Peki o zaman sen dahil ben ve bir çok arkadaş neden rx5700 aldıkEğer yeni bir bilgisayar toplama niyetiniz varsa, RTX'in önemi gün geçtikçe artıyor. Geçen seneye kadar RTX'in bir önemi yoktu. Çünkü çok az oyunda RTX desteği vardı.
Bu sene bu konuda 2 tane önemli gelişme var.
1- Bu sene çıkacak olan konsolların RTX desteğiyle çıkacak olması. Dolayısıyla bu sene çıkacak büyük oyunların çoğunluğu RTX desteğiyle gelecektir.
2- Ayrıca FPS düşüşleri için Nvidia DLSS 2.0 teknolojisini geliştirdi.
DLSS 2.0 Nedir?
Kısaca yapay zekayla çözünürlük arttırmak olarak düşünebiliriz.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Yaptığı şeyi ise şu şekilde düşünebilirsiniz: Full HD bir görüntüyü 4K'da görüntülüyorsanız eğer aradaki boşlukları yapay zekayla dolduruyor ve o Full HD görüntüyü size 4K olarak sunuyor.
Dolayısıyla siz aslında ekran kartına Full HD bir yük bindiriyorsunuz fakat gördüğünüz görüntü 4K oluyor.
Hatta bunu yaparken genel olarak 16K görüntüler kullandığı için, gördüğünüz görüntü normal bir 4K'dan bile iyi olabiliyor. Tabii bu oyundan oyuna değişebilen bir durum.
Alıntıyı görüntüle
Şu an 4-5 farklı oyunda DLSS 2.0 teknolojisi kullanılıyor ve destekleyen oyunlarda DLSS 2.0'ı açtığınızda:
%30-%40 hatta bazen %100 FPS artışı elde edebiliyorsunuz.
Umarım açtığım konu yardımcı olmuştur. Teşekkürler.
10/10 rehber olmuşEğer yeni bir bilgisayar toplama niyetiniz varsa, RTX'in önemi gün geçtikçe artıyor. Geçen seneye kadar RTX'in bir önemi yoktu. Çünkü çok az oyunda RTX desteği vardı.
1- Bu sene çıkacak olan konsolların RTX desteğiyle çıkacak olması. Dolayısıyla bu sene çıkacak büyük oyunların çoğunluğu RTX desteğiyle gelecektir.
DLSS 2.0 Nedir?
Yaptığı şeyi ise şu şekilde düşünebilirsiniz: Full HD bir görüntüyü 4K'da görüntülüyorsanız eğer aradaki boşlukları yapay zekayla dolduruyor ve o Full HD görüntüyü size 4K olarak sunuyor.
Dolayısıyla siz aslında ekran kartına Full HD bir yük bindiriyorsunuz fakat gördüğünüz görüntü 4K oluyor.
Hatta bunu yaparken genel olarak 16K görüntüler kullandığı için, gördüğünüz görüntü normal bir 4K'dan bile iyi olabiliyor. Tabii bu oyundan oyuna değişebilen bir durum.
Alıntıyı görüntüle
Şu an 4-5 farklı oyunda DLSS 2.0 teknolojisi kullanılıyor ve destekleyen oyunlarda DLSS 2.0'ı açtığınızda:
RTX 2060 için bütçemiz tam yetmiyordu.Peki o zaman sen dahil ben ve bir çok arkadaş neden rx5700 aldık
Teşekkürler, yardımcı olduysa ne mutlu.10/10 rehber olmuş
Rtx aldığım günün akşamında bu Yazı çok iyi olmuşEğer yeni bir bilgisayar toplama niyetiniz varsa, RTX'in önemi gün geçtikçe artıyor. Geçen seneye kadar RTX'in bir önemi yoktu. Çünkü çok az oyunda RTX desteği vardı.
DLSS 2.0 Nedir?
Alıntıyı görüntüle
Aslında yetiyordu şuan rtx2060 ve r5 3600 u 6k ya alabiliyoruzRTX 2060 için bütçemiz tam yetmiyordu.
Teşekkürler, yardımcı olduysa ne mutlu.
Alacağımız sistemde RTX 2060 özelleştirmesi yapılınca, fiyat fazla artıyordu.Aslında yetiyordu şuan rtx2060 ve r5 3600 u 6k ya alabiliyoruz
Hayırlı olsun.Rtx aldığım günün akşamında bu Yazı çok iyi olmuş
Farklı sitelerden gamegaraj teknobiyotikten alinabiliyordu ama olsun aldık sonuç olarakAlacağımız sistemde RTX 2060 özelleştirmesi yapılınca, fiyat fazla artıyordu.
Hayırlı olsun.
Aynen öyle. İleride RTX 3000 serisiyle gireriz fena mı olur?Farklı sitelerden gamegaraj teknobiyotikten alinabiliyordu ama olsun aldık sonuç olarak
Valla hiç fena olmazAynen öyle. İleride RTX 3000 serisiyle gireriz fena mı olur?
Benim sistem kargoya verilmiş şimdi seninkine yakında verilir elim kolum tiriyorAynen öyle. İleride RTX 3000 serisiyle gireriz fena mı olur?
Çok sevindim adına.Benim sistem kargoya verilmiş şimdi seninkine yakında verilir elim kolum tiriyor
Bugün 25 inde 26 sında verilenlerin kargoya verildi yarın seninkide verilir teşekkür ederim bu arada gelince konu açarım yardimlarin için teşekkür ederim hepinize tekrardan bununla ilgili konu açacağım zatenÇok sevindim adına.
Benim kargo da bir hareketlilik yok hala "Ürünleriniz hazırlanıyor."
Çok sevindim senin adına. Umarım sorunsuz kullanırsın.Bugün 25 inde 26 sında verilenlerin kargoya verildi yarın seninkide verilir teşekkür ederim bu arada gelince konu açarım yardimlarin için teşekkür ederim hepinize tekrardan bununla ilgili konu açacağım zaten ☺