Neler Yeni

Meslek liseleri daha mı mantıklı

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mustafa
liseyi miseyi birak. ticarete atil bro bi sekilde git bi yerde cirak olarak basla daha mantıklı. inan
Meslek lisesi bitirip kendi dükkanımı açmayı istiyorum bölümü seçmedim daha ama otomotiv düşünüyorum

eraychu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
958
İsim
Eray
İlgilendiği Kategoriler
Pokémon
Meslek odaklı gitmek istiyorsan Meslek Lisesi tercih edebilirsin.
Üniversite ve kariyer odaklı gitmek istersen de Anadolu Lisesine gidebilirsin. Türkiye'de ne kadar yararını görürsün orasını bilemem.
Ben Meslek Lisesinde Web Tasarım ve Kodlama okudum, şu anda da Üniversite'de aynı bölümde okuyorum.
meslek web tasarım lisesi okuyunca anadolu lisesinden üni web tasarım kodlamaya gitmek isteyen birine göre daha avantajlı oluyor musun
yoksa sadece üni sınavına göre mi bakıyorlar

Kontfire

80+ Silver
Son kararlardan ( TYT AYT süresinin uzatılması barajın kalkması ) sonra Anadolu lisesinden mesleğe nakilimi aldırmayı düşünüyorum sizce ne yapayım
Kardeşim ben Anadolu da okudum sonra Otomotiv mühendisliğini bitirdim. Üni 1de şunu farkettim ki meslek lisesinden gelen arkadaşlar daha bilgiliydi çünkü AutoCAD gibi çizim programlari gördüler lisede ayrıca atölye de deneyimleri de oldu. Benim gibi anadolu lisesi okuyan kişiler ise sıfırdan başladı mühendisliğe. Sana tavsiyem eğer mühendislik vb düşünüyorsan meslek lisesine gitmen.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mustafa
Kardeşim ben Anadolu da okudum sonra Otomotiv mühendisliğini bitirdim. Üni 1de şunu farkettim ki meslek lisesinden gelen arkadaşlar daha bilgiliydi çünkü AutoCAD gibi çizim programlari gördüler lisede ayrıca atölye de deneyimleri de oldu. Benim gibi anadolu lisesi okuyan kişiler ise sıfırdan başladı mühendisliğe. Sana tavsiyem eğer mühendislik vb düşünüyorsan meslek lisesine gitmen.
Sağolun hocam, yakında bi meslek lisesi vardı babam müdürü ile konuştu %18 ile öğrenci almış Lgs de oraya nakilimi aldırdım.

Kontfire

80+ Silver
Sağolun hocam, yakında bi meslek lisesi vardı babam müdürü ile konuştu %18 ile öğrenci almış Lgs de oraya nakilimi aldırdım.
Hayırlı olsun kardeşim. Meslek lisesinde programcılık,çizim ve atölyeyi iyi öğrenmeye bak üniversiteside işini kolaylaştırır. İnsanlar ünide yeni öğreniyorken sen bildiğinin üstüne beklersin daha fazlasını.

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1

misfit

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,717
İsim
misfit
meslek web tasarım lisesi okuyunca anadolu lisesinden üni web tasarım kodlamaya gitmek isteyen birine göre daha avantajlı oluyor musun
yoksa sadece üni sınavına göre mi bakıyorlar
Şöyle söyleyeyim, şu anda üniversitede öğrendiğimiz bölüm konularını ben lisede çoktan öğrendim ve deneyim kazandım. O sebepten şu an bölüm dersleri benim için gerçekten çok basit.

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1
bende 10.sınıfım ama Windows Form uygulamaları çok zorlamıyor, hangi konuda takıldın ?
Form uygulamalarını öyle böyle yapıyordum da, bu sadece kod yazılan kısma geçince koptu gitti bende, zaten form uygulamalarının en önemli kısmında da hastaydım mantığını tam öğrenemedim yani

Dahası  
Son kararlardan ( TYT AYT süresinin uzatılması barajın kalkması ) sonra Anadolu lisesinden mesleğe nakilimi aldırmayı düşünüyorum sizce ne yapayım
Kesinlikle aldirmalisin bende meslekte okuyorum zaten meslek liseleri eskisi gibi değil artık Anadolu meslek yani normal ana dersler var yine ayriyetten bölüm dersi görüyorsun ayrıca 12. Sınıfta staja gidiyorsun ve asgari maaşın 1/3 ini alıyorsun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,104
Üyeler
166,154
Son üye
alex00
Top Bottom