Neler Yeni

Meslek liseleri daha mı mantıklı

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mustafa
Son kararlardan ( TYT AYT süresinin uzatılması barajın kalkması ) sonra Anadolu lisesinden mesleğe nakilimi aldırmayı düşünüyorum sizce ne yapayım

Muri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
Murat Aslan Kaşko
niye?

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,375
İsim
Ahmet Sevinç

misfit

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,701
İsim
misfit
Meslek odaklı gitmek istiyorsan Meslek Lisesi tercih edebilirsin.
Üniversite ve kariyer odaklı gitmek istersen de Anadolu Lisesine gidebilirsin. Türkiye'de ne kadar yararını görürsün orasını bilemem.
Ben Meslek Lisesinde Web Tasarım ve Kodlama okudum, şu anda da Üniversite'de aynı bölümde okuyorum.

phxey41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
244
İsim
kerem
Son kararlardan ( TYT AYT süresinin uzatılması barajın kalkması ) sonra Anadolu lisesinden mesleğe nakilimi aldırmayı düşünüyorum sizce ne yapayım
Bence anadolu lisesinde çalışmayıp bos bos okuyacaksan meslek lisesine gidip kendine bi meslek edinirsin bence anadolu liseleri nitelikli olanlar disinda bos

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Meslek odaklı gitmek istiyorsan Meslek Lisesi tercih edebilirsin.
Üniversite ve kariyer odaklı gitmek istersen de Anadolu Lisesine gidebilirsin. Türkiye'de ne kadar yararını görürsün orasını bilemem.
Ben Meslek Lisesinde Web Tasarım ve Kodlama okudum, şu anda da Üniversite'de aynı bölümde okuyorum.
Lisede meslek derslerinde puanlarınız nasıldı?
Bilişim teknolojileri bölümündeyim NTP dersinde çok zorlanıyorum :(

f0ze

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
Yasin
Bu devirin gerçeklerinden biri meslek ustası bulunamaması, meslek lisesinde elektrik ve elektronik teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri gibi bölümler ve alt dallarında iyi kazanç sağlama imkanı var. Meslek lisesinde okuyup yazın bölümüne uygun yerlerde çalışmak hem tecrübe hem özgüven katacaktır. Sonra ister lisans yaparsanız isterseniz çalışabilirsiniz. Avantajı fazla denebilir.

misfit

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,701
İsim
misfit
Lisede meslek derslerinde puanlarınız nasıldı?
Bilişim teknolojileri bölümündeyim NTP dersinde çok zorlanıyorum :(
Sayısal derslerimin yetersizliğinden dolayı sayısal bir tık zayıftı fakat bölüm derslerim gayet iyiydi. NTP temeli kavradığında oldukça basit ders aslında.

Muri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
Murat Aslan Kaşko
Üniversite okuyan fazla olursa bölümlerin önemi azalır bende pek Çalışkan biri değilim kötü üniversiteye gitmek yerine iyi bi meslek lisesi mevzunu olmayı tercih ediyorum
liseyi miseyi birak. ticarete atil bro bi sekilde git bi yerde cirak olarak basla daha mantıklı. inan

Kızgın Timsah

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
470
İsim
1 2
Mesleki açık öğretime de geçebilirsiniz isterseniz.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Eğer mesleği öğrenmek istiyorsanız gerçekten çok iyi bir seçim olur. Bende keşke yapsaymışım diyorum şimdi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ama üniversitesini okuyorum o bölümün yinede 😂😂

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,951
Üyeler
164,935
Son üye
seriano
Top Bottom