Neler Yeni

MİDAS UYGULAMASINDAN YATIRIM YAPMAK VERGİ GEREKTİRİR Mİ

p_enes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Ahmet Enes Pelit
Dostlar hepinize selam olsun. Sorum çok kısa. Midas uygulaması üzerinden Borsa İstanbul Hisselerine yatırım yaptığım takdirde kazancımdan veya kaybımdan herhangi bir ödemem gereken vergi veyahut buna benzer bir şey olur mu? Yoksa kazancım ve zararım tamamıyla bana mı aittir?

p_enes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Ahmet Enes Pelit
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkür ederim bilgi için bu alanda yeniyim. Temettüde de mi vergi olmaz?

p_enes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Ahmet Enes Pelit
Kaybetmeden kazanılmaz kanka denemeye devam :)

Vidor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
furkan
Bist'te vergi yok ama Amerikan hissesi alırsanız, sattığınız zaman gelir vergisi gibi durumlar çıkıyor. Bazı fonlarda ise mesela bankacılık fonunda vergi yok. Vergili olan fonda ise sattığınız zaman vergisini otomatik alıyor olması lazım. Fonun üzerine tıkladığınızda vergili olup olmadığı yazıyor.

p_enes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Ahmet Enes Pelit
Aslında belli başlı Amerika hisselerine yatırım yapmayı düşünüyordum ama dediğiniz gibi orada vergi olduğunu öğrendim ve tam mantığını da anlayamadım. Nasıl ödendiğini ve nasıl işlemesi gerektiğini falan. Ondan dolayı önce Borsa İstanbul'dan başlamayı düşünüyorum. Türk Hava Yolları'na sıcak bakıyorum vergisi yok herhalde onun dediğiniz gibi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Az önce fark ettim sanırım Hisse ve Yatırım Fonu farklı şeylermiş. Aralarındaki fark tam olarak nedir acaba?

Son düzenleme:
Top Bottom