Teşekkürler dostum bende aynı şekilde düşünüyordum. Rig kurmak şuan mantıksız mıdır sence?
Geçtiğimiz 1 ayla beraber özellikle 3060 fiyatları epeyce düştü şu an muhtemelen dip fiyatları görüyoruz bundan maks bir kaç ay sonra zaten şu anda da olduğu gibi eth ve btc toparladığında tekrar stok sorunu ve yüksek fiyatla baş başa kalacağız.
BTC ve ETH ne kadar hızlı toparlar bilemeyeceğimden tam bir öneri yapamam ancak şöyle söyleyebilirim ki kart fiyatları düşerse son bir kere daha düşer ondan sonra önümüzde yaz rallisine kadar (yaz ayına kadar) BTC ve ETH açısından doğru düzgün bir düşüş göremeyeceğimizden ben kışın kart alınabileceğini sanmıyorum.
Tabii şu an geçtiğimiz senelerden farklı sıradışı bir durum var, devletler burnunu sokmaya başladı. Üstte yazdığım senaryo olası senaryodur zaten geçmiş senelerin grafiklerine bakarsan yukarıda dediğim gibi oluyor bunu anlamak zor değil, ancak devletler çok ama çok katı bir kural koyup BTC'yi yaza kadar altta tutmaya çalışırsa ve bu gerçekleşirse muhtemelen toparlaması biraz daha uzun sürecektir.
Toparlama mevzusunun sebebi bizim kazancımızdır, ben de kişisel sistemimle mining yaptığımdan bu konuları yakın takipteyim. Niyetim şeffaf ve tarafsız bir açıklama yapmaktır. Şahsen benim fikrimi sorarsan klasik senaryo gerçekleşir.
Önemli : ABD şu an korona yüzünden ekonomik olarak bir takım sorunlar yaşıyor ve bundan ötürü 1.2 küsür trilyon dolarlık (miktarı tam hatırlamıyorum) yardım paketi çıkartırsa enflasyon yüzünden BTC ve ETH doğrudan artacaktır bunun olmasını dört gözle bekliyorum.