Neler Yeni

Minidump Analizi Yapabilenler Bu Konuya Lütfen Baksın

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Aslında sırr ile alası yok araştırmak gerek biraz araştırmanız için bir sitede vereyim. Bu sitede bir sürü komut var ama ingilizce yeterli seviyede olması gerek anlamak için.
Siteyi biliyorum bende buradan bakıyorum ama bu komutları görmemiştim. Technopatta BIOS sürümü nasıl bulunuyor diye soruyorum. Bana tecrübe diyor.

Trieetz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Trieetz
bu konu hakkında recep baltaşın bir yazısı var acaba bu işe yararmı hocam sizce ? https://www.technopat.net/sosyal/konu/irql_not_less_or_equal-mavi-ekran-hatasi.969564/
İşe yarar lakin burada tam çözüm sunulmamış genelleme yapılmış. LM komutu kullanılmalı bios sürümü öğrenilmeli bazen güncel olmayan BİOS da overclock yaptığınız zaman sorunlar çıkabiliyor ya da Vanguard sorun çıkarabiliyor ya da benzeri bir sürü şey. Genelleme ile yola çıkmak çok yanlış en iyi LM komutunu kullanmak BİOS sürümün öğrenip güncel olup olmadığını araştırmak ve bu şekilde bir kanıya varmak. Kesin çözüm daha iyidir genelleme yerine.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
@Trieetz
Şu dosyayı inceler misin?
Mesela burada ne yapmamız lazım? Sorunlu donanımı bulmak için.

Trieetz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Trieetz
@Trieetz
Şu dosyayı inceler misin?
Mesela burada ne yapmamız lazım? Sorunlu donanımı bulmak için.
Bu hata kodu genelde işlemciden kaynaklı overclock ya da benzeri bir işlem yapıldığında alınır ya da güncel ve stabil olmayan BİOS sürümünde bu hata kodunu almakta mümkün.

GenuineIntel.sys

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Bu hata kodu genelde işlemciden kaynaklı overclock ya da benzeri bir işlem yapıldığında alınır ya da güncel ve stabil olmayan BİOS sürümünde bu hata kodunu almakta mümkün.

GenuineIntel.sys
Hasarlı donanım da alınır mı? Baktığımda donanımlar hasarlı olabilir diyordu Microsoft.

Trieetz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Trieetz
Hasarlı donanım da alınır mı? Baktığımda donanımlar hasarlı olabilir diyordu Microsoft.
İşte o hasarlı dediği şey yazılımsalda olabiliyor. Bunu deneme yanılma ile bulman gerek ama bunu söylemem gerek GenuineIntel.sys modülü intel işlemcilere ait. Belki overclock yapmıştır arkadaş ya da undervolt bunlara stabil değerler girememiştir bu yüzden mavi ekran almıştır ya da BİOS sürümü stabil değildir ondan almıştır. Deneme yanılma ile bulman gerek kral soru sormalısın overclock ya da undervolt yaptın mı diye.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
İşte o hasarlı dediği şey yazılımsalda olabiliyor. Bunu deneme yanılma ile bulman gerek ama bunu söylemem gerek GenuineIntel.sys modülü intel işlemcilere ait. Belki overclock yapmıştır arkadaş ya da undervolt bunlara stabil değerler girememiştir bu yüzden mavi ekran almıştır ya da BİOS sürümü stabil değildir ondan almıştır. Deneme yanılma ile bulman gerek kral soru sormalısın overclock ya da undervolt yaptın mı diye.
İşlemci OC yapılmamış 3.0 Ghz di.

Teşekkür ederim.

Trieetz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Trieetz
İşlemci OC yapılmamış 3.0 Ghz di.

Teşekkür ederim.
Stabil BİOS sürümünü öğrenmen gerek kral. İyi günler dilerim bol şans. Bu arada kral ben bu sene gideceğim üniversite sınavlarım başlayacak bir süre olmayacağım. Ben olmadığım zamanlarda böyle konuları çözemezsen @Bora Dere arkadaşımı etiketle. O da bu işlerden anlıyor.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,131
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Minidump dosyasıyla mavi ekran sorunu kesin olarak çözülecek diye bir şey yok, kim çıkarttı onu bilmiyorum ama. Mavi ekranı yüzlerce şey tetikleyebilir. RAM bozuktur gider bir dosyada açığa çıkar dosya adı yazar virüsle uğraşırsınız vs...

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,131
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Ama şunu söyleyebilirim bilgisayarcıda çalıştığım dönemde çıkan mavi ekran sorunlarında büyük bir çoğunluk RAM kaynaklı çıkıyordu.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Ama şunu söyleyebilirim bilgisayarcıda çalıştığım dönemde çıkan mavi ekran sorunlarında büyük bir çoğunluk RAM kaynaklı çıkıyordu.
Benim çözdüklerim genellikle "AMD" ekran kartından çıkıyor. :D Nesil atlamış. :D

Trieetz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Trieetz
Bu konuda haklısınız baya çok mavi ekran nedenleri var en zoru virüsden kaynaklı olduğunu bulmak. Bu konuda technopatda @Murat5038 adıda ki arkadaş çok başarılı. Sorunun kaynağından tutunda ekran kartı modeli markasına kadar çözebiliyor sadece bir minidump dosyası üzerinden. Overclock yapılıp yapılmadığınıda görebiliyor.

Bu arada mavi ekran nedenleri bir sürüdür. RAM en çok mavi ekran yaşatan aygıtlardan biridir.

• Örneğin OS Windows 7. Windows 10 sürücüsü kurarsan stabilite vs. yüzünden mavi ekran verebilir.
  • Microsoft tarafından yayınlanan güncellemede hata varsa mavi ekran alabilirsiniz.
  • Stabilitesi tam olmayan BETA sürücüler.
  • Bazı zararlı yazılımlar yüzünden gelen mavi ekran.
  • Donanımsal:
  • Bozuk RAM veya RAM slotu olabilir. (MemTest86 ile RAM testi yapılabilir.)
  • HDD' deki bad sector veya sağlık %0 olması.
  • Bozuk anakart.
  • Bozuk işlemci.
  • Eğer işlemcide iGpu yoksa ve harici GPU varsa harici GPU' nun bozuk olması.
  • Yüksek sıcaklık değerleri.
  • Wi-Fi kartı varsa bozuk olması.
  • %100 RAM kullanımıyla gelen mavi ekran.

Enes 3078

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Enes

Minidump dosyasıyla mavi ekran sorunu kesin olarak çözülecek diye bir şey yok, kim çıkarttı onu bilmiyorum ama. Mavi ekranı yüzlerce şey tetikleyebilir. RAM bozuktur gider bir dosyada açığa çıkar dosya adı yazar virüsle uğraşırsınız vs...
Şunu söylemek gerekirse haksızsınız. Gerçekten de çok bilgili kişiler var. Sadece Microsoft'un Bug checkleri ile çoğu sorun halledilir. Ekstradan sysinfo ve lm vb. komutlar ile hataların tamamına ulaşırsınız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,029,524
Üyeler
163,177
Son üye
666cg
Top Bottom