Micron B-Die Corsair Bellekleri 3200MHz'e nasıl OC ederim?

w0xcrush

80+
Reaksiyon skoru
13
Merhaba, Corsair Vengeance(cmk8gx4m1d3000c16) LPX 3000MHz'lik RAM'leri sistemimde kullanmaktayım. Her şey "auto"dayken CL22 gecikme değeriyle 3200MHz alabiliyorum. Fakat CL değeri çok yüksek olduğu için bunu düşürmeyi istiyorum. OC işlerinden pek anlamadığım için sizlere danışmak istedim. Hangi voltajda 3200MHz'e CL16 en olmadı CL18 gecikme değerini yakalayarak çıkabilirim?

O RAMlerin OC olması imkansız gibi bir şey @RevDeisDou ile benim RAMlerimde seninkinden daha iyi çipler bulunmasına rağmen cl16 3200MHz bile yapamadık eğer yeni aldıysan iade et bence ben bu durumdan mutsuzum.

3400 MHz 16-18-16-19-38 1.39V deneyin.

Hocam son açılan konulara verdiğiniz cevaplardan bilgi sahibi olduğunuz çıkarımında bulunarak sizi etiketliyorum kusruma bakmazsınız umarım: @crazyreign
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O RAMlerin OC olması imkansız gibi bir şey @RevDeisDou ile benim RAMlerimde seninkinden daha iyi çipler bulunmasına rağmen cl16 3200MHz bile yapamadık eğer yeni aldıysan iade et bence ben bu durumdan mutsuzum.
Maalesef iade edemem :( Şu an için hiç problem çıkarmıyorlar ama CL değeri beni de mutsuz ediyor.

3400 MHz 16-18-16-19-38 1.39V deneyin.
Boşuna denemesin biz @RevDeisDou ile bir sürü farklı kombinasyon denedik olmuyor sadece zaman kaybı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Maalesef iade edemem :( Şu an için hiç problem çıkarmıyorlar ama CL değeri beni de mutsuz ediyor.
O zaman kendi değeri olan 3000MHz yi XMP açarak kullanın çünkü ben deneyimledim ve biliyorum bu RAMler OC olmuyor sadece zaman kaybedersin.

Boşuna denemesin biz @RevDeisDou ile bir sürü farklı kombinasyon denedik olmuyor sadece zaman kaybı.
Hocam bir şeyi anlamıyorum merak ettiğim için soruyorum: Bu bellek 3000MHz CL16 değerini yakalayabilirken nasıl oluyor da 200MHz'lik bir arttırmayı kaldıramıyor? Çipler mi çok kalitesiz?

Dostum çip bayağı kötü. Vengeance LPX'in düşük modellerindeki çipler ile overclock yapman bayağı zor, sana Micron B-die gelmiş.
Bence hiç zorlama, aç XMP, XMP frekansı ve gecikmesinde kalsın, uğraşılmaya değmez.

Hocam bir şeyi anlamıyorum merak ettiğim için soruyorum: Bu bellek 3000MHz CL16 değerini yakalayabilirken nasıl oluyor da 200MHz'lik bir arttırmayı kaldıramıyor? Çipler mi çok kalitesiz?

apacer panther lpx den daha iyi alacağın her ram daha iyi

O zaman kendi değeri olan 3000MHz yi XMP açarak kullanın çünkü ben deneyimledim ve biliyorum bu RAMler OC olmuyor sadece zaman kaybedersin.
Hocam XMP açarak denedim fakat FIFA20 oynarken birkaç saatin sonunda bir anda ekran gitti ama kasa çalışıyordu. Ancak aç kapa yaparak ekranı geri getirebildim (Mouse ve klavyenin ışıkları da sönmüştü). Bunu RAM'e bağladım ve autoya alıp kullanıyorum şimdilik bir sıkıntım yok. Sizce yaşadığım bu sorun RAM'den midir yoksa farklı bir olaydan mı?

Bende Samsung B-Die var piyasadaki en kaliteli çiplerden fakat OC olmuyor bu da beni acaba corsair samsungla anlaşıp çiplere sınırlama mı koydu diye düşündürüyor.

Hocam XMP açarak denedim fakat FIFA20 oynarken birkaç saatin sonunda bir anda ekran gitti ama kasa çalışıyordu. Ancak aç kapa yaparak ekranı geri getirebildim (Mouse ve klavyenin ışıkları da sönmüştü). Bunu RAM'e bağladım ve autoya alıp kullanıyorum şimdilik bir sıkıntım yok. Sizce yaşadığım bu sorun RAM'den midir yoksa farklı bir olaydan mı?
Biosun güncel mi? Güncel değilse güncelle

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,151
Üyeler
183,955
Son üye
tmacknq
Geri