniz
Merhabalar oturduğum semtte dolayı sürekli trafolar falan patlıyor özellikle bu aylarda uçurtmalar elektrik tellerine takılıp trafoları patlatıyor en son da dün oldu yemek yemek için mutfağa gittiğimde yine bir trafo patladı 1 saat içinde elektrik geldi ama ekran kartından ses gelmeye başladı ve arada video izlerken fps drop yiyormuşum gibi oluyor oyunlarda 10 snyede bir fps drop yiyorum ekran kartımın garantisi bitti ne yapmam lazım çöp mü oldu ekran kartı acaba ?
Ekran kartı : XFX 5700XT

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
598
İsim
Murat Cemal
drop olmasının biçok farklı sebebi olabilir, amd kartlarda stuttering genelde psu'dan ramden falan çıkıyor. psu'da bir hasar bıraktıysa bundan dolayı droplar oluyor olabilir

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Nasıl bir ses geliyor video ile atsanız güzel olur.

theAhm3t

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,299
İsim
Ahmet Deniz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Nasıl bir ses geliyor video ile atsanız güzel olur.
hocam tam o tık sesinde fps drop yiyor gibi oluyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

drop olmasının biçok farklı sebebi olabilir, amd kartlarda stuttering genelde psu'dan ramden falan çıkıyor. psu'da bir hasar bıraktıysa bundan dolayı droplar oluyor olabilir
psu zaten c4 büyük ihtimalle gamepower warcry kullanıyorum, işlemcim ise ryzen 5 3600 ramler team forca 2x16

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
ugur dengel
İlgilendiği Kategoriler
donanım
Instagram
ugrdngl
Steam
oxy_tosin
Twitter
ugurdengel
Facebook
ugurdengel
Discord
https://discord.gg/ZVtycmU6
dostum kapağı açıp bir temizliğini yap birde fanlara çarpan bir kablo varmı die bir kntrol et ama bana sanki hdd disk kullanıyorsun da o ses yapıyor gibi geldi windows hangi depolamada kurulu ?

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2

psu zaten c4 büyük ihtimalle gamepower warcry kullanıyorum, işlemcim ise ryzen 5 3600 ramler team forca 2x16

Pekala arızalı olduğunu düşünmüyorum başka tuhaf bir durum olsa gerek. Öncelikle bilgisayarı yeniden başlat sonrasında DDU ile ekran kartı driverını güzelce kaldır ve stabilitesinden emin olduğun whql imzalı driver sürümünü indir kur.

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
598
İsim
Murat Cemal

sistemde mekanik disk var mı?

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
dostum kapağı açıp bir temizliğini yap birde fanlara çarpan bir kablo varmı die bir kntrol et ama bana sanki hdd disk kullanıyorsun da o ses yapıyor gibi geldi windows hangi depolamada kurulu ?

Evet hdd var ise olabilir, tam o tarz bi ses gibi.

theAhm3t

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,299
İsim
Ahmet Deniz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
598
İsim
Murat Cemal
var bozuk bad sector hatası var onda ama sistemden çıkarmadım halen takılı
sistemden çıkarıp tekrar dene, hdd sistemde takılı olmasın. sistemi doğru şekilde kapatmadığınız her sefer hdd biraz yıpranır.

theAhm3t

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,299
İsim
Ahmet Deniz
Pekala arızalı olduğunu düşünmüyorum başka tuhaf bir durum olsa gerek. Öncelikle bilgisayarı yeniden başlat sonrasında DDU ile ekran kartı driverını güzelce kaldır ve stabilitesinden emin olduğun whql imzalı driver sürümünü indir kur.
hocam driver yeni kurdum zaten ama kaldırmadan kurmuştum

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
598
İsim
Murat Cemal
hdd kafa atma sesine benziyo, ayrıca hdd'nin illaha kullanıyor olmasına gerek yok.

theAhm3t

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,299
İsim
Ahmet Deniz
hdd ye kurulu ve hdd bozuk (bad sector vardı garantiye yolladım ama düzelmemişti garantisi bitti )

bu arada yanlış bakmışım windows ssd ye kuruluymuş

hdd kafa atma sesine benziyo, ayrıca hdd'nin illaha kullanıyor olmasına gerek yok.
hdd kafa atma sesi ne dostum

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,037,786
Üyeler
164,561