Neler Yeni

Neden RTX, RTX ekran kartı önermeyenler için bir yazı

snowfoxstache

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,035
İsim
mert
arkadaşlar rtx neden önermiyorsunuz anlarım biraz daha ucuza getirmek istiyorsunuz fakat 2 büyük özelliği unutuyorsunuz
1- DLSS 2.0
2- RTX (RAY TRACİNG)

RTX (RAY TRACİNG) NEDİR ? : "Esasen sistem, adından da anlaşılacağı üzere üç boyutlu görüntülerle birlikte oluşturulan sanal dünyada, ışık isabet eden her nesnenin ışınlarını takip etmeye dayanıyor. Bu takip, ışığın çıktığı yerden nesnenin üzerine düştüğü yere, oradan diğer tüm nesnelere ve en son ekrana yansımasına kadar devam ediyor. Eğer birden fazla ışık varsa, elbette sistem tüm ışıkların dağılımını ve yansımasını hesaba katacaktır. Dolayısı ile ekranda görüntülenen yansımalar ve ışıklar, gerçek dünyada gördüğümüz yansımalara benzer şekilde bizlere aktarılacaktır."

DLSS 2.0 NEDİR ? : "Yapay Zeka Destekli Görüntü Oluşturmada Büyük Bir Atılım. ... GeForce RTX GPU'lardaki Tensor Çekirdekleri adı verilen özel yapay zeka destekli işlemcilerle desteklenen DLSS 2.0, güzel ve net oyun görüntüleri oluştururken kare hızlarını artıran yeni ve iyileştirilmiş bir derin öğrenme nöral ağıdır."

Bence rtx ekran kartları parasına değiyor
amd işlemcide de ekran kartında da orta segment ve fiyat performans ürünlerin kralıdır ama üst segment olarak bence nvidia ve intelin tahtını hala alamadı

Scorp!on

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,383
İsim
Mehmet salih ay
NVENC gibi efsane bir özelliği de atlamamak lazım.
unutmuştum vallahi hatırlattığın iyi oldu
alternatif 2060 olmamalı bence ray tracing se RTX açmak istiyorsa akıcı RTX 2070 Super ve 2060Super aşa önermiyorum
zaten rtx için 2060 alternatif değil rtx ekran kartları ile gelen diğer özellikler için benim alternatifim ama bana kalırsa 2800 verebilirsen ona 200 300 daha koyup süper alabilirsin biraz daha ekleme ihhimalin varsa yoksada yeterli bence

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,138
İsim
Umut Dağ
Arkadaşlar bir kişi daha forumda şu tarz konu açarsa raporlayacağım sonra forum kavga yerine dönüyor.

Scorp!on

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,383
İsim
Mehmet salih ay
Arkadaşlar bir kişi daha forumda şu tarz konu açarsa raporlayacağım sonra forum kavga yerine dönüyor.
knk kavga değil medeni insanlar gibi fikir sunuyoruz hani yanlış olarak görüyorsan lütfen bildir fikirlerimizi sunalım geretiği zaman raporla bu senin hakkın

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,138
İsim
Umut Dağ
knk kavga değil medeni insanlar gibi fikir sunuyoruz hani yanlış olarak görüyorsan lütfen bildir fikirlerimizi sunalım geretiği zaman raporla bu senin hakkın
Dostum sen fikrini bildiriyordu ama bu posttan her hafta onlarca açılıyor ve eninde sonun da bu bir kavgaya dönüyor. Daha geçenler de dönmüştü ondan diyorum. O yüzden bu tarz konuların paylaşılmasını artık grupta uzun zamandır olup aktif olanlar da istemiyordur bence.

LURKER

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
543
İsim
Yiğit Erbabı
msı vga 2070 ventus olurmu

Scorp!on

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,383
İsim
Mehmet salih ay
Dostum sen fikrini bildiriyordu ama bu posttan her hafta onlarca açılıyor ve eninde sonun da bu bir kavgaya dönüyor. Daha geçenler de dönmüştü ondan diyorum. O yüzden bu tarz konuların paylaşılmasını artık grupta uzun zamandır olup aktif olanlar da istemiyordur bence.
haklısın kardeşim bende bu konuda kavga edenleri anlamıyorum

Yavuz KAYIŞ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
958
İsim
Yavuz KAYIŞ
arkadaşlar rtx neden önermiyorsunuz anlarım biraz daha ucuza getirmek istiyorsunuz fakat 2 büyük özelliği unutuyorsunuz
1- DLSS 2.0
2- RTX (RAY TRACİNG)

RTX (RAY TRACİNG) NEDİR ? : "Esasen sistem, adından da anlaşılacağı üzere üç boyutlu görüntülerle birlikte oluşturulan sanal dünyada, ışık isabet eden her nesnenin ışınlarını takip etmeye dayanıyor. Bu takip, ışığın çıktığı yerden nesnenin üzerine düştüğü yere, oradan diğer tüm nesnelere ve en son ekrana yansımasına kadar devam ediyor. Eğer birden fazla ışık varsa, elbette sistem tüm ışıkların dağılımını ve yansımasını hesaba katacaktır. Dolayısı ile ekranda görüntülenen yansımalar ve ışıklar, gerçek dünyada gördüğümüz yansımalara benzer şekilde bizlere aktarılacaktır."

DLSS 2.0 NEDİR ? : "Yapay Zeka Destekli Görüntü Oluşturmada Büyük Bir Atılım. ... GeForce RTX GPU'lardaki Tensor Çekirdekleri adı verilen özel yapay zeka destekli işlemcilerle desteklenen DLSS 2.0, güzel ve net oyun görüntüleri oluştururken kare hızlarını artıran yeni ve iyileştirilmiş bir derin öğrenme nöral ağıdır."

Bence rtx ekran kartları parasına değiyor
kabul etmek gerekirse nvdia ekran kartları çok daha iyi fakat üst segmette al segmente baktığmızda GT1030 il rx 560 aynı para ve rx 560 1030 göre çok daha iyi bir kart
bence rtx ten çok dls daha iyi bir teknoloji

Scorp!on

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,383
İsim
Mehmet salih ay
kabul etmek gerekirse nvdia ekran kartları çok daha iyi fakat üst segmette al segmente baktığmızda GT1030 il rx 560 aynı para ve rx 560 1030 göre çok daha iyi bir kart
bence rtx ten çok dls daha iyi bir teknoloji
+1
Mesaj otomatik birleştirildi:

msı vga 2070 ventus olurmu
2070 kraldır fakat senin sistemde 2070s var neden değiştriyorsun ki

LURKER

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
543
İsim
Yiğit Erbabı
yok şimdi değiştirdim
aklıma bir fikir geldi bayramdan topladıgım parayıda koyup 2070 s ve 3600x alıcam

Scorp!on

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,383
İsim
Mehmet salih ay

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
Rtx 2070S ve altı rtx kartlar ray tracing açısından tatmin edici performans sunduklarını düşünmüyorum. Yani Rtx 2060 alacaksak sırf ray tracing destekli diye alınmamalı çünkü o seviyede o teknoloji pek tatmin edici değil
DLSS 2.0 teknolojisini araştır. Bazı oyunlar %100 FPS artışı sağlıyor RTX modunda ve bu 2060 kartında bile tatmin edici.

Top Bottom