Mini Itx Sistem Topladım.

joselina

80+
Reaksiyon skoru
3
Selamlar herkese,

Uzun süredir aklımda olan Mini-ITX sistem toplama fikrini sonunda hayata geçirdim. Biliyorsunuz ITX dünyası dışarıdan çok cazip görünse de parça uyumu, kasa içi hacim, kablolama ve ısınma gibi konularda insanı epey uğraştırabiliyor. Sırf bu süreçte benzer düşünen arkadaşlara rehber olsun, girmek isteyenlerin kafasındaki soru işaretleri silinsin diye bileşenleri ve yaşadığım tecrübeleri detayıyla paylaşmak istedim.

Sistemi toplarken amacım hem kompakt bir kasa elde etmek hem de performanstan zerre ödün vermemekti.

🛠️ Sistem Bileşenleri

• İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
  • Anakart: ASUS ROG STRIX X870-I GAMING WIFI DDR5 Mini-ITX
  • Ekran Kartı: MSI GeForce RTX 5080 16G Ventus 3X OC 16GB GDDR7
  • RAM: Apacer 32GB (2x16GB) 6000MHz DDR5
  • Depolama: 1TB M.2 NVMe SSD
  • Güç Kaynağı: Lian Li SP850P 850W Beyaz 80+ Platinum ATX 3.1 / PCIe 5.0 SFX
  • Kasa: NZXT H2 Flow Mini-ITX
  • Sıvı Soğutma: Cooler Master MasterLiquid Core Nex Digital ARGB 240mm
  • İşletim Sistemi: Windows 11 Pro
9800X3D gibi güçlü bir oyun işlemcisini ve RTX 5080'i böyle küçük bir kasaya hapsedince insan ister istemez "acaba ısınır mı?" diye düşünüyor. H2 Flow'un hava akışı beklenenden çok daha başarılı. Yük altında işlemci ve ekran kartı sıcaklıkları oldukça makul seviyelerde kalıyor.
IMG_1079 (1).webp

Benchmarkta işlemci sıcaklığı ne durumda oluyor? 105W ve üzeri olan AMD işlemciler genelde mini-ITX platformlarda aşırı ısıyla karşılaşıyor. OCCT ve AIDA64 ile stres testiyle bakıldığında sıcaklıkları ne durumda oluyor? throttle oluyorsa % kaç throttle veriyor? Bunlara baktınız mı?

Benchmarkta işlemci sıcaklığı ne durumda oluyor? 105W ve üzeri olan AMD işlemciler genelde mini-ITX platformlarda aşırı ısıyla karşılaşıyor. OCCT ve AIDA64 ile stres testiyle bakıldığında sıcaklıkları ne durumda oluyor? throttle oluyorsa % kaç throttle veriyor? Bunlara baktınız mı?

Ekran Kartı Testi: https://www.gpumagick.com/scores/2915561
Cinebench 2026 Çoklu Çekirdek (Multi-Core) Testi: Skor: 4879 pts

---
OCCT 15 Dk CPU Extreme Stres Testi Sonuçları:

• Test Durumu: 15/15 Dk Tamamlandı – 0 Hata (No Errors Detected)
  • İşlemci Tepe Sıcaklığı (Max): 86.6 °C
  • İşlemci Test Ortalaması (Avg): 75.2 °C
  • Çekilen Maksimum Güç: 143.5 Watt
  • Thermal Throttling: YOK (%0)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,584
Üyeler
199,841
Son üye