Neler Yeni

Rehber Minecraft - Lapis Lazuli ile Elmas bulma tekniği

The Last Dragonborn

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Minecraft için bulduğum ve çoğu zaman (seed'e bağlı) işe yarayan bir elmas tekniğini anlatacağım. Hadi başlayalım.

1) Öncelikle can alıcı kısım burada Lapis Lazuli. Bu taktik için önce lapis buluyoruz.

2) Bulduktan sonra F3'e basıp kordinatları açıyoruz.
Ekran Alıntısı.PNG

Lapis cevherinin üzerine çıkıp koordinatları açınca bu bölümü buluyoruz. "XYZ" yerinde fotoğrafta ki 259 yazan yere yani Z'ye bakıyoruz. Lapis cevheri üzerindeyken negative z şeklinde 4 blok kazıyoruz. Yani şöyle, siz 4 blok kazarken ilerlediğiniz yerde o 259 yazan sayı azalacak. 4 blok kazdıktan sonra en alta kadar kazıyoruz. Elmas çoğu zaman çıkıyor, tabi seed'e göre değişiklik gösterebiliyor. Doğru yaptığınızdan emin olun.

3) Eğer lapis'i 11. katmanda bulduysanız 4 blok ileriye, negative z kısmına kazdıktan sonra 16. bloğa kadar kazmanızda fayda var çünkü elmaslar 16. seviyeye kadar çıkabiliyor.
Bazen aşağıya kazarken 10'dan düşük katmanlarda lavları söndürmek zor olacaktır yani direk aşağıya kazmayın derim ben. Södürülmeyecek gibiyse de bırakın gitsin bir kaç elmas için risk almaya değmez başka bir chunk'ta yaparsınız.

Ben Java 1.17.1 de denedim çalışıyor. Siz de deneyin. Tekrar söylüyorum %100 çalışacak diye bir şey yoktur.

Kısa ama faydalı oldu bence, bir sonra ki rehberde görüşmek üzere!

Arsek

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
mehmet yahya kara
İlgilendiği Kategoriler
ISS önerilerinde, Driver ile ilgili konularda, Donanımsal herhangi bir arızada etiketlerseniz seve seve yardımcı olurum
Discord
.arsek
Minecraft için bulduğum ve çoğu zaman (seed'e bağlı) işe yarayan bir elmas tekniğini anlatacağım. Hadi başlayalım.

1) Öncelikle can alıcı kısım burada Lapis Lazuli. Bu taktik için önce lapis buluyoruz.

2) Bulduktan sonra F3'e basıp kordinatları açıyoruz.
Alıntıyı görüntüle
Lapis cevherinin üzerine çıkıp koordinatları açınca bu bölümü buluyoruz. "XYZ" yerinde fotoğrafta ki 259 yazan yere yani Z'ye bakıyoruz. Lapis cevheri üzerindeyken negative z şeklinde 4 blok kazıyoruz. Yani şöyle, siz 4 blok kazarken ilerlediğiniz yerde o 259 yazan sayı azalacak. 4 blok kazdıktan sonra en alta kadar kazıyoruz. Elmas çoğu zaman çıkıyor, tabi seed'e göre değişiklik gösterebiliyor. Doğru yaptığınızdan emin olun.

3) Eğer lapis'i 11. katmanda bulduysanız 4 blok ileriye, negative z kısmına kazdıktan sonra 16. bloğa kadar kazmanızda fayda var çünkü elmaslar 16. seviyeye kadar çıkabiliyor.
Bazen aşağıya kazarken 10'dan düşük katmanlarda lavları söndürmek zor olacaktır yani direk aşağıya kazmayın derim ben. Södürülmeyecek gibiyse de bırakın gitsin bir kaç elmas için risk almaya değmez başka bir chunk'ta yaparsınız.

Ben Java 1.17.1 de denedim çalışıyor. Siz de deneyin. Tekrar söylüyorum %100 çalışacak diye bir şey yoktur.

Kısa ama faydalı oldu bence, bir sonra ki rehberde görüşmek üzere!
tşk

EgoistmanTR01

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,733
İsim
Egemen Toz
Denemeye gidiyorum

Adem Türk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Adem Türk
tamamen şansına bağlı olarak buluyorsun böyle taktikler pek işe yaramaz, her chunk'a özel oluşma oranı var o yüzden etrafı kazınca bulman gayet normal

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,160
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
2015 yılı Youtube videoları sandım bir an. Bir zamanlar ne modaydı elmas aramak :D

EgoistmanTR01

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,733
İsim
Egemen Toz
Çalıştı mı?
Hocam denedim fakat 20 seferde bir çıktı.
Çok etkili bir yöntem değil gibi belki şansa bağlı belki de ben yapamadım.
Ama isterseniz yeni bir yöntemin rehberini hazırlayın :
Bataklıklardaki kil bloklarıyla ilgili araştırırsanız bulursunuz.
Onu ben çok kez denedim ve 10 seferde sadece 1 inde elmas çıkmamıştı. Onun dışında hep çıktı
Bu tekniğin rehberini yapın derim :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,928
Üyeler
163,408
Son üye
Guard_of_Lord
Top Bottom